geschilderde trap inspiratie

Leuke inspiratie voor een geschilderde trap

Langere tijd hebben wij nagedacht over wat we met onze trap gingen doen. We hebben voor onszelf de mogelijkheden op een rijtje gezet en vervolgens besloten we om met de kwast aan de slag te gaan en de trap te schilderen. Maar welke kleur? We besloten uiteindelijk voor wit te gaan, maar eerlijk: ik had nog veel meer leuke ideeën. Vandaag deel ik leuke inspiratie voor een geschilderde trap met je.

Als ik de buren buiten op straat spreek, dan zijn dit een van de eerste vragen die worden gesteld. ‘Hebben jullie al iets met de trap gedaan?’ ‘Wat gaan jullie met de trap doen?’. Het blijkt nogal een lastige beslissing te zijn. Zelf hebben we er bewust voor gekozen om de trap te schilderen, ondanks dat het een trap is die bedoeld is om te bekleden.

Waarom zo eigenwijs? Tja. Een belangrijk voordeel van een geschilderde trap is namelijk het budget. Een trap schilderen is vele malen goedkoper dan andere vormen van trapbekleding. We hebben een nieuwbouwwoning, waardoor we alles moesten doen. Daarnaast wisten we niet wat we anders met de trap wilden. Wellicht is onze geschilderde trap tijdelijk, maar voor nu zeker niet minder mooi.

geverfde trap inspiratie

Geschilderde trap – inspiratie

Pinterest staat vol met inspiratie als het gaat om je geschilderde trap. Je ziet de meest gedurfde plaatjes voorbij komen, maar je ziet ook prachtige foto’s waarbij de trap en het trappengat een prachtig geheel zijn.

Op dit moment hebben we een witte trap tegen een donkergrijze muur. Langere tijd hebben we overwogen om het trappengat te behangen om juist de muur meer op te laten vallen dan de trap. Stiekem heb ik dit idee nog steeds in mijn achterhoofd. Toch hebben we op dit moment voor safe gekozen, omdat het behangen een behoorlijke klus zou zijn. Maar, zeg nooit nooit. We hebben voor nu dus gekozen voor vrij basic, namelijk een witte trap. Dit, omdat we al veel witte elementen hebben en het beste leek te matchen met de vloer en de groene muur tegenover de trap.

Wij hebben dit keer dus voor veilig gekozen (althans, voor de trap). Toch kun je heel veel leuke dingen doen met je trap. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de trap echt de eye-catcher te maken van het huis. Laura van StudioFlame.nl koos namelijk voor een roze trap en Ilse van InteriorTwin.com koos voor een groene trap.

Bij ons springt de trap er nu uit door de grijze muur, maar je kunt er ook voor kiezen om het juist één geheel te laten vormen door de muur dezelfde kleur te geven of door te werken met een lambrisering in dezelfde kleur. Zo maak je het weer een stuk speelser in huis. Dit deden Judith van Judith Home en Mirjam van Een goed verhaal.

Voor nu hebben we even geen plannen om de trap te gaan aanpakken, maar wellicht dat we hier in de toekomst anders over denken. Ik ben in ieder geval erg tevreden met ons huis, onlangs vertelde ik je al waarom. Wie weet gaan we in de toekomst nog wat dingen veranderen, maar daar neem ik je zeker in mee.

Liefs,
Suzanne

No Comments

Leave a Reply