affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Inmiddels blog ik meer dan 9 jaar! Een uit de hand gelopen hobby waar ik inmiddels ook een aardig centje mee verdien. Een van mijn inkomstenbronnen is affiliate marketing. In dit artikel ga ik je meer vertellen over geld verdienen met affiliate marketing, lees je mee?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. Ik schreef al eens eerder een artikel: ‘Tips hoe je geld kunt verdienen met bloggen‘. In dat artikel heb ik een aantal tips gebundeld, tips hoe je geld kunt verdienen met je blog. Affiliate marketing is een van de manieren om geld te verdienen. 

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing is eigenlijk vrij simpel. Het is een passieve vorm van inkomsten genereren en je hoeft er dus weinig voor te doen. Je plaatst een affiliate link en er wordt automatisch bijgehouden hoeveel clicks en sales er worden gegenereerd via deze link. Vervolgens krijg jij een x percentage over de sales en dit wordt uitbetaald. Het percentage verschilt tussen de 5 en 10%, geheel afhankelijk van de adverteerder. Mocht jij iets via een affiliate link bestellen, dan betaal je natuurlijk niet meer voor een product. 

Een affiliate netwerk

Om te kunnen starten met affiliate marketing moet je je eerst aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn meerdere affiliate netwerken in Nederland. Een zeer handig affiliatie netwerk is LinkPizza. Linkpizza is een verzamelwebsite waar ontzettend veel adverteerders zijn aangesloten. Daarnaast is LinkPizza gekoppeld aan mijn blog door de handige LinkPizza WordPress Plug-in, welke automatisch mijn linkjes aanpast naar affiliate links. 

LinkPizza werkt voor mij erg overzichtelijk en daarnaast kost het geen extra werk, doordat mijn linkjes automatisch worden aangepast. LinkPizza heeft daarnaast een overzichtelijk dashoboard, waarin het aantal verkopen uit affiliatie marketing staan vermeld. Daarnaast kun je via LinkPizza gemakkelijk linkjes genereren die je op social media kunt gebruiken. Naast LinkPizza zijn er ook nog een heleboel andere affiliate netwerken, zoals DaisyconBol.comAwin en Tradetrackers.

Geld verdienen met social media

Ik gebruik mijn affiliate links voornamelijk op mijn blog, maar daarnaast kan dit ook ingezet worden op social media. Denk hierbij aan Instagram en Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan een swipe-up of link in je bio, ook dit kunnen affiliate links zijn. Op die manier kun je ook geld verdienen met affiliate link. 

Nu je blog en social media is gevuld met affiliate links is het alleen nog maar zaak dat je voldoende lezers aantrekt die ook gebruik maken van je affiliatie links. Door middel van Pinterest en Instagram promoot ik mijn blogs, zodat er gebruik wordt gemaakt van de links. Dit zijn de dingen die ik doe om geld te verdienen met affiliate links op mijn blog. Ik ben daarnaast heel benieuwd hoe jij het doet, dus laat dit zeker even weten in de comments. 

Hoe verdien jij geld met jouw blog of social media?

 

No Comments

Leave a Reply