Esse Sunscreen High Protection SPF 30

Esse Sunscreen High Protection SPF 30 review

Ondanks dat de herfstdagen steeds meer overheersen en ik inmiddels al enkele keren mijn truien en vesten uit de kast heb geplukt, moest deze review van de Esse Sunscreen High Protection SPF 30 nog met je gedeeld worden. Afgelopen zomer heb ik dit product namelijk uitgebreid getest op mijn (acne-)gevoelige huid en ik ben enorm enthousiast. Vandaag de review van de Esse Sunscreen High Protection SPF 30.

Laten we beginnen met het feit dat zonbescherming ontzettend belangrijk is. Iris van Huidinstituut Knappp heeft mij op het hart gedrukt hoe belangrijk zonbescherming is. Mijn lichte huid is enorm gevoelig voor de zon en bij de eerste zonnestralen merk ik al dat ik voorzichter word. Onder de parasol, een petje op om mijn hoofdhuid en gezicht te bedekken en smeren, smeren, smeren. Gedurende de zomer zie je een drietal dingen met mijn gezicht gebeuren: de sproeten zijn niet meer te tellen, mijn huid wordt bij de minste zon al rood en acne verschijnt naar mate ik meer zonnebrand ga smeren. Én daarnaast: mijn huid reageert niet altijd even prettig op de zonnebrand en voelt vaak geïrriteerd aan na het smeren.

Stiekem werd ik direct enthousiast wanneer Iris mij dit product van Esse aanraden. Zij kent mijn huid inmiddels en is enorm bekend met de producten van Esse. Had ik eindelijk het product gevonden waar mijn huid goed op zou reageren én zou beschermen tegen de zon? Jazeker!

Esse Sunscreen High Protection SPF 30

Esse

Esse is een Zuid-Afrikaans salonmerk waar ik een poos geleden mee bekend raakte vanwege mijn (acne-)gevoelige huid. Esse brengt sinds 2015 producten op de markt verrijkt met levende probiotica. De producen hebben een belangrijk doel namelijk ons microbioom (alle levende mirco-organismen zoals bacteriën virussen en gisten die je op onze huid terug vindt) in balans te brengen.

Esse heeft inmiddels prachtige productlijnen die de huid weer terug in balans weet te krijgen. Ik ben zelf enorm enthousiast over de Clarifying producten van Esse, welke ook centraal staan in mijn acne journey. Hierover volgende week meer op de blog. Daarnaast ben ik ook enorm fan van de producten uit de Sensitive lijn, de foundation en inmiddels ben ik erg enthousiast over de sunscreen van Esse.

Esse Sunscreen High Protection SPF 30

Esse Sunscreen High Protection SPF 30

De Esse Sunscreen High Protection SPF 30 is een verzorgende, hoofwaardige zonbescherming die speciaal is ontwikkelt voor het gezicht. De sunscreen beschermt zowel tegen UVA- en UVB-stralingen. De UV-filter bestaat uit een gecoate zinkoxyde (zondner nanodeeltjes), waardoor er geen witte waas achterblijft. De formule bevat anti-oxidanten uit myrothamnus-, rooibos- en olijfbladextract. Het prettige van de zonbescherming is dat het een rijke formule betreft, maar wel snel in de huid trekt zonde reen vettige laag achter te laten. Dit maakt hem ideaal om ook onder je make-up te dragen.

Naast dat het product een goede zonbescherming is, is Esse ethisch verantwoord, vrij van parfum en bevat zeer milde conserveringsmiddelen. De sunscreen is voor 99% natuurlijk, waarvan 54% biologisch gecertificeerd is (Ecocert). Dit maakt dat het product ook geschikt is voor de gevoelige huid.

Dit laatste is iets waar ik enorm lang naar opzoek ben geweest. Een zonbescherming welke aansluit bij de behoeften van mijn huid en waar mijn huid simpelweg goed op reageert. Mijn huid voelt gevoed aan, voelt niet trekkerig of geïrriteerd en de onzuiverheden blijven weg. De sunscreen bevat een licht glansje en zorgt voor een healthy glow. In combinatie met een rustige huid en het niet opvlammen van nieuwe acne door gebruik van de sunscreen heeft ervoor gezorgd dat ik mij gedurende de hele zomer zeker voelde over mijn huid!

Verkrijgbaarheid van Esse

De Esse Sunscreen High Protection SPF 30 is verkrijgbaar voor €44,- (30 ml). Esse is een salonmerk, waardoor het in Nederland niet overal verkrijgbaar is. Gelukkig heeft Esse een hele fijne site waar alle verkooppunten op te vinden zijn. Mijn favoriete verkooppunt is Huidinstituut Knappp. Het prettige bij Knappp is dat zij ook een webshop hebben waar je de producten van Esse kunt bestellen.

Ben jij bekend met de producten van Esse?

No Comments

Leave a Reply