makkelijke recepten

Mijn favoriete makkelijke recepten

Ik ben dol op koken en vind het totaal niet erg om in de keuken te staan om vervolgens uitgebreid te kunnen genieten van een heerlijk gerecht. Vanaf komende week ga ik weer fulltime werken, waardoor ik waarschijnlijk doordeweeks ga kiezen voor makkelijke gerechten. In dit artikel deel ik mijn favoriete makkelijke recepten met je. 

Op Instagram deel ik regelmatig wat we komende week gaan eten en op de blog deelde ik een soortgelijk artikel in september, namelijk ‘Wat hebben wij afgelopen week gegeten?‘. In het artikel kwamen al een aantal favoriete makkelijke recepten naar voren, omdat in september ik natuurlijk ook fulltime werkte. 

In december en januari heb ik genoten van het uitgebreide koken, zoals ik voorheen op mijn vrije dagen en in de weekenden deed. Ik stond langere tijd in de keuken voor een zelfgemaakte tomatenrisotto, een heerlijke pan pilaf of stond voorbereidingen te treffen voor een heerlijke quiche. 

makkelijke recepten

Drie favoriete en makkelijke recepten

Vanaf februari werken zowel mijn vriend als ik fulltime en dan zit uitgebreid koken er niet meer altijd in. Vandaar dat ik dan kies voor een snel en makkelijk gerecht die in een handomdraai klaar is. Op zaterdag plan ik altijd mijn weekmenu voor komende week en bestel ik de boodschappen bij Albert Heijn, zodat we maandagavond weer een goedgevulde koelkast hebben en ik de rest van de week niet na hoef te denken over wat wij eten. 

Groente wraps met gehaktvulling

Dit is ook een ontzettend simpel en makkelijk recept wat toch goed vult. Ik maak regelmatig de vulling al in voren (de avond of ochtend van tevoren), zodat het ‘s avonds alleen maar in de groentenwraps kan en daarna de oven in. Zo ben ik in no-time klaar! 

Dit gerecht bestaat uit groente wraps en een zelf in elkaar gedraaide vulling. Wij kiezen vrijwel altijd voor de No Fairytales Paprika chili tortilla, maar je kunt kiezen voor verschillende (groente) wraps of deze zelfs zelf maken. De vulling welke in de wraps gaat maak ik eerst even, zodat het gehakt al gaar is, voordat het de oven in gaat. 

Fruit een ui en knoflook en voeg vervolgens het rundergehakt toe. Wanneer dit gaar is, voeg ik een bonenmix, mais en paprika toe. Voor extra groente voegen we nog spinazie uit de vriezer toe aan het mengsel. Wanneer dit gaar is, gaat het in de wrap en die gaat nog 10/15 minuten in de oven met geraspte kaas. Ik maak er overigens ook altijd een simpele topping bij bestaande uit (lactosevrije) crème fraîche en chilisaus, fris en spicy! 

makkelijke recepten

Pasta zalm

Een ontzettend makkelijk recept is deze pasta zalm. Het recept is afkomstig uit het boek van Nina Warink, wat overigens ook echt een aanrader is, want het is een van mijn favoriete kookboeken. De pasta met zalm is een de recepten en is super simpel! Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. In het recept wordt tagliatelle gebruikt, maar dit kunnen natuurlijk ook penne of pappardelle of andere pasta naar keuze zijn. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan en voeg later de spinazie á la crème toe. Laat de spinazie á la crème op laag vuur ontdooien en warm worden. Scheur de gerookte zalm in stukjes of kies voor zalmsnippers en voeg toe aan de pan. Vaak doe ik zelf zalmfilet bakken en voeg ik deze er aan toe. Roer vervolgens de gerookte pasta erdoor en top af met geraspte kaas. Klaar is Kees Suus!

Gehaktpannetje

Dit is meestal het gerecht op de maandag, want dan moet ik het vaak toen de met de restantjes die ik nog in huis heb. Diezelfde avond wordt overigens wel de koelkast weer gevuld, gelukkig! Maandag is het vaak ons zelf bedachte gehaktpannetje. 

In een grote pan doe ik het rundergehakt, diepvriesspinazie, ui, allerlei kruiden (chili, knoflook, peper, zout, sambal) en een klein beetje hot chilisaus. Vervolgens kook ik er rijst bij of ik gooi aardappeltjes in de airfryer/pan. That’s it! We vervangen de diepvriesspinazie ook regelmatig door verse spinazie, voegen er soms broccoli aan toe. Simpel, maar lekker!

Gebakken bloemkoolrijst met zalm en spinazie

Het laatste gerecht kwam ik in de Allerhande tegen en heb ik wat aangepast naar eigen smaak. De Allerhande staat regelmatig vol met makkelijke recepten. Dit gerecht vraagt weinig inspanning en staat daardoor ook zo op tafel, het kost je maximaal 15 minuten. 

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en laat de spinazie slinken. Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan op laag vuur en bak de bloemkoolrijst in circa 3 minuten op laag vuur. Ikzelf kies er vaak voor om eerst de bloemkoolrijst kort te koken, een minuut of twee. Schenk vervolgens de sojasaus erbij en bak nog twee minuten mee. Breng om smaak met peper en breek ondertussen de warmgerookte zalm in grove stukken. Verdeel dit in diepe kommen met de zalm en paksoi ernaast. Tadaa! 

Dit waren mijn favoriete makkelijke recepten. Vooral het gehaktpannetje komt iedere week terug, omdat het ontzettend makkelijk is en ik de meeste ingrediënten altijd in huis heb. Wanneer ik doordeweeks toch kies voor een iets uitgebreider gerecht, dan eten we simpelweg iets later of ik tref al wat voor bereidingen de avond ervoor of in de ochtend. Op die manier heb je het eten ook zo op tafel staan na een dag werken. 

Wat is jouw favoriete makkelijke recept?

1 Comment

  • Reply
    Heidi
    februari 4, 2022 at 18:08

    Als ik het zo lees,klinkt het zo lekker.

  • Leave a Reply