21 in 2021

Terugblik 21 in 2021

Alweer een jaar voorbij! Enerzijds lijkt het alsof 2021 voorbij is gevlogen, anderzijds lijkt de tijd stil te staan. Er is wederom ontzettend veel gebeurd, nog meer dan ik het jaar daarvoor beschreef in dit artikel. Anderzijds eindigen we het jaar precies hetzelfde en beginnen we ook 2022 in dezelfde setting, namelijk in lockdown. Tijd om ook dit jaar weer terug te blikken door het lijstje 21 in 2021 dat ik begin dit jaar maakte.

Wat is 21 in 2021?

In dit artikel deelde ik het lijstje ’21 in 2021′. Een lijstje met positieve ‘voornemens’ voor 2021. Plannen die ik heb voor 2021, persoonlijke doelen of gebeurtenissen die er op mij staan te wachten. Totaal geen musts, maar leuke dingen die niet zo zwaar voelen als de jaarlijkse goede voornemens. Benieuwd wat ik wel en niet heb gedaan het afgelopen jaar.

Wat heb ik wel & niet gedaan…

1..2021 gaat het jaar worden waarin ik ga afstuderen. Begin 2021 gaat een druk jaar worden om al mijn to-do’s weg te werken en als dat goed komt, dan betekent dat ook dat ik dit jaar kan afstuderen en mijn diploma in de pocket heb! Niets hiervan is gelogen. Man, wat een to-do’s, maar mijn diploma is in the pocket!

2. Het lijkt me heel leuk om in het najaar een stedentripje te doen met mijn moeder en mijn zusje. Een aantal jaar terug ging ik samen met mijn moeder kerstshoppen in Londen en dat was een groot succes! Hopelijk volgend jaar… Vanwege corona zijn er helaas dit jaar voor mij geen stedentripjes geweest. 

3. Ik zou graag ook een leuk stedentripje doen met mijn vriend, want afgelopen jaar zijn we niet op vakantie geweest. Het lijkt me leuk om met de auto naar bijvoorbeeld Berlijn te gaan. Ook dit tripje is niet geweest, maar wel nog steeds een heel leuk idee! In het najaar hebben we twee weken vakantie gehad en hebben we wat kleine uitstapjes in eigen land gedaan. 

4. In 2021 ga ik samenwonen! Mijn vriend en ik hebben samen een nieuwbouwhuis gekocht en nog voor de zomer hopen we erin te kunnen trekken. Spannend! Yes, yes, yes! In mei kregen we de sleutel en in juni gingen we in ons mooie huisje wonen. In de zomer hebben we nog wel wat geklust in huis, maar ook dat is inmiddels allemaal achter de rug. 

5. Op dit moment zit ik voornamelijk in de studieboeken gedoken. In 2021 wil ik weer meer boeken gaan lezen die niet studie gerelateerd zijn en naderhand wil ik dit graag met jullie delen in mijn jaar in boeken. Hoeveel boeken zullen erop komen te staan?! Haha! Dit is iets wat heel 2021 op een laag pitje heeft gestaan, tot nu. Ik heb het lezen zo gemist, maar ik gunde mijzelf ook niet de rust en tijd ervoor. Dat ga ik nu zeker doen. Wie weet in 2022 wel een ‘jaar in boeken’-blogpost.

21 in 2021

6..Een hele spannende challenge, maar ik zou wel eens een maand niets willen kopen! Ik ben benieuwd of dit gaat lukken met het huis in het vooruitzicht… Ik moet echt hard lachen hierom. Wie bedenkt dit op moment dat je net een nieuw huis hebt gekocht. Tijdens het schrijven van ’21 in 2021′ had ik niet in de gaten dat ik nog zoveel spullen miste. Bij gebrek aan een soeplepel, schepte ik de soep op met een juslepel. De fles wijn belandde weer terug in de kast doordat we geen kurkentrekker hadden. Wie weet lukt deze challenge in 2022 een keer.

7. Afgelopen jaar ben ik al veel bezig geweest met declutteren en minimaliseren en daar wil ik in 2021 mee doorgaan. Hopelijk kan ik in 2021 nog meer spullen verkopen, weggeven en wegdoen. Dit voelt zo heerlijk! Met de verhuizing ben ik nog eens goed gaan kijken naar mijn spullen en is er nog veel weg gegaan. 

8. Op het lijstje van 2020 stond dat ik graag een e-book zou willen schrijven, maar in 2021 wil ik hier echt serieus mee aan de slag gaan. Zodra ik mijn studie heb afgerond, kan ik hier mee aan de slag en ik kijk er stiekem nu al naar uit! Working on it! Maar goed dat in het lijstje 21 in 2021 niet stond dat ik het ook daadwerkelijk zou uitgeven, die deadline gaan we niet meer halen.

9. Hopelijk gooit corona dit jaar géén roet in het eten en kunnen we dit voorjaar wel naar een pretpark! Afgelopen november zijn mijn vriend en ik samen naar de Efteling gegaan en daar hebben we zo’n beetje alle attracties gehad!

10. Het lijkt me super leuk om zelf loempia’s te maken! En wie weet als ik de smaak te pakken heb dat ik ook zelf aardappelkrokketjes maak! Wie weet is dit iets wat ik in 2022 kan gaan doen. 

11. Vorig jaar heb ik een online training gevolgd over plannen, maar het lijkt me ook dit jaar leuk en interessant om nog een training of cursus te volgen. Mochten jullie interessante trainingen of cursussen weten, dan hoor ik dat graag. Hier ben ik in 2021 zeker mee bezig geweest, vooral nadat ik mijn diploma had behaald. Ik heb inmiddels meerdere cursussen gevolgd en daarnaast ben ik nog met een cursus bezig. Dit is iets wat ik in 2022 wil blijven doen. 

12. Het lijkt me, zeker op het moment dat ik op mijzelf woon, leuk om tijd door te brengen met mijn ouders, dit ook los van elkaar. Een dagje shoppen met mijn moeder en een dagje klussen met mijn vader bijvoorbeeld. Dit heb ik in 2021 zeker gedaan en dit ging eigenlijk heel natuurlijk. Echt super leuk ook om te doen.

13. Wat ik ook heel graag zou willen, is een fotoshoot met mijn vriend! Een mooie shoot in de natuur en daar een mooie gallery wall van maken bijvoorbeeld in het trappengat! Ook bij deze: working on it! Ik moet namelijk nog iemand hiervan te zien overtuigen…

14. Het lijkt me super leuk om heel veel te gaan koken en bakken. Het moet zeker goedkomen in onze nieuwe keuken en ons luxe keukenmachine. Ik heb enorm veel gekookt in het huis, nagenoeg iedere dag. Ik mag wel nog meer gaan bakken, maar daar is januari zeer geschikt voor!

15. Ieder jaar doen mijn vriend en ik wel iets van een project samen. Zo hebben we samen een salontafel gemaakt van allemaal bierdopjes en we hebben samen een website gemaakt. Er beginnen weer wat nieuwe ideeën te ontstaan, waar we wellicht in 2022 mee aan de slag gaan.

16..In 2021 wil ik ook meer stedentripjes in Nederland doen. Dit samen met mijn vriend, mijn zusje en vriendinnen. Ik wil graag weer eens naar Maastricht, Amsterdam en Groningen. Er zijn dit jaar weinig tripjes geweest vanwege alle maatregelen en alle drukte. In 2022 wil ik dit meer gaan doen en daar heb ik in de weekenden ook veel meer tijd voor. 

17. Zodra we samenwonen, wil ik heel graag een barbecue organiseren voor vrienden, familie of met een aantal buren. Ik kan nu al niet wachten om dit te doen! Lekker kokerrelen, salades maken, de tuin gezellig aankleden en daarna lekker eten! Dit was echt de kers op de taart na al dat klussen! Na al het klussen hebben we onze ouders uitgenodigd voor een heerlijke barbecue in de tuin.

21 in 2021

18..In 2021 wil ik weer lekker creatief bezig zijn! Het lijkt me leuk om een fotoboek te maken van het hele proces van het huis, leuke DIY projecten starten en veel tekenen en (wellicht) het bullet journalen weer oppakken. In 2021 bekleedde ik deze ring met droogbloemen, voor kerst maakte ik een piekenplank en bekleedde ik en ster met eucalyptus en maakte ik een snoezeldeken. Best creatief toch?

19. Na bijna een jaar niet sporten, wil ik het sporten in 2021 weer op gaan pakken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het mis dat mijn spieren niet meer zo goed zichtbaar zijn en ik mijzelf minder sterk voel. Dit wil in 2021 dus zeker weer oppakken. Dit wordt een doel voor 2022, oeps!

20. Naast het sporten, wil ik ook weer een doel stellen om dagelijks 10.000 stappen te zetten. De dagen dat ik stage heb, haal ik dit stappendoel gemakkelijk. Toch wil ik het op de andere dagen ook behalen. Na de zomer is dit doel een beetje verwaterd en heb ik echt stukken minder bewogen dan de bedoeling was. Ik merk dat dit in het najaar altijd een beetje het geval is en daarnaast trek je er nu ook minder snel op uit nu alles dicht is.   

21. Het lijkt me super leuk om een verre reis te maken in 2022, wellicht naar New York. Het lijkt me super leuk om hier in 2021 al over na te denken en naar toe te leven. Heel eerlijk: hier zijn we totaal niet mee bezig geweest. Alles wat ik afgelopen jaar had willen doen aan tripjes is er namelijk ook niet van gekomen, dus ik ben hier nog een beetje voorzichtig mee.

Dit was mijn terugblik op 2021 door mijn 21 in 2021! Een jaar waarin afstuderen, uit huis gaan en samenwonen centraal zouden staan. Anderzijds een jaar waarin niets lijkt te zijn veranderd. Wie had dit gedacht?! Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en hopelijk staat er een mooi 2022 op ons te wachten.

Liefs, Suzanne

No Comments

Leave a Reply