Kruidvat make-up

Kruidvat make-up collectie

Het is voor mij een langere tijd geleden dat ik weer eens voor het beautyschap stond in het Kruidvat en besloot wat make-up te kopen. Vorig jaar deed ik enorm veel make-up weg en bleef er nog maar een erg kleine collectie over. Echter, toen ik de producten (en voornamelijk de verpakkingen) zag van de Kruidvat make-up collectie ging mijn hartje sneller kloppen. Vandaag deel ik mijn bevindingen over de Kruidvat make-up collectie.

Grote kans dat de nieuwe make-up collectie van Kruidvat je niet is ontgaan, vanwege de hoeveelheid aandacht die er online is geweest rondom hét nieuwe vegan beautymerk: Udäv Krit. Udäv Krit is een anagram van Kruidvat. Udäv Krit werd gepitcht als hét nieuwe exclusieve vegan beautymerk. Al die tijd bleek het om de nieuwe Kruidvat make-up collectie te draaien. Kruidvat gelooft sterk dat exclusiviteit niet duur hoeft te zijn, vandaar dat de collectie onder een andere naam werd gelanceerd. Een voordelige prijs, alle producten zijn 100% vegan en kwaliteit wordt gegarandeerd, aldus Kruidvat.

Ikzelf besloot een aantal producten mee te nemen: producten die mij aanspraken of producten die nog op mijn ‘nog te kopen’-lijstje stonden, zoals een nieuwe mascara en een transparante poeder.

Kruidvat make-up

Kruidvat Even Skin Prime & Finish Translucent Matte Powder

Ik gebruik al jaren een transparante matte poeder om mijn make-up setten, maar ik moet zeggen: dit is echt een top product! Het geeft een prachtig soft focus effect, het heeft een matte finish, is niet vlekkerig op de huid en zorgt er zeker voor dat mijn make-up mooi blijft zitten. Eigenlijk precies zoals Kruidvat beloofd.

Ik kan kort maar krachtig zijn over de transparant matte poeder van Kruidvat: top product!

Kruidvat Sunny Side Up Glow Bronzing Powder

De bronzer, dit is een product wat ik altijd enorm lastig vind. Bij mij is het vaak het geval dat hij te donker is of toch te warm. Wanneer ik een bronzer tegenkom die er op het oog goed uitziet, ben ik altijd enorm benieuwd hoe hij in mijn gezicht is en moet ik het wel even proberen.

Kruidvat belooft een luchtige bronzer die verkrijgbaar is in drie kleuren. Ikzelf heb de kleur 030 Golden Tan Glow Bronzing Powder en deze geeft je een warme, natuurlijk gebronsde teint met een matte finisch. Het poeder versmelt met je huid en hydrateert haar met druivenpitolie.

Dit product doet inderdaad, net als de matterende poeder, precies wat er beloofd wordt. De bronzer geeft de huid een warme, natuurlijke gebronsde teint, maar deze is zeker niet oranje. Het product blendt makkelijk in de huid, is niet vlekkerig en voelt prettig aan op de huid.

Kruidvat Mighty Lashes Bold Volume Mascara

De mascara sprong er voor mij echt uit! Ik was door mijn voorraad mascara’s heen, dus ik moest echt een nieuwe mascara hebben. Ik kon dus zeker niet om deze mascara heen.

Het borsteltje ziet er direct uit alsof het heel veel volume gaat geven en dat vind ik erg belangrijk. Dit is ook hetgeen wat Kruidvat beloofd: “Creëer gewaagd en uitdagend volume met de gedraaide rubberen borstel voor spectaculair vollere wimpers tot in de puntjes.”

Het borsteltje werkt enorm makkelijk: hij separeert de wimpers prachtig en zorgt voor enorm veel lengte. Volume daarentegen mis ik een beetje, maar bij een tweede laag krijg je een mooi volume. Dus, super mascara!

Kruidvat make-up

Kruidvat Dreamy Glow Gel-Cream Blush

Dit is het product wat mij, in combinatie met de mascara, het meeste aansprak. De verpakking ziet er namelijk fantastisch uit van deze Gel-Cream Blush. Ik ben gegaan voor de kleur 020 Delicate Rouge en ik werd ook direct enthousiast van de kleur die ik swatchte. Het is namelijk een prachtige, roze kleur.

Ik ben de laatste tijd een beetje huiverig voor dit soort gel-cream producten, maar dat was absoluut niet nodig. Deze gel-cream blendt namelijk super mooi in de huid, hij is semi-transparant en heeft een waterige/jelly substantie. Het geeft echt een enorm mooie, natuurlijke look! I love it!

Kruidvat Make Me Last Matte & Refresh Setting Spray

Het is voor mij extreem lang geleden dat ik een setting spray heb gebruikt, maar ik had er wel weer eens behoefte aan. De Make Me Last Matte & Refresh Setting Spray belooft een matte look te geven en zorgt ervoor dat de make-up veel langer blijft zitten. Voor een perfecte, porieverfijnende en matte finish.

Ik moet zeggen dat ik, het begint zelfs saai te worden, ook over dit product enorm tevreden ben! Het heeft een matterende werking, het voelt niet plakkerig aan, het zorgt ervoor dat mijn make-up mooi blijft zitten en mijn soms vettige huid geen schijn van kans heeft.

Kruidvat make-up

Ik ben enorm te spreken over de producten! Het zijn fijne producten die doen wat ze beloven, ze brengen makkelijk aan, zien er goed uit op de huid en zijn daarnaast betaalbaar en vegan! Ik ben enorm blij met de producten!

De Kruidvat make-up collectie wordt exclusief bij Kruidvat verkocht. Alle producten liggen nog ruim onder de €10.

Welke producten spreken jou aan?

2 Comments

 • Reply
  Lisa Heleen
  december 16, 2021 at 17:47

  De bronzer en setting spray lijken mij fijn. En die laatste heb ik wel weer nodig. Morgen dan maar een bezoekje aan Kruidvat brengen 😉

  • Reply
   Suzanne Elisa
   december 20, 2021 at 08:57

   Groot gelijk! Ik gebruik de producten (bijna) iedere dag.

  Leave a Reply