essentials voor thuiswerkplek

8 x mijn essentials voor mijn thuiswerkplek

Thuiswerken is voortaan heel normaal. Mijn vriend werkt bijvoorbeeld sinds corona vanuit huis en ik kan ook vanuit huis werken. Daarnaast werk ik ook vanuit huis aan mijn blog. Twee thuiswerkplekken zijn voor ons dus echt een must en die hebben we gecreëerd. In dit artikel deel ik mijn acht essentials voor mijn thuiswerkplek.

In ons huis hebben we twee thuiswerkplekken gecreëerd, voor mijn vriend en voor mij. Beiden kunnen we vanuit huis werken. Mijn vriend heeft op de eerste verdieping een kamer tot zijn beschikking als ‘het kantoor’ en ikzelf heb een hoekje van de keukentafel ingepikt als mijn werkplek. Voor ons beide is dit een fijne manier om een plek te hebben in huis waar we kunnen werken, maar waar we ook onze hobby’s kunnen uitoefenen. Ik kan namelijk uren achter mijn computer zitten voor mijn blog en dat geldt voor mijn vriend hetzelfde.

De essentials voor mijn thuiswerkplek

Naast de computer en een goede plek om te zitten, zijn er een aantal essentials voor mij die ik er iedere dag bij pak of die standaard rondom mijn werkplek liggen. Deze heb ik weten te vatten in acht essentials! Essentials die, denk ik, voor iedereen prettig kunnen zijn tijdens het werken. 

1..Een agenda of planner

(Thuis)werken kan voor mij niet zonder agenda of planner. Privé heb ik een papieren agenda, voor mijn blog gebruik ik een digitale agenda en voor mijn werk gebruik ik ook een digitale agenda. Een agenda of planner is echt een must voor mij om geordend te werken en om realistische doelen te stellen voor mijn dag, week en maand. Op dit moment gebruik ik een agenda van Zusss, wat voor nu erg goed bevalt. Voorheen heb ik verschillende planners gebruikt, waaronder de Structuurjunkie Planner en de Purpuz planner. Je kunt hier de review van de Purpuz planner lezen.

2. Apple Watch

Sinds een poos is mijn Apple Watch ook een echte essential geworden voor mij, dit overigens niet alleen voor het thuiswerken. Voorheen zette ik altijd wekkers op mijn telefoon. Een wekker waardoor ik weet dat ik over 15 minuten moet vertrekken, een wekker zodat ik ongestoord kan doorwerken tot ik aan het eten moet beginnen, noem maar op. Sinds ik mijn Apple Watch heb, gebruik ik deze voor al mijn wekkers. Op die manier kan ik mijn telefoon en alle meldingen ook aan de kant leggen wanneer ik gefocust wil werken. Daarnaast komen de wekkers op mijn Apple Watch door als trillingen, waardoor er ook niemand last heeft van het geluid van de wekker. Ideaal! 

3. Draadloze muis

Een draadloze muis is voor mij ook echt een essential. Privé gebruik ik mijn iMac, waardoor ik gebruik maak van een draadloze muis. Voor mijn werk maak ik gebruik van een laptop, maar daarvoor grijp ik toch iedere keer naar mijn draadloze muis. Dit werk zo veel gemakkelijker! Vooral ook omdat het ergonomischer werkt, omdat een draadloze muis de mogelijkheid biedt om de laptop op een laptopstandaard te plaatsen. Alleen maar voordelen dus! 

4. Koptelefoon

Wanneer ik meetings heb, maak ik gebruik van de Apple Airpods. Goede oortjes of een koptelefoon is echt een must. Dit zorgt ervoor dat ik rustig mijn meetings in kan gaan of mijzelf kan afzonderen van de geluiden om mij heen. Ikzelf gebruik de Apple Airpods, omdat dit een van de weinige oortjes zijn die niet uit mijn oren vallen, maar er zijn natuurlijk ontzettend veel merken en soorten koptelefoons die geschikt zijn. Via GSMpunt vind je verschillende koptelefoons die geschikt kunnen zijn voor jou.

5. Notitieboek en post-it’s

Een hele belangrijke essential wat mij betreft: notitieboekjes en post-it’s! Tijdens het schrijven van een blogpost als deze schrijf ik eerst alles uit in een notitieboekje. Tijdens meetings maak ik aantekeningen. Ik maak to-do lijstjes voor het werk. Ik schrijf snel iets op wat ik niet moet vergeten. Ik houd wat dat betreft alles bij en dat zorgt ervoor dat ik het naderhand ook echt kan loslaten. Een notitieboekje en post-it’s kunnen mij daarbij helpen en is wat mij betreft echt een essential.

6. Mijn telefoon

Mijn telefoon is voor mij ook echt een essential. Zeker voor mijn blog gebruik ik mijn telefoon heel veel! Ik maak er foto’s mee, bewerkt mijn foto’s met de LightRoom app, maak Instagram posts op mijn telefoon en bel natuurlijk heel wat af. Goede bescherming voor mijn telefoon is ook heel belangrijk, dus ik heb ik ook verschillende telefoonhoesjes in huis liggen, waaronder een (stiekem meerdere) iPhone hoesje voor mijn huidige iPhone X.

7. Voldoende thee en lekkers!

Tijdens het werken moet er natuurlijk voldoende thee en lekkers in huis zijn. Ik heb standaard een grote mok naast mij staan die regelmatig gevuld wordt met thee. Voldoende drinken is namelijk erg belangrijk en dit zorgt ervoor dat ik in ieder geval voldoende vocht binnenkrijg. En daarnaast is iets lekkers op zijn tijd ook enorm belangrijk!

8. Een gemakkelijk toetsenbord 

Zoals ik zojuist al aangaf, maak ik gebruik van een draadloze muis. Een los (draadloos) toetsenbord is ook erg prettig en ook zeker een must wanneer je jouw laptop op een standaard heb staan. Dit werkt namelijk ergonomischer. Wanneer je de hele dag achter je laptop zit, is dit zeker belangrijk.

Dit waren mijn essentials voor mijn thuiswerkplek. Afhankelijk waarmee ik aan het werk ben, worden mijn essentials uitgebreid. Werk ik voor mijn baas, dan gebruik ik een digitale agenda en kan mijn privé agenda aan de kant. Ben ik voor mijn blog aan het werk, dan ligt vaak ook mijn camera binnen handbereik. Toch zijn dit de acht essentials die ik altijd bij mij in de buurt heb liggen als ik vanuit huis aan het werk ben. 

Wat is voor jou een essentials voor jouw thuiswerkplek?

3 Comments

 • Reply
  Heidi
  februari 4, 2022 at 17:55

  Wat fijn dat jullie een thuiswerken plaatsje hebt.

 • Reply
  Natiza
  februari 7, 2022 at 13:30

  Ik heb ook een Apple Watch! Vindt zelf zo fijn.

 • Reply
  Jorinde
  februari 13, 2022 at 09:56

  Fijn zo’n thuiswerkplekje voor jezelf! Ik kan ook niet meer zonder mijn laptopstandaard, los toetsenbord en muis. Zeker wanneer ik de hele dag aan de slag ga voor mijn bedrijf zijn dit belangrijke essentials om de werkplek wat ergonomischer te maken!

 • Leave a Reply