Onze keuken

Onze keuken: het eindresultaat & vragen beantwoord

Het is zover! Ik laat jullie eindelijk onze keuken zien. Inmiddels is de keuken al eventjes af en heb ik er al heel wat lekkers in mogen klaarmaken. De oven staat iedere week aan, de kookplaat wordt iedere dag (meerdere keren) gebruikt en de koelkast wordt iedere maandag weer goedgevuld. Tijd om het resultaat te laten zien en jullie vragen te beantwoorden.

onze keuken

Onze keuken

Laten we allereerst beginnen met het hele proces, want onze keuken uitzoeken had heel wat voeten in aarde. Zelf had ik al aardig in mijn hoofd hoe ik graag wilde dat de keuken eruit kwam te zien. Een lichte (witte keuken) met zwarte details. Dit was eigenlijk het tegenovergestelde van hetgeen wat mijn vriend in gedachte had. Uiteindelijk kwamen we bij de eerste keukenzaak tot een mooie combi. Maar toen, we besloten om nog een heleboel andere zaken langs te gaan om het een en ander te vergelijken. De ene na de andere keukenzaak werd beezocht voorddat we uiteindelijk de knoop doorhakte. We besloten om, bij de laatste zaak waar we waren geweest, de keuken de kopen. Dit is bij Wilting Keukens in Eersel.

Een best moeilijke zoektocht vonden wij het, want van allemaal verschillende keukens zoek je dingen uit en dat vormt uiteindelijk een totaal nieuwe keuken. Toen de keuken eenmaal stond, waren we beide hartstikke enthousiast en zijn we super tevreden met de keuzes die we hebben gemaakt voor onze keuken. Als ik het nog eens opnieuw zou moeten doen, had ik het waarschijnlijk weer hetzelfde gedaan. Maar dan nog even iets harder geprobeerd om mijn vriend over te halen voor zwarte details, zoals de kraan.

onze keuken

Veel gestelde vragen over onze keuken

Hoe hebben jullie de indeling van de keuken bepaald?

Dit hebben we zelf gedaan met behulp van de mensen in de keukenzaken waar we zijn geweest. Onze keuken is verdeeld over twee muren tegenover elkaar. De ene kant bestaat uit alle kastjes met de vaatwasser, wasbak en kookplaat en daar tegenover staat de koelkast met daarboven de combi-oven en een apothekerskast. Wij wilden heel graag het muurtje tegenover de keuken benutten en daar paste gelukkig een koelkast met een apothekerskast ernaast.

Wat voor soort aanrechtblad heb je?

Het is composiet wat overwegend bestaat uit kwarts, net als graniet. Dit is een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. Het is een grijs blad met een klein ‘werkje’ erin. Het is type Easy Clay Honed van het merk Evora Quartz.

Onze keuken

Werkt dat nou goed zo’n afzuiging in de kookplaat?

Een veel gestelde vraag! Wij hebben de ComboHob Easy van AEG, dat is een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging. Dit werkt door middel van recirculering, dus de afzuiger gaat niet naar buiten maar de lucht wordt weer in de woning geblazen. Het enige wat je hoeft te doen is de koolstoffilter vervangen (gemiddeld na een jaar) en het ‘mandje’ met een grof filter kun je gewoon in de vaatwasser doen. Dit is eigenlijk hoe het werkt en het werkt erg gemakkelijk. Je ziet de dampen echt verdwijnen in de afzuiging en we hebben geen last van (vieze) etensgeuren in huis.

Welke apparatuur heb je in de keuken?

Deze apparatuur hebben wij in de keuken:

 • AEG ComboHob Easy
 • Vaatwasser van AEG
 • AEG koelkast
 • AEG CombiQuick combi-oven

Waarmee heb je de betonlook op de muur gecreëerd?

We vonden het idee van een betonlook muur achter de keuken erg leuk, dus besloten we op onderzoek te gaan. Het kiezen van de juiste kleur was overigens best lastig, maar het matcht erg goed! We hebben dit gedaan met Le Noir & Blanc betonverf in de kleur Basalt Grey (dit is een mengkleur). Onder de betonverf hebben we een grijze kleur gedaan vanwege de dekking van de betonverf, deze zou namelijk niet 100% dekkend zijn. De grijze kleur onder de betonverf is de kleur NN.01.54 van Flexa.

Na bijna vier maanden zijn we beide nog super blij met de keuken. Er zijn in ieder geval nog voldoende gerechten die ik zou willen uitproberen, genoeg kopjes thee die gezet moeten worden en er zullen ook nog vaak genoeg afwasjes moeten worden gedaan. Heb je nog meer vragen over onze keuken, stel ze gerust in de reacties. 

Liefs,
Suzanne

4 Comments

 • Reply
  Kelly
  oktober 1, 2021 at 18:01

  Een keuken uitzoeken is zó leuk! 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 3, 2021 at 17:25

   Helemaal mee eens, maar stiekem ook best moeilijk, want er is zoveel waar je rekening mee moet (en wilt) houden.

 • Reply
  Rachel
  oktober 10, 2021 at 09:08

  wauw wat een prachtige keuken ziet er super uit, in de toekomst hoop ik ooit nog een keuken te krijgen die licht is, mooie tegels heeft tegen de muurkant en dan ook een keukeneiland (+ een mooie koelkast en oven haha)

 • Reply
  Suzanne Elisa
  oktober 12, 2021 at 19:12

  Dank je wel! Leuk om zo over je (droom)keuken na te denken!

 • Leave a Reply