inrichten van een klein huis

8 dingen die ik leuk vind aan ons nieuwbouwhuis

Inmiddels wonen we bijna vier maanden in ons nieuwbouwhuis. We hebben het enorm naar onze zin en het voelt inmiddels ook als eigen. Alles heeft eigenlijk een plekje gekregen, we hebben onze draai gevonden en we zijn erg blij met ons fijne huis. Vandaag wil ik acht dingen met je delen die ik leuk vind aan ons nieuwbouwhuis.

Ik durf op dit moment te zeggen dat het echt eigen voelt, terwijl dat in het begin totaal niet zo was. Alles heeft een eigen plekje gekregen, ik heb leuk gedecoreerde plekjes in huis gecreëerd en ik voel me voldaan als ik ‘s avonds op de bank zit en het hele huis is aan kant. Op die momenten kijk ik regelmatig even rond en besef ik dat we heel dankbaar mogen zijn voor dit huis en hoe we het samen voor mekaar hebben. Deze acht dingen dragen hier zeker aan bij.

Nieuwbouwhuis

1..De grote ramen en het vele licht

Wat ik enorm fijn vind aan onze woning is de hoeveelheid licht die er binnenkomt. Het openen van de gordijnen en jaloezieën is het eerste wat ik doe als ik ‘s ochtends beneden kom. Er komt direct daglicht naar binnen en dat geeft zo’n fijn en ruimtelijk gevoel! Vooral aan de voorkant vind ik het heerlijk om naar buiten te kijken, want we kijken voor uit op een wei waar een paard staat te grazen.

2. De openslaande deuren naar de achtertuin

Niet alleen aan de voorkant van het huis hebben we veel licht, maar ook aan de achterkant. We hebben in de huiskamer openslaande deuren naar de achtertuin en dat is echt heerlijk! Nu hebben we afgelopen zomer weinig buiten kunnen zitten, omdat we aan het klussen waren en naderhand het weer niet meer heel geweldig was. Maar wat is het heerlijk als je in de zomer van binnen een beetje buiten kan maken. De deuren open en lekker naar buiten kunnen lopen. Zelfs binnen aan tafel werken is dan geen straf meer.

3. De inloopkast

Dit is echt een meisjesdroom: een inloopkast. Inmiddels is de inloopkast volledig af en hebben de kleding en schoenen een eigen plekje gekregen, maar wat is dit fijn! In een overzicht heb je al je kleding liggen, je schoenen erbij en zelfs het ondergoed netjes gesorteerd in lades. Love it!

4. De hoge muren

Onze woning is een typisch nieuwbouwhuis qua hoogte van de muren. Je hebt overal hoge muren, waardoor het erg ruimtelijk oogt in huis. In huis hebben we ook veel witte muren en in combinatie met de hoogte van de muren en het vele licht ziet het er ‘groot’ uit.

5. De trapkast

De trapkast, onze voorraadplek voor al ons eten en lekkernij! Iedere week worden de boodschappen bezorgd door de Albert Heijn en krijgt alles weer een plekje in onze voorraadkast. Ik merk dat dit echt een genot is om simpelweg je voorraad kwijt te kunnen. Ik ben wat dat betreft erg blij dat we ervoor hebben gekozen om de ruimte onder de trap dicht te maken, zodat we de voorraad er kwijt kunnen, want anders dan weet ik niet waar ik de chips, koekjes, rijst, aardappelen en amandelmelk had gelaten.

Nieuwbouwhuis

6. De hoeveelheid zwarte details

Als je mijn wooninspiratie voorheen zag, bestond dit uit veel zwarte elementen. Zwarte kranen, zwarte klinken en zwarte jaloezieën. Dit hebben we nu allemaal niet, maar ik ben wel onwijs blij met de zwarte elementen die we wel in onze woning hebben. Zwarte salontafels, zwart onderstel van onze bank, eetkamertafel, stoelen en bed en zwarte lampen. Dit alles in combinatie met zwarte klinken en zwarte kranen was wellicht wat too much geweest.

7. De ruime woonkamer

Ik ben daarnaast ook enorm blij met onze ruime woonkamer, althans voor starterswoningen. Bepaalde keuzes die we hebben genomen gedurende het bouwproces hebben ervoor gezorgd dat we nu een mooie ruime woonkamer hebben. We kunnen hierdoor met gemak een eettafel kwijt van 2 meter met zes stoelen, hetzelfde geldt voor onze hoekbank en we hoeven niet om de bank heen te lopen om naar buiten te kunnen. Hier ben ik echt heel blij mee!

8. De technische ruimte

Dit klinkt wellicht heel gek, maar ik ben erg blij met onze technische ruimte, oftewel: de wasruimte. Ik kan hier de was wassen en vervolgens laten drogen. Ik merk dat het ideaal is dat ik niet in de huiskamer of de slaapkamer een wasrek neer hoef te zetten, maar dit allemaal in deze ruimte gebeurd. Zo staat het nooit iemand in de weg, hoef ik me niet te storen aan de was die overal hangt te drogen en blijft het mooi beperkt tot deze ruimte.

Ik kan me trots zeggen dat ik erg blij ben met onze woning en dat ik enorm geniet van de fijne plekjes in huis. Ik ben benieuwd welke dingen jij leuk vindt aan jouw huis. Laat het zeker weten in de reacties.

Liefs,
Suzanne

5 Comments

 • Reply
  Rachel
  oktober 14, 2021 at 20:22

  Een ruime woonkamer is altijd heerlijk en als je je voorraad goed kwijt kunt is dat ook echt goud!

 • Reply
  Karin
  oktober 20, 2021 at 09:58

  Leuk om dit te lezen, ons nieuwbouwhuis werd zo’n vier jaar geleden opgeleverd en heel veel dingen zijn superherkenbaar voor mij! Ook dat we zoveel opbergruimte hebben en een aparte ruimte voor de was. Tijdens de lockdown was ik ook ontzettend blij met alle ruimte die we hebben, zodat we niet naast elkaar aan de keukentafel hoeven te werken maar ons eigen werkkamer hebben. Zo fijn!

 • Reply
  Suzanne Elisa
  oktober 21, 2021 at 20:00

  Heel fijn is dat! Wat dat betreft mag ik van geluk spreken dat ik niet thuis werk. Doordat ik onregelmatig werk, ben ik wel blij dat ik gewoon mijn ding kan doen als ik doordeweeks vrij ben en mijn vriend wel vanuit huis aan het werk is. Hij zit in het ‘kantoor’ boven en voor de rest kan ik doen en laten wat ik wil in huis zonder hem te storen.

 • Reply
  Stopcontact
  december 15, 2021 at 13:40

  Leuke blog! nieuwbouw huizen zijn vaak slimmer gebouwd waardoor het gebruik van het huis fijner bevalt, maar dat wist je waarschijnlijk al 😉

 • Leave a Reply