boodschappen

Welke boodschappen ik altijd in huis haal

Op dit moment heb ik het gemak van online boodschappen doen ontdekt. Ik laat de boodschappen eenvoudig thuisbezorgen en de helft van de onze boodschappen zijn iedere week hetzelfde. Vandaag deel ik de items die ik iedere week opnieuw besteld en die wij altijd in huis hebben.

boodschappenAardappel, groenten & fruit

In onze Albert Heijn bestellingen zitten altijd appels en kiwi’s. Dit is ons go to fruit. Daarnaast hebben we ook altijd een voorraadje zomerfruit in de vriezer, wat we regelmatig eten door bijvoorbeeld de yoghurt of om een smoothie mee te maken. We bestellen ook regelmatig wat ander fruit, maar dat ligt erg aan het seizoen en waar we op dat moment zin in hebben.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor groenten. Iedere week opnieuw bestellen we bosui, paprika’s, courgettes, broccoli’s en (verse) spinazie. Er is ook altijd een voorraadje spinazie in de vriezer te vinden. Dit zijn de standaard groentes die we in huis halen, maar daarnaast hebben we ook de groenten die behoren tot de maaltijden die we voor die week hebben gepland. Benieuwd wat wij in een week eten? Ik deelde het hier onlangs met je.

Aardappel eten we helemaal niet veel, omdat ik hier echt een hekel aan heb. Wel hebben we altijd een voorraad ovenfriet in de vriezer liggen. Toch een reminder voor mijzelf: vaker ‘gewone’ aardappelen kopen.

Zuivel, plantaardig & eieren

In deze categorie staan eieren bij ons bovenaan in het lijstje. Iedere week worden er weer een aantal eieren ingeslagen om deze vervolgens gekookt of gebakken te eten tijdens de lunch of ze worden verwerkt in onze gerechten in de avond (of natuurlijk in een lekkere cake).

Ook roomboter, amandelmelk en Alpro Mild & Creamy en (lactosevrije) crème fraîche worden iedere week opnieuw besteld.

Bakkerij, ontbijtgranen, broodbeleg & tussendoor

Deze categorie is niet zo heel groot. We kopen iedere week een half brood, wat direct in pakketjes in de vriezer gaat, zodat ik dit gemakkelijk mee kan nemen naar het werk. Verder worden de Liga Knapperige Haverrepen iedere week besteld om tussendoor te eten.

boodschappen

Overig

Wat we ook iedere week bestellen: chips, sardientjes voor mijn vriend, een fles drinken voor het weekend (mijn favoriet: 7up zero sugar), walnoten (of soms wat andere noten) en ik zorg dat ik ook altijd een koekje in huis heb (voor onverwachts bezoek).

Buiten deze producten om zorg ik wel dat we altijd een voorraadje hebben van bijvoorbeeld rijst, havermout, rijstwafels en pastasauzen (of ingredienten om deze zelf te maken en in te vriezen). Dit is in ieder geval hetgeen wat iedere week sowieso besteld wordt. Ik ben erg benieuwd wat jij iedere week aan boodschappen doet, laat het zeker weten. 

Liefs,
Suzanne

1 Comment

  • Reply
    Daenelia
    oktober 25, 2021 at 17:34

    Daar sta ik dan met mijn twee broden en nog net niet genoeg voor twee personen per week 😛 Appels staan hier ook standaard op het lijstje en aardappels inderdaad ook weinig. En cashewnoten in grote verpakkingen. En ik eet ze niet. Goede griekse yoghurt en selleriesalade ontbreken ook nooit. En natuurlijk eten voor de katten en de chihuahua! Koek, fris en chips staan vrijwel nooit op het lijstje. We hebben laatst 5 weken gedaan met een zakje haribo. Maar we hebben dan ook geen kinderen. … 85% pure chocola is mijn enige zwakte.

  • Leave a Reply