4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022

4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022

Allereerst wil ik jullie veel liefde en gezondheid toewensen voor het nieuwe jaar. Gevoelsmatig staat 2022 geheel onverwachts op de stoep, want het leek langere tijd nog heel ver weg. In de laatste week van 2021 ben ik er toch even voor gaan zitten om terug te blikken. Hoe kijk ik terug op het afgelopen jaar en waar kijk ik naar uit in 2022. In dit artikel bespreek ik 4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022.

Voordat ik dit artikel ging schrijven, dacht ik bij mijzelf ‘waar kijk ik nu echt naar uit in 2022?’. De afgelopen twee jaar somde ik 20 of 21 dingen op die ik hoopte voor dat jaar in een positief lijstje. Mijn 20 in 2020 en 21 in 2021-lijstjes. Dit jaar vond ik het lastig. 2022 leek nog heel ver weg en ik heb ook nog geen echte plannen voor dit jaar. Juist doordat veel plannen of ideeën de afgelopen twee jaar in het water zijn gevallen door corona. Ik heb mijn lijstje dus zo weten te beperken tot maar 4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022.

Mijn 4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022

Als pedagoog aan het werk

Half november schreef ik in dit artikel dat ik ontslag had genomen. Direct na het afstuderen begon ik daar te werken en het beviel eigenlijk helemaal niet goed. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om even rust te nemen en de tijd te nemen om opzoek te gaan naar een andere baan. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden waar ik in februari start en ga ik echt aan het werk waar ik de afgelopen jaren voor heb gestudeerd!

4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022

Structuur in mijn week

Nieuwe baan, nieuwe kansen! De baan zorgt er namelijk voor dat ik veel meer structuur heb in mijn week dan ik voorheen had. Ik werk vast vier/vijf dagen in de week en ik werk geen avonden en weekenden meer. Dit is zo ontzettend fijn! Vanaf mijn eerste bijbaantje werk ik namelijk weekenden en dat heb ik tot op heden altijd gedaan. Ik geniet nu al van het idee dat ik dadelijk alle weekenden vrij heb samen met mijn vriend. De zaterdag kunnen besteden aan het huishouden en niet telkens voor of na het werk nog van alles moeten doen. Zulke simpele dingen waar ik nu echt naar uit kan kijken!

Mijn hobby’s oppakken

Structuur, avonden en weekenden vrij en dus mijn hobby’s oppakken! De afgelopen vier jaar zijn sommige hobby’s steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Doordat ik dadelijk structuur en gevoelsmatig meer vrije tijd heb, kan ik mijn hobby’s weer gaan oppakken. Ik heb weer enorm veel zin om te journalen, om te lezen, om mijn fotografie weer op te pakken en om sieraden te maken. Ik merk dat ik echt weer de behoefte heb om hiermee aan de slag te gaan.

Het nadeel van mijn hobby’s weer oppakken, is dat mijn wishlist ook weer enorm groot wordt. Ik gebruik op het moment een camera van Canon, een oud beestje inmiddels. Daardoor ben ik stiekem benieuwd geworden naar een andere camera, wellicht een van Nikon, maar dan moet ik echt alles nieuw kopen, zoals ook de Nikon Z objectieven. Misschien leuk van mijn eerste salaris!

Leuke dingen plannen

Hopelijk kan het in 2022 weer. Ik kijk er zo naar uit om weer leuke dingen, uitstapjes, citytrips en vakanties te plannen. Het lijkt me nog steeds ontzettend leuk om een citytrip te doen met mijn moeder en zusje, samen met mijn vriend met de auto naar Berlijn te gaan en hopelijk ook weer eens de zon te zien. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om in het voorjaar leuke dingen te plannen met vriendinnen. Samen foto’s te schieten met wellicht een nieuwe Canon RF lens, terrasjes te pikken en weer een heerlijke barbecue te organiseren.

Dit waren mijn 4 dingen waar ik naar uitkijk in 2022. Een aantal dingen die echt gepaard gaan met mijn nieuwe baan en vooral heel leuk en fijn zijn dat ik dit weer kan en ga doen. Kun jij 4 dingen bedenken waar jij naar uitkijkt in 2022?

Liefs, Suzanne

1 Comment

  • Reply
    Jenn
    januari 10, 2022 at 14:38

    Fijne dingen! Ik hoop dat er weer iets meer mogelijk gaat worden het komende jaar. Ik kijk uit naar mijn operatie (of eigenlijk vooral de tijd daarna).

  • Leave a Reply