makkelijke recepten

Dit vinden wij de leukste kookboeken

Iedere dag sta ik met veel plezier en enthousiasme in de keuken om weer een nieuwe maaltijd op tafel te zetten. Ik maak er een hele challenge van om iedere dag weer iets anders op tafel te zetten wat voedzaam en lekker is. Vaak tover ik met ingrediënten en blijkt het erg lekker te zijn, maar ik pak er ook regelmatig een kookboek bij. Vandaag deel ik de leukste kookboeken, althans degene die wij op het moment er erg graag bij pakken.

Iedere zaterdag pak ik mijn planner en de kookboeken erbij om een planning te maken voor komende week. Ik plan voor één week wat wij eten en doe aan de hand daarvan de boodschappen. Deze worden iedere maandag bij ons bezorgd. Zo ideaal, dit raad ik je echt aan als je beide full-time werkt. In de planning houd ik er rekening mee wat voor dienst ik werk en aan de hand daarvan kies ik voor een eenvoudig of een iets ingewikkelder of meer tijdsintensief recept. En heb ik een late dienst, dan eten we gezellig tussen de middag warm.

Dit zijn de verschillende en volgens ons de leukste kookboeken die ik er op dat moment bij pak en waar ik regelmatig een gerecht uit kook.

Power food, pure recepten van Rens Kroes

Een kookboeken met allemaal pure recepten met onbewerkte producten met een hoge voedingswaarden. Het kookboek Power food, pure recepten van Rens Kroes is een groot favoriet van mij! De pasta met zalm is echt verrukkelijk, maar ook de snackkoekjes zijn heel lekker en dus erg voedzaam! Dit kookboek is zeker een aanrader, net als de andere (kook)boeken van Rens Kroes.

de leukste kookboekenMijn tweede liefde

Het meest recente kookboek wat ik aanschafte, is het boek Mijn tweede liefde van Nina Walrink. Inmiddels hebben we al verschillende recepten uitgeprobeerd, waarvan sommige al meerdere keren. Het bevat onwijs simpele recepten die stuk voor stuk erg lekker zijn. Je hebt ieder gerecht binnen no-time op tafel staan, zeker ideaal na een lange werkdag. Het boek bevat verschillende gerechten voor uit de oven, pizza’s en plaattaarten, rijst en noedels, pasta’s, stamppotten en eenpansgerechten en borrelhapjes.

Killerbody 2

Killerbody 2 van Fajah Lourens bevat maar liefst 100 slanke en snelle recepten. Ik gebruik dit boek regelmatig om wat inspiratie op te doen voor onze maaltijden. Een groot favoriet van mij is de pasta pesto, de gehaktballen met zoete aardappelpuree. Het boek van diverse gerechten en ik moet zeggen dat ik echt niet alles geweldig vind, maar het meerendeel van de gerechten heb ik al eens klaargemaakt of staat nog op mijn lijstje om eens klaar te maken.

Naast deze kookboeken ga ik ook vaak online opzoek naar lekkere recepten. Vaak kom ik terecht bij Uit Paulines Keuken of Lekker & Simpel. De vijf kookboeken van Lekker & Simpel staan daardoor bovenaan mijn wishlist.

Voor nu heb ik nog voldoende inspiratie en lekkere recepten om mee aan de slag te gaan. Benieuwd wat wij regelmatig eten? Ik ga met enkele regelmaat onze weekmenu’s op Instagram en de blog met je delen. Houd dit dus zeker in de gaten. 

Liefs,
Suzanne

No Comments

Leave a Reply