makkelijke recepten

Wat hebben wij afgelopen week gegeten?

Op Instagram ben ik de laatste tijd erg actief met het delen van onze boodschappen en weekmenu’s. Zelf vind ik het heel leuk om bij anderen te zien wat ze hebben gegeten om op die manier inspiratie op te doen. Dit keer deel ik dus niet wat wij komende week gaan eten (zoals ik voorheen op Instagram deed), maar juist wat wij afgelopen week hebben gegeten. Tijd om het met je te delen!

Onze boodschappen worden wekelijks op maandagavond bezorgd door Albert Heijn. Toen we net gingen samenwonen hebben we het erover gehad om dit eens uit te proberen. Het is ons zo goed bevallen dat we op dit moment wekelijks onze boodschappen laten bezorgen. Op zaterdag zet ik mijn agenda voor komende week open, bedenk ik wat wij iedere dag eten en bestel ik eenvoudig de boodschappen via Albert Heijn.

Afgelopen week was wat eten betreft een andere week dan normaal, omdat we twee etentjes hadden welke pas op maandag werden gepland. Hier had ik dus geen rekening mee gehouden met de boodschappen, dus we kregen op maandag meer binnen dan dat we achteraf nodig hadden. Dit konden we niet van tevoren weten, dus uiteindelijk ben ik wat gaan schuiven in ons weekmenu. Heel last-minute geen een etentje niet door, maar in de plaats daarvan aten we een andere dag onverwachts niet thuis. Dag planning, maar ook dit lost zich gewoon op.

Afgelopen week gegeten

Dit hebben wij afgelopen week gegeten

Maandag 20 september

Op maandag eten we vaak ongeveer hetzelfde, omdat dit standaard mijn werkdag is en we ‘s avonds de nieuwe (verse) boodschappen krijgen voor komende week. We aten op maandag een uitprobeersel van een aantal jaar terug, maar wat erg lekker bleek te zijn. Gehakt, diepvriesspinazie, ui, allerlei kruiden (chili, knoflook, peper, zout, sambal) en hot chilisaus met aardappeltjes uit de airfryer. We vervangen de diepvriesspinazie ook regelmatig door verse spinazie, voegen er soms broccoli aan toe en vervangen soms de aardappelen door rijst. Dit keer was het vrij basic, maar erg lekker door alle kruiden.

Afgelopen week gegeten

Dinsdag 21 september

Op dinsdag aten we in de avond allerlei groenten en zoete aardappel uit de oven met runderhamburgers. Ik gebruikte hiervoor broccoli (want deze hadden we teveel door etentjes), bloemkool, courgette en paprika. Dit werd schoongemaakt en alvast aan de kook gebracht. Later schoof ik het zo de oven in met wat chili- en knoflookpoeder en peper en zout. Simpel & lekker!

Woensdag 22 september

Op woensdag aten we tussen de middag warm, omdat ik ‘s avonds moest werken. Als ik late dienst heb dan eten we bijna standaard tussen de middag warm en dan neem ik een boterham of iets dergelijks mee naar het werk. Ik maakte een recept klaar uit de Allerhande, namelijk gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi.

We hebben het recept al vaker klaargemaakt en hebben het inmiddels wat meer naar onze eigen smaak aangepast. We voegen wat meer kruiden toe dan op het recept staat aangegeven. Zo kan wat knoflook, chilipoeder, peper en zout zeker niet ontbreken. Ook is het erg lekker om te serveren met hot chilisaus (dit gebruik ik zelf het liefst overal bij!) en is het ook heel lekker om wat verse spinazie toe te voegen.

Donderdag 23 september

Op donderdag aten we wederom tussen de middag warm vanwege een late dienst. Het originele plan zou zijn dat we hetzelfde als maandag aten, maar dan met verse spinazie, broccoli en rijst. Dit hebben we even omgeruild met hetgeen wat we zaterdag zouden eten, namelijk romige tagliatelle met kip en broccoli. Super eenvoudig en ik kon lekker een restje meenemen naar het werk voor in de avond!

Vrijdag 24 september

Vrijdagavond gingen we uiteten met mijn schoonouders en hoefde ik niet te koken. We gingen eten bij Loetje in Eindhoven. Ik at als voorgerecht wonton met gerookte zalm en als hoofdgerecht biefstuk ossenhaas ‘bali’ met gezamenlijk frietjes. Als toetje deelde ik de sticky toffee met slagroom met mijn schoonmoeder.

Zaterdag 25 september

Zaterdagavond was het plan dat we bij mijn ouders gingen eten, maar dit ging onverwachts niet door. We besloten om broccoli met frietjes en zalmfilet te eten. Dit had ik in eerste instantie naar zondag verplaatst, maar omdat we nu thuis aten, moest ik toch iets verzinnen. Dan maar zo. Een vrij basic gerecht, maar zeker niet minder lekker!

Zondag 26 september

De laatste dag van de week, zondag. Op zondag eten we regelmatig groentewraps (het liefst de paprika chili variant) met gehakt, paprika, spinazie, diverse bonen en mais en kaas eroverheen. Dit hebben we verplaatst naar maandag. Doordat we eigenlijk thuis zouden eten, had ik al gehakt uit gelegd en zou ik iets gemakkelijks maken met diepvriesspinazie en gehakt. Uiteindelijk besloten we nog even weg te gaan en hoefde ik naderhand niet meer te koken. Helemaal ideaal en het gehakt komt maandag weer op.

Een andere week dan normaal, maar hopelijk geeft het wel inzicht in hetgeen wat wij hebben gegeten of normaliter zouden eten in een week. Vaak broccoli (onze favoriet!), graag zalm of vis en ik wissel (bloemkool)rijst, aardappelen en pasta’s graag af. Laat me zeker weten of ik dit vaker moet delen op de blog of op Instagram. Ik ben ook benieuwd: wat heb jij afgelopen week gegeten?

Liefs,
Suzanne

2 Comments

  • Reply
    Kelly
    september 28, 2021 at 15:34

    Wat een mooi lijstje! Wij gingen vrijdag ook nog lekker even uit eten. 🙂

  • Leave a Reply