bamboe onderkleding

Groot favoriet: Bamboe onderkleding

Zelf draag ik dagelijks onderkleding en onlangs ben ik overgestapt naar bamboe onderkleding. Van sokken tot strings en naadloos ondergoed tot tops en t-shirts. Ik ben enorm enthousiast, want bamboe onderkleding draagt ontzettend fijn! Daarnaast zijn er verschillende voordelen van bamboe onderkleding. Daar vertel ik je vandaag meer over.

Ikzelf draag dagelijks onderkleding. Ik vind het enorm prettig om een top of t-shirt te dragen onder mijn tops en truien. Zeker in de herfst of winter vind ik het ideaal om laagjes toe te voegen, omdat het mij lekker warm houdt. Sinds ik onderkleding van Bamboo Basics heb geprobeerd, ben ik overgestapt naar bamboe onderkleding in plaats van katoenen onderkleding. Dit, omdat er verschillende voordelen zijn van bamboe kleding. 

Erg comfortabel 

Bamboe onderkleding draagt erg comfortabel, omdat het super zacht is. Bamboevezel heeft vergelijkbare eigenschappen met linnen. Linnen draagt ook simpelweg fantastisch. Het zit door de zachte stof erg comfortabel en het snijdt niet in de huid. 

Lange levensduur

Het heeft nog een groot voordeel: het heeft namelijk een langere levensduur, omdat bamboe van nature erg sterk is. De kleding houdt, zelfs na meerdere wasbeurten, een mooie pasvorm. Nog een aantal pluspunten: de stof kreukt niet en is het antistatisch. Dit maakt dat het ook ideaal is om te dragen onder andere kledingstukken. 

bamboe onderkleding

Hypoallergeen

Zelf ben ik bekend met een gevoelige huid en ook daarvoor is bamboe onderkleding erg geschikt. Tevens wanneer je bekend bent met allergieën. Bamboe is namelijk hypoallergeen, waardoor je geen allergische reactie krijgt wanneer je kleding van bamboe draagt. Ideaal dus!

Transpiratie 

Transpireer jij gemakkelijk en/of veel? Dan is bamboe onderkleding wellicht een groot succes voor jou. De bamboevezel heeft namelijk een holle structuur, waardoor het tot 70% meer vocht absorbeert dan katoen. Daarnaast verdampt de microvezel in bamboe vocht een stuk sneller en ademt het meer. Zweetvoeten en al alles geprobeerd, wellicht dat dat bamboe sokken toch het proberen waard zijn. Nog niet de ideale shirts gevonden waarin je niet zweet? Dan kunnen ook t-shirts met lange mouwen voor dames wellicht het proberen waard zijn. 

Ik ben in ieder geval erg enthousiast over bamboe onderkleding en ik heb mijn vriend ook het een en ander aangesmeerd om uit te proberen. Ik raad het jou ook zeker aan om eens te proberen. De prijzen liggen gemiddeld een paar euro hoger vergeleken met onderkleding welke gemaakt is van katoen, maar dit is het wat mij betreft zeker waard gezien de voordelen van bamboe onderkleding. Benieuwd naar andere ervaringen? Binnenkort wil ik een blog schrijven over menstruatie ondergoed. 

Liefs,
Suzanne

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

2 Comments

  • Reply
    Kelly
    oktober 1, 2021 at 17:58

    Oh dit klinkt ontzettend goed!

  • Leave a Reply