Hoe maakt u het Noëlle As

‘Hoe maakt u het?’ – Kleding maken met duurzame tips

Wie mij de afgelopen weken heeft gevolgd, weet dat ik een nieuwe hobby heb gevonden, namelijk kleding naaien. Dat dit balletje is gaan rollen, heb ik eigenlijk te danken aan het boek ‘Hoe maakt u het?’ van Noëlle As en Lea Pauw. Door dit boek begon het allemaal te kriebelen om achter het naaimachine te kruipen en inmiddels ben ik alweer een aantal kledingstukken verder en staat mijn eigen naaimachine op de keukentafel te shinen! Hoog tijd om dit leuke boek met je te delen!

Deze nieuwe hobby komt natuurlijk niet volledig uit de lucht vallen. Ik vind het onwijs leuk om creatief bezig te zijn en mijn moeder heb ik ook veel achter haar naaimachine zien zitten. Toen dit boek op de deurmat viel werd deze creativiteit en interesse in zelf kleding maken opnieuw aangewakkerd. Direct stuurde ik mijn schoonzus een berichtje, bestelde we stof, leende ik de naaimachine van mijn moeder en tada daar werd het eerste kledingstuk geboren. 

Via de stap-voor-stap foto’s naaide ik een badjas van een van de patronen uit het boek ‘Hoe maakt u het?’. Niet snel daarna besloot ik om ook het bijpassende (pyjama)shortje te maken en mijn eerste ‘outfit’ was compleet. Inmiddels ben ik heel wat items verder en staat mijn eigen (ja, eigen!) naaimachine zo’n beetje standaard op de keukentafel. 

Hoe maakt u het Noëlle As

Dat allemaal door dit hele leuke, mooie boek dat met zorg is samengesteld door twee jonge ondernemers Noëlle As en Lea Pauw van het merk Bomb.

Het boek bestaat uit:

 
  • Inclusief 2 patroonbladen
  • Met 13 eenvoudige patronen
  • Stap-voor-stap foto’s
  • Tips voor waar je je materialen kan kopen
  • Voor beginners én gevorderden
  • Met handige instructievideo’s via OR-codes
  • Upcycling projecten
  • Tips voor benodigheden

Bovenstaande klopt ook allemaal. Het is een boek wat voor zowel beginners én gevorderden is met ontzettend leuke kledingstukken. Wanneer je beginner bent of het simpelweg leuk vindt om je eigen kleding een nieuw leven in te blazen, dan staan er een aantal hele leuke ideeën in. Ook kun je als beginner aan de slag met leuke items als het (pyjama)shortje of de hele leuke en simpele flared pants. De eenvoudige uitleg, de stap-voor-stap foto’s en de instructievideo’s helpen je er doorheen. 

Hoe maakt u het Noëlle As

Inmiddels heb ik uit verschillende tijdschriften en boeken wat items gemaakt, maar toch trek ik voor verschillende projecten dit boek weer uit de kast. Zo is het nieuwste stof alweer besteld om voor mijzelf een flared pants te maken en mijn schoonzus gaat aan de slag met de fantastische jumpsuit!

Dit boek is zeker een aanrader als jij graag kleding maakt of hiermee wilt beginnen! Het boek ‘Hoe maakt u het?’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €22,99. 

1 Comment

Leave a Reply