favoriete bordspellen

Onze favoriete (bord)spellen

Ons televisiemeubel is (gedeeltelijk) omgetoverd tot spelletjeskast. Onze favoriete kaart- en bordspellen zijn te vinden in deze kast en worden regelmatig tevoorschijn gehaald. Wanneer er bezoek is of wanneer we tegen elkaar de strijd aan willen gaan met een potje Monopoly of Risk. Vandaag deel ik onze favoriete (bord)spellen met je.

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig spelletjes (bij)gekocht of cadeau gekregen. Op zaterdagavond of zondag zaten we regelmatig met z’n tweetjes uren aan tafel spelletjes te spelen. Voor ons is het dus ook een must dat een spelletje door twee personen gespeeld kan worden. Alle onderstaande spellen kunnen dus ook door twee personen gespeeld worden, ideaal wanneer jij en je partner ook van spelletjes houden.

Monopoly

Monopoly kent natuurlijk iedereen, althans: daar ga ik vanuit. Zelf hebben wij de valsspelers editie in huis, maar de laatste tijd spelen we ook regelmatig de classic editie wanneer we bij mijn ouders thuis zijn. De valsspelers editie geeft je de mogelijkheid om vals te spelen tijdens het spel. Je kunt stiekem extra geld pakken bij de bank of een straat van de ander stelen.

Een spel duurt ongeveer twee uur, waardoor je je er een hele avond mee kunt vermaken. Monopoly Valsspelers editie is verkrijgbaar voor €24,99.

Risk

Risk is het eerste bordspel wat we samen kochten en wat we echt tot onze favoriete bordspel kunnen bekronen. Inmiddels hebben we Risk al heel vaak tegen elkaar gespeeld, maar ook met meerdere mensen. In het begin snapte ik er echt helemaal niets van, maar hoe vaker je het speelt, hoe gemakkelijker het wordt. Risk is een strategisch spel, waarbij je de hele wereld wilt veroveren. Beetje bij beetje ga je alle gebieden veroveren van je tegenstanders door een leger op te bouwen en deze tactisch in te zetten.

Net als Monopoly duurt Risk zo’n twee uur. Ik vind het een heerlijk spel voor op de zondagmiddag in de herfst of winter. Risk is verkrijgbaar voor €34,90.

Catan

Catan, het eerste kaartspel in dit rijtje, is al veel door ons gespeeld. Het kaartspel is gebaseerd op het bordspel Catan. Deze staat overigens nog steeds op ons verlanglijstje. In het spel ga je straten, dorpen en steden bouwen met de daarvoor benodigde grondstoffen. Helaas ben je niet altijd zeker van de punten die je binnenhaalt, omdat je straten en ridders kunnen worden afgepakt.

Catan speel je in zo’n 30 minuten. Ikzelf vind dit erg fijn, omdat het zeker niet te lang is, maar je er wel eventjes zoet mee bent. Soms kiezen we ervoor om naderhand nog een potje te doen of we pakken er nog een ander spel bij. Het kaartspel Catan is verkrijgbaar voor €9,89, hierdoor ook leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Exploding Kittens

Dit kaartspel heeft ontzettend lang op mijn verlanglijstje gestaan en uiteindelijk kregen wij het cadeau! We hebben het spel er al een aantal keer bij gepakt en wat mij betreft een erg leuk spel! Tijdens het tactische spel probeer je de aanvallen van je tegenstanders te overleven en probeer je de exploding kittens te ontlopen.

Exploding Kittens is een eenvoudig spel wat je in vijftien minuten speelt. Wij kiezen er vaak voor om een aantal potjes achter elkaar te doen, want voor je het weet is het spel al voorbij. Exploding Kittens is verkrijgbaar voor €17,95.

Dominion

Dominion is een van de spellen die wij als eerst tegen elkaar speelden. In eerste instantie deden we dit online en naderhand deden we het met het basis kaartspel. In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. Elke beurt mag je een actie uitvoeren en een aankoop doen, waardoor je op jouw manier jouw doel kunt bereiken.

Een erg leuk spel, Dominion, wat je in een halfuur speelt. Naast het basisspel kun je het ook telkens uitbreiden met de uitbreidingssets die er bestaan. Zelf hebben wij alleen het basisspel. Het Dominion basis kaartspel is verkrijgbaar voor €58,60.

Dit zijn onze favoriete kaart- en bordspellen die je met minimaal twee personen kunt spelen. Ik ben erg benieuwd wat jullie favoriete kaart- en/of bordspellen zijn, want onze collectie kan nog zeker aangevuld worden. Zelf vind ik het ook super leuk om een spelletje cadeau te geven met bijvoorbeeld de feestdagen, dus laat je favorieten zeker achter in de reacties. 

Liefs,
Suzanne

1 Comment

  • Reply
    Daenelia
    november 10, 2021 at 21:05

    Splendor. Jaipur. Tsuro. Parks. Machi Koro (leuker dan monopoly, maar met hetzelfde thema. Maar dan schattiger 🙂 ) Jaipur is een van mijn favorieten omdat het lekker snel speelt. Het lijkt een beetje op pesten, maar dan heel anders. Tsuro is leuk omdat je het met 2 tot 8 spelers kan spelen. Dus leuk voor met z’n tweetjes en leuk voor als je een groter gezelschap hebt. En als je Dominion leuk vind, dan is een spel als Roll for the Galaxy misschien ook iets voor jullie?

  • Leave a Reply