favorieten

Mijn favorieten van 2021!

2021 loopt nu echt op zijn einde. Het perfecte moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. In 2021 stonden de veranderingen centraal. De bouw van ons huis, uit huis gaan, samenwonen, afstuderen, beginnen met werken, ontslag nemen en opzoek naar een nieuwe baan (met succes!). Vandaag een terugblik door middel van mijn favorieten van 2021: mijn favoriete moment tot aan mijn favoriete beauty en fashion item.

Favoriete dag/moment

Mijn favoriete dag/moment van het afgelopen jaar heeft alles te maken met de sleuteloverdracht van ons huis. Nadat we bijna een jaar hier naar toe hadden geleefd, kregen we eindelijk de sleutel van ons huis! Dit was zo’n onwerkelijk moment, want eindelijk was het van ons, maar dat voelde totaal niet zo.

Ik vond het zo gaaf om eindelijk de sleutel in ontvangst te mogen nemen en ons eigen huis in te mogen lopen. Een kaal huis, waar nog heel veel aan moest gebeuren. Ook die hele periode van klussen heb ik als ontzettend leuk ervaren! Het liefst was ik dag en nacht in het huis om te schuren, te schilderen, te poetsen en op te ruimen om vervolgens aan de slag te mogen met de aankleding en het eigen maken.

Kortom: dat moment en deze periode behoort echt tot het hoogtepunt van het afgelopen jaar! Echt een van de favorieten van 2021!

favorieten 2021

Favoriete interieur item

Tjee, wat is het lastig om één favoriet interieur item uit te kiezen, aangezien alles voor ons nieuw is en favoriet! Als ik nu om mij heen kijk, kan ik echt geen favoriet aanwijzen, omdat ik zo blij ben met alle spullen in ons huis. Ik zou wat dat betreft op dit moment ook niets willen veranderen. Ik ben blij met onze heerlijke hoekbank, onze grote tafel, ons heerlijke bed en bomvolle inloopkast, de leuke salontafels en sindskort ook de prachtige kerstboom!

Favoriete beautyproduct

Mijn beautycollectie is de afgelopen twee jaar behoorlijk geslonken, want het meerendeel van de producten gebruikte ik nauwelijks of niet. Maskertjes die totaal niet passend waren bij mijn behoeften en huidtype, make-upproducten waar ik helemaal niet happy van werd. Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer helemaal happy ben met de producten die ik in huis heb en dat ik het ook echt allemaal gebruik. Het afgelopen jaar heb ik ook amper nieuwe make-up bij gekocht. Ik heb het echt gedaan met de producten die ik al had en dat voelt zo fijn!

Ondanks dat ik de beautyproducten die ik heb, met veel liefde gebruik, ben ik niet enorm gebonden aan deze merken of deze producten. Het maakt mij niet perse uit welke droogshampoo, douchegel of mascara ik gebruik. Wel heb ik gemerkt dat ik enorm trouw ben aan de gellak die ik gebruik en dat is de gellak van Pink Gellac. Ik ben onwijs happy met deze producten en met name de Rubber Base is groot favoriet. Zowel de Rubber Base of de lakjes uit de Ruber Base Cover Box gebruik ik iedere keer opnieuw wanneer ik mijzelf voorzie van een nieuw kleurtje op mijn nagels.

Favoriete fashion item

Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn favoriete fashion item. Ik heb gemerkt dat ik het ontzettend lastig vind om één favoriet te kiezen. Ten eerste: ik heb zo ontzettend veel kleding! Ten tweede: ik draag het met ontzettend veel liefde en waar moet ik beginnen?! In mijn favorieten van oktober deelde ik al dat Tamaris tot mijn favoriete schoenenmerk is bekroond en daar sta ik nog steeds volledig achter! Ik werk in een schoenenzaak en heb ook een paar keer bij Tamaris gewerkt, dit maakt dat ik er niet helemaal omheen kan. Maar bovenal zitten de schoenen iedere keer weer fantastisch!

Echter, dit kan ik niet echt bekronen tot een van mijn favoriete fashion items. Waar ik namelijk wel direct aan moet denken, zijn mijn jurkjes. Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel jurkjes gedragen. Althans, wanneer de mogelijkheid daarvoor was. Tijdens stage en het werk in de zorg, ging dat niet, maar alle andere momenten trok ik een van mijn jurkjes uit de kast. Kortom: mijn favoriete fashion item is/zijn mijn jurkjes!

favorieten 2021

Favoriete gadget

In 2021 heb ik een aantal favorieten op het gebied van gadgets, maar allemaal onder dezelfde categorie: Apple. I love Apple! Mijn telefoon is al jaren van Apple. Daarnaast gebruik ik mijn Airpods ook heel erg veel en dit jaar zijn er twee grote favorieten bij gekomen. De iMac en de Apple Watch. Het zijn allemaal hele fijne gadgets en zeker de combinatie van de gadgets samen is ideaal!

Foto’s doorsturen van mijn telefoon naar mijn iMac, een stille wekker zetten op mijn telefoon, zodat mijn vriend ‘s ochtends niet wakker wordt van mij. Altijd hetzelfde geluid in mijn oren door mijn AirPods. Simpelweg: groot fan!

Favoriete film of serie

In 2021 keek ik weer een heleboel series. Veelal series die ik alleen keek of samen met mijn moeder en een aantal series die ik samen met mijn vriend heb gekeken. Series die ikzelf heb gekeken en groot favoriet zijn, zijn onder andere 9-1-1, New Amsterdam en Station 19. De favoriete serie van dit jaar die ik samen met mijn vriend heb gekeken, is Resident Alien. Ook zeker een aanrader!

favorieten 2021

Favoriete maaltijd

In mijn favoriete van oktober vertelde ik al over deze maaltijd. De broccoli-zalm taart uit het boek van Nina Warink. Er zijn veel maaltijden die hier wekelijks terugkeren, maar de broccoli-zalm taart is echt mijn favoriet! Dit is geen gerecht wat wekelijks op tafel staat, maar stiekem droom ik daar wel van. Het is zo’n heerlijk gerecht. Echt een gerecht waar je mij ‘s nachts voor wakker kunt maken.

Dit waren mijn favorieten van het afgelopen jaar. Begin van het jaar had dit lijstje er wellicht heel anders uitgezien, omdat er halverwege het jaar zoveel veranderde. Favorieten van dat moment zijn veelal naar de achtergrond verdwenen en nieuwe favorieten zijn langsgekomen en blijven plakken. In ieder geval fijne favorieten om het jaar 2021 mee af te sluiten. 

Wat is jouw ultieme favoriet van het afgelopen jaar?

4 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  december 29, 2021 at 19:48

  Heerlijk die kleur muur! Ik moet zeggen dat ik helemaal fan ben van mn nieuwe koptelefoon (JBL Tune 760NC). Hou niet zo van oortjes en al helemaal geen losse oortjes haha. Doe mij maar een goede over ear koptelefoon

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 3, 2022 at 18:34

   Herkenbaar! Voorheen vervloekte ik alle oortjes, maar Apple werkt voor mij wel heel fijn.

 • Reply
  Marije
  december 31, 2021 at 09:17

  Wat gaaf die groene muur!
  Ieder jaar opnieuw mijn favorietje; koffie met de kat op schoot <3 een momentje dus, telt dat ook?

 • Leave a Reply