favorieten 2021

Deze soepen maak ik regelmatig in de herfst & winter

Nu het echt wat kouder begint te worden, maak ik steeds vaker soepen. Vaak maak ik een grote pan, zodat ik nog een portie kan invriezen of de volgende dag met de lunch kan eten. Er zijn een aantal soepen die ik regelmatig maak in de herfst en winter en die wil ik graag met je delen.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, aten we regelmatig soep. In het voorjaar lichte soepen en in het najaar gebonden soepen. Het lijstje aan soepen die ik maak is overigens niet extreem groot, maar we hebben een aantal favorieten die regelmatig terugkomen. Dit zijn in ieder geval de soepen die ik regelmatig klaarmaak ik de herfst en winter. 

Soepen voor in de herfst & winter

De soepen die ik klaarmaak, maak ik vaak klaar in mijn soepmaker. Ik tref alle voorbereidingen, zoals het schoonmaken en fijnsnijden van de groenten en mijn soepmaker doet de rest. Op moment dat mijn soepmaker de rest doet, tref ik alvast voorbereidingen voor de rest van het eten of ik doe even wat andere dingen. De soepmaker zorgt er bij mij voor dat ik vaker soep maak, omdat ik in de tussentijd dus gemakkelijk iets anders kan doen. Ik heb niet het idee dat ik telkens mijn soep in de gaten hoef te houden. Wil je iets van vis of vlees in je soep, dan kun je dit later toevoegen wanneer de soepmaker klaar is. 

Tomatensoep met rundergehakt balletjes

Dit recept heb je wellicht al eens eerder voorbij zien komen op de blog, maar dit is echt mijn meest favoriete recept en favoriete soep. Een hele simpele, maar erg lekkere tomatensoep met rundergehakt balletjes. Ik houd enorm van tomatensoep en maak deze regelmatig klaar. Negen van de tien keer staat er nog wel een bakje soep in de vriezer, want ik vind niets lekkerder dan met de lunch een kopje soep te eten. 

Puntpaprika soep 

Een variatie op de tomatensoep is de puntpaprika soep. Dit is een zoete soep door de puntpaprika die er aan toegevoegd wordt. Lekker voor het najaar, maar ook zeker een heerlijke soep voor het voorjaar door de zoete smaak. Het recept is van Lekker & Simpel en dat is het ook zeker. Je hebt binnen no-time een heerlijke soep op tafel staan die erg lekker is. 

Onze keuken

Groentesoep 

Een soep die ik helaas nog niet zelf heb gemaakt, maar binnenkort zeker ga doen, is een groentesoep. Ik heb zelf een heleboel recepten van mijn moeder verzameld in een boekje en een van de recepten is de groentesoep. Binnenkort wil ik deze zeker gaan maken, maar ik kan je nu al vertellen dat dit niet bij één keer gaat blijven!

Courgettesoep

Een andere favoriete soep is de courgettesoep. Deze maak ik regelmatig. Soms met kipfilet, soms met zalmsnippers en soms met spekjes. Alle drie de varianten zijn heerlijk en daarnaast ook onwijs simpel! Ikzelf heb het recept van Leuke Recepten een beetje getwist. Ik voeg er namelijk géén munt aan toe en vervang de slagroom voor (lactosevrije) crème fraîche. 

Vier heerlijke recepten die ik je zeker aanraad om eens te maken. Ik kan niet wachten om nog meer recepten uit te proberen en om deze heerlijk op te eten bij bijvoorbeeld een kerstfilm! 

Welke soep is jouw favoriet?

6 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  november 30, 2021 at 10:35

  Ik maak graag bruine bonensoep in de winter, en daarnaast b en ik ook dol op tomatensoep.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 6, 2021 at 19:34

   Bruinen bonensoep heb ik nog nooit eerder gehad, maar lijkt me zeker eens leuk om uit te proberen!

 • Reply
  Daenelia
  december 1, 2021 at 09:19

  Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van soep. Maar brocollisoep (met yogurt) is best lekker en ik val nog wel eens voor pakken/blikken soep. Voor het gemak.

 • Reply
  Suzanne Elisa
  december 6, 2021 at 19:35

  Dat is zeker makkelijk! Met de soepmaker is het overigens ook niet veel werk en in combinatie met een soeppakket uit de winkel al helemaal niet! Even snijden, alles erin en klaar!

 • Reply
  Karin
  december 19, 2021 at 22:01

  Dankjewel voor de tips! In de winter vind ik een warm soepje bij de lunch echt heerlijk, en het is een heel gemakkelijke manier om flink wat groente naar binnen te werken. Ik hou ook van courgettesoep, de variant die je linkt ga ik ook eens uitproberen 🙂

 • Leave a Reply