Mijn acne verhaal

Mijn acne verhaal en hoe nu verder?

Op moment dat ik in de puberteit kwam, had ik last van acne. Niet gek wanneer de hormonen door je lichaam dansen. Inmiddels zijn we een flink aantal jaar verder, word ik bijna 24 en heb ik helaas nog steeds last van acne. Vandaag vertel ik hierover en deel ik welke stappen ik ga ondernemen om (hopelijk) van mijn acne af te komen.

Mijn acne verhaal – hoe het begon

Mijn acne verhaal start vrij vroeg. Ik raakte al op jonge leeftijd in de puberteit en kwam er dus al heel snel achter dat mijn huid niet meer zo egaal was zoals het voorheen was. Puistjes. Deze puistjes kwamen voor in mijn gezicht en na een poos wist ik aardig goed hoe ik het moest camoufleren met make-up. Ik testte foundations en schreef er regelmatig uitgebreide blogposts over. Toen ik eenmaal de anticonceptiepil ging gebruiken, werd mijn acne minder. Ik droeg nog steeds make-up, want het was een grote hobby geworden. Gelukkig hoefde ik het niet meer te doen om mijn acne te verbergen.

De laatste jaren

Mijn acne verhaal is aangekomen bij een nieuw hoofdstuk. Inmiddels zijn we weer een aantal jaren verder, ben ik niet meer onder invloed van alle hormonen en heb ik weer last van acne. Ditmaal niet alleen in mijn gezicht, maar ook mijn rug en decolleté hebben er last van. Het hield helaas niet op en inmiddels heb ik last van soms flinke ontstekingen, veel roodheid en dat in combinatie met mijn droge en gevoelige huid. De laatste jaren greep ik daardoor wederom alles aan. Wanneer ik een persbericht voorbij zag komen gericht op acne, deed ik mijn verhaal, testte ik de producten, maar helaas vaak zonder enig resultaat. De wanhoop nabij, want mijn huid maakte mij onzeker en het doet pijn, besloot ik wederom producten te bestellen voor mijn acne huid. Ook dat wederom zonder resultaat.

Hoe nu verder?

De laatste tijd greep ik alles aan, maar helaas zonder enig resultaat. Ik merkte dat ik er zo klaar mee was en daardoor ontzettend blij was toen ik het persbericht van Esse voorbij zag komen. Esse heeft namelijk een nieuwe lijn ontwikkelt, namelijk de Clarifying lijn. Deze lijn is speciaal geformuleerd om de oorzaken van acne te behandelen met probiotica.

Naar aanleiding van dit persbericht is het balletje gaan rollen. Gisteren heb ik een heerlijke (en soms ook pijnlijke) acne behandeling gehad bij KNAPPP en daarna ben ik gestart met de producten uit de Clarifying lijn van Esse. Dit alles om mijn huid tot rust te laten komen, mijn huid op een milde en diepe manier te reinigen en om hopelijk mijn huid weer in balans te brengen.

Gisteren ben ik gestart met het traject om eindelijk een afsluitend hoofdstuk te kunnen schrijven rondom mijn acne verhaal. In dit traject neem ik jullie via de blog en Instagram graag mee. Hoe ziet mijn huid eruit na een aantal behandelingen en het gebruik van de producten van Esse? Welke producten gebruik ik allemaal, zowel skincare als make-up. Ik heb in ieder geval zin om dit traject in te gaan en alles vast te leggen, zodat ook wellicht jij hier iets uithaalt.

Hoe ziet jouw acne verhaal eruit?

No Comments

Leave a Reply