Een fauteuil in de woonkamer

Een fauteuil in de woonkamer – inspiratie

Al langer fantaseer ik over een fauteuil in de woonkamer. Het lijkt me zo gezellig om ergens een hoekje te creëren waar ik mijzelf kan terugtrekken met een boek en een kopje thee. Nu de kerstspullen de deur uit zijn, begint het alleen nog maar meer te kriebelen om een mooie fauteuil aan te schaffen en een heerlijk hoekje te creëren in onze woonkamer. Vandaag deel ik mijn inspiratie met je.

Een mooie fauteuil in de woonkamer. Ik zie al helemaal het knusse hoekje voor me waar ik heerlijk kan zitten met een boek en een kopje thee. Daarnaast zie ik er ook de voordelen van in. Mochten we bezoek krijgen, dan kunnen we ook de fauteuil erbij schuiven, zodat daar iemand op kan zitten. Nu is het namelijk zo dat we niet met al het bezoek op de bank gaan zitten, want dan kun je elkaar minder makkelijk aankijken. Er is altijd wel één iemand die een eettafelstoel erbij pakt. 

Inmiddels heb ik verschillende keren Google afgestruind naar een mooie fauteuil. Daar kwam ik prachtige items tegen, maar het leek mij ook leuk om mijzelf te verdiepen in de interieurtrends van 2022, zodat ik ook dat mee kan nemen in mijn keuze voor de fauteuil in de woonkamer. 

Groentinten, warm palet, natuurlijke materialen en organische vormen

Zeg je groen, dan zeg je onze woonkamer! In 2022 gaan twee kleurtonen de hoofdrolspelen. Enerzijds zijn dat groentinten en anderzijds is het een warm palet aan rood- en bruintinten. De groentinten verwijzen naar welzijn, aangezien de natuur de mensen samenbrengt. Het warme palet staat symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Voornamelijk de rood- en bruintinten zie je ook terugkomen in veel fauteuils. 

Een andere trend is het gebruik maken van natuurlijke materialen en organische vormen. Duurzame materialen spelen steeds meer een rol en daarnaast zie je steeds meer andere vormen terugkomen in het interieur, ook in de fauteuils.

Een fauteuil in de woonkamer

Functionele en persoonlijke inrichting

Ondanks dat er zeker wel trends zijn, wordt ons interieur meer een afspiegeling van onze persoonlijkheid. Wel wordt er veelal gekozen voor multifunctionaliteit. Een ‘thuis’ is niet alleen meer de plek om te ontspannen, maar is ook steeds meer een ruimte geworden om te werken en voor sociale activiteiten. Decorelementen en glazen wanden is daarom een belangrijke trend in 2022. 

Retro en Urban jaren ’90

2022 wordt gekenmerkt door twee stijlen: retro en Urban jaren ’90. De Retro stijl brengt de kleuren okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit met zich mee. De lijnen zijn rond en zacht evenals strak en grafisch. Veelal materialen zoals notenhout, glas en velours. Dit zie je ook terugkomen in verschillende fauteuils. De Ubran jaren ’90 stijl herkennen we van de koele ruige materialen als beton en staal in combinatie met uitgesproken kleuren en scherpe lijnen. 

Naast dat ik me in sommige trends helemaal kan vinden, is het ook belangrijk dat de fauteuil in de woonkamer matcht bij de rest van ons interieur. Ik vond een aantal prachtige fauteuils die naar mijn idee prachtig zullen staan in ons interieur. Ik wil de fauteuils natuurlijk graag met je delen.

Leuke fauteuils voor in de woonkamer

Zuiver Spike Fauteuil
MOOS Buck Fauteuil
Vestbjerg Aaron Fauteuil
HKliving Rotan Egg Bohemian Stoel
https://www.fonq.nl/product/dutchbone-bar-fauteuil/118517/
by fonQ Laze Fauteuil – Zandgrijs
Fauteuil Cooper – ribstof – grijs
Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil curve
INDUSTRIËLE FAUTEUIL ANTRACIET LOWEN VELVET
Velvet fauteuil Malaga taupe
Zuiver Spike Fauteuil
MOOS Buck Fauteuil
Vestbjerg Aaron Fauteuil
HKliving Rotan Egg Bohemian Stoel
https://www.fonq.nl/product/dutchbone-bar-fauteuil/118517/
by fonQ Laze Fauteuil – Zandgrijs
Fauteuil Cooper – ribstof – grijs
Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil Curve, Zand Wehkamp Home fauteuil curve
INDUSTRIËLE FAUTEUIL ANTRACIET LOWEN VELVET
Velvet fauteuil Malaga taupe

Prachtige fauteuils voor in de woonkamer als je het mij vraagt! Ik ben zelf helemaal weg van de MOOS Buck Fauteuil in de kleur Equaliptus. Deze matcht denk ik perfect bij de rest van ons interieur en onze groene muur in de woonkamer. 

Ik ben heel benieuwd of jij inmiddels overtuigd bent van een fauteuil in de woonkamer en ik ben daarnaast ook heel benieuwd welke fauteuil jij dan zou kiezen. Je hebt namelijk ontzettend veel mogelijkheden qua kleur, vormen en materialen. Dat is weer een geheel nieuw dilemma! Wie weet zie je binnenkort op de blog onze mooie fauteuil voorbij komen.

Wat vind jij van een fauteuil in de woonkamer?

5 Comments

 • Reply
  Giovanna Jansen
  januari 14, 2022 at 16:22

  Mooie fauteuils, leuk inspiratie opdoen!

 • Reply
  Ilona Wielinga
  januari 17, 2022 at 10:56

  Aaah zo leuk!

 • Reply
  lokonida
  februari 4, 2022 at 13:31

  Ziet er goed en aantrekkelijk uit. Bedankt voor het delen

 • Leave a Reply