NEONAIL Christmas Story Set

Dat ik fan ben van gellak is geen geheim hier op mijn blog. Ik heb een heleboel gellak en mijn verlanglijstje blijft maar groeien. Toen ik werd gevraagd om de Christmas Story Set van NEONAIL te proberen, hoefde ik niet lang na te denken. In deze blog lees je alles over het, voor mij nieuwe merk, NEONAIL, en de Christmas Story gellak set.

NEONAIL

NEONAIL is een internationaal cosmetica merk en is al 15 jaar op de markt. Het wordt onder andere verkocht in Polen, Duitsland, de Verenigde Staten, Spanje en Italie en inmiddels ook in Nederland via Douglas. Een voor mij nog totaal onbekend merk. Des te leuker om een review als deze te schrijven en de gellak te proberen.

NEONAIL belooft dat met de gellak-sets een mooie, langdurige manicure kan worden aangebracht die zeker 21 dagen aanhoudt. Dit, mits alle stappen optimaal worden gevolgd.

NEONAIL Christmas Story Set

NEONAIL Christmas Story Set

De prachtige kerstsets van NEONAIL maken deze kerst helemaal af! Dit is het perfecte cadeau voor onder de boom voor alle gellak liefhebbers of om iemand kennis te laten maken met gellak. NEONAIL brengt deze kerst namelijk maar liefst acht prachtige starter- en collectiesets uit. De verpakkingen zijn werkelijk waar een feestje om naar te kijken met de prachtige illustraties van Anna Halarewicz.

Zelf heb ik de prachtige NEONAIL Christmas Story Set mogen ontvangen. Een complete gellak-set. Dit zou de perfecte set moeten zijn voor gellak beginners, omdat het alles bevat om een stralende manicure mee aan te brengen.

De NEONAIL Christmas Story Set bevat:

 • NEONAIL LED ECO lamp
 • Winter Hobbies  3 ml
 • December to Remember 3 ml
 • Make U Smile 3 ml
 • Base en Top 2 in 1
 • Nail Cleaner
 • Polijstblok
 • Nagelvijl
 • Wattendoekjes

Voorbereiding op jouw NEONAIL manicure

Voor je begint met het aanbrengen van de gellak, moet je je nagels eerst voorbereiden. Deze stappen zijn ontzettend belangrijk voor houdbaarheid en uitstraling van jouw manicure.

Duw eerst de nagelriemen terug met een houten manicurestick. Geef jouw nagels vervolgens jouw favoriete vorm met de vijl en maak de nagel dof met een polijstblok. Verwijder vervolgens al het stof met een schoon maar droog wattenschijfje. Alles wat je nodig hebt voor deze voorbereidingen zijn te vinden in de set, behalve de houten manicuresticks. Dat is jammer, want deze kun je zowel gebruiken bij de voorbereiding van de nagels op de manicure als bij het verwijderen van de gellak.

Al het andere vind je dus wel in deze set. De vijl om jouw nagels in de juiste vorm te vijlen. De polijstblok om jouw nagels op de juiste manier voor te bereiden door de dode huidcellen op een zachte wijze van de natuurlijke nagel te verwijderen. En de Nail Cleaner om de nagels te ontvetten vóór de manicure en het verwijderen van de plaklaag na de topcoat en dit doe je in combinatie met de meegeleverde wattendoekjes.

NEONAIL Christmas Story Set

De gellak aanbrengen

De nagels zijn helemaal voorbereid op de manicure. De Christmas Story Set bestaat uit drie lakjes: een donker paarse kleur, een zilver/paarse glitter en een rood. Drie prachtige tinten voor de feestdagen!

Naast de kleuren bevat de set ook een Base/Top 2 in 1. Voor mij de eerste keer bij het aanbrengen van gellak dat de base- en topcoat hetzelfde product is, dus hier ben ik onwijs benieuwd naar. De Base/Top 2 in 1 garandeert een uitstekende aantrekking en tegelijkertijd een hoogwaardige glans als top voor langdurige styling en kleurbescherming. Net als de kleurtjes is het de bedoeling dat er een dun laagje wordt aangebracht en dat de base/top 60 seconden wordt uitgehard onder de lamp.

NEONAIL Christmas Story Set

Ik koos ervoor om mijn nagels helemaal ready te maken voor de kerstdagen. Dit deed ik met de kleur Make U Smile, een intense rode kleur en op de ringvinger de kleur December to Remember. Een zilver/paarse glitter.

NEONAIL LED ECO lamp

De gellakjes drogen niet aan de lucht en daarvoor is de NEONAIL LED ECO lamp meegeleverd. In de Christmas Story Set ontvang je de LED lamp 12W/36 ECO. Dit is overigens niet dezelfde lamp die los verkocht wordt door NEONAIL, deze heeft namelijk het vermogen van 21W, maar hardt het product in dezelfde tijd uit als lampen met een vermogen van 48W. Vreemd dat er in de set een andere lamp zit.

Het is een relatief kleine lamp die weinig plaats in beslag neemt. Ikzelf merk wel dat ik een beetje aan het stuntelen ben met hoe ik mijn hand er het beste in kan leggen, met de voeten is het een stuk makkelijker. Wel is het een hele gebruiksvriendelijke lamp: doordat het geen onderkant bevat, kun je hem heel gemakkelijk over je hand of voet neerzetten.

De LED lamp is heel eenvoudig in gebruik. Je steekt de stekker in het stopcontact en selecteert vervolgens de uithardtijd. Je selecteert de juiste uithardtijd door één, twee of drie keer op de knop te drukken. Je kunt kiezen uit drie verschillende uithardtijden, namelijk 30, 60 en 90 seconden. Wanneer je de juiste tijd hebt geselecteerd, is het een kwestie van je hand onder de lamp te leggen en dan begint de timer af te tellen. Dat is wel een hele leuke functie!

Bij andere LED lampen ben ik gewend dat zodra ik mijn hand erin doe, de lamp automatisch inschakelt en na, bijvoorbeeld 60 seconden, uitgaat. Dit werkt hier anders, bij de lamp van NEONAIL moet je iedere keer opnieuw de tijd selecteren, zodat hij begint met aftellen. Doe je dit niet en stop je je hand erin, dan gaat de lamp wel aan en beginnen de seconden op te tellen. Op die manier kan het dus ook, maar dan moet je zelf in de gaten houden dat je je hand eruit haalt na bijvoorbeeld 60 seconden. Verder lijkt de lamp goed zijn werk te doen, mijn gellak komt uitgehard onder de lamp vandaan en dat is toch het doel van de lamp.

NEONAIL Christmas Story Set

NEONAIL Christmas Story Set review

Dan is het nu tijd voor mijn ervaringen met de NEONAIL Christmas Story Set. Ik ben enorm verrast door de producten van NEONAIL. Ik moet zeggen dat gellak het bij mij nooit langer dan twee weken volhoud, omdat ik dan uitgekeken ben op de kleur en weer eens wat nieuws wil. Wel blijft de gellak ontzettend goed zitten en had ik hem daarvoor zeker niet hoeven te verwijderen na veertien dagen. Het verwijderen van de gellak ging eigenlijk zoals ik gewend was van andere gellak merken. Het is even een werkje, maar gaat eigenlijk vrij gemakkelijk, ondanks dat ik dit niet verwacht had, omdat het er nog muurvast op zat.

Bij het aanbrengen van de gellak heb ik gemerkt dat ik heel erg moest wennen. Het is namelijk een nieuw merk, nieuw product en dat is simpelweg wennen. De lakjes hebben een fijne dikte om dunne laagjes aan te brengen en ook de base/topcoat werkt fijn op de nagels (en doet echt fantastisch zijn werk als 2 in 1 product). Het enige waar ik voornamelijk aan moest wennen, waren de niet afgeronde kwasten. Toch wendt dit ook weer snel en ben ik er nu, bij een tweede keer gellak aanbrengen, alweer aan gewend.

Ik ben enthousiast en ik ben nieuwsgierig naar meer, maar ik ben bovenal nieuwsgierig naar de Baby Boomer Set! NEONAIL is via Douglas verkrijgbaar met producten als de  Christmas Story Set, andere sets, losse gellak-kleuren en accessoires. De NEONAIL Christmas Story Set is verkrijgbaar voor €61,10 bij Douglas.

Ben jij zelf ook benieuwd geworden naar de gellak van NEONAIL?

3 Comments

 • Reply
  Saskia
  december 24, 2021 at 09:38

  Het ziet er erg leuk uit! Tof ook zo je nagels. Wil ik ook wat meer mee doen 🙂

 • Reply
  Judith
  mei 17, 2022 at 19:00

  Hoe lang moeten alle gellakjes uit deze set uitharden?

 • Leave a Reply