onze keuken

Even bijkletsen… De afgelopen vier maanden

Zo. Dat is alweer even geleden. Wie had gedacht dat ik voor zo’n vier maanden de digitale pen zou neerleggen? Ik in ieder geval niet. Vanaf februari merkte ik dat het toch wel wat pittiger begon te worden om alle ballen hoog te houden en moest ik prioriteiten stellen. Mijn tijd en aandacht waren nodig voor andere dingen, zoals afstuderen, het klussen in ons nieuwbouwhuis, de verhuizing en de eerste maanden samenwonen en natuurlijk beginnen met het werkende leventje. Even bijkletsen dus! 

De afgelopen vier maanden is er een heleboel veranderd. Van bij mijn ouders wonen naar samenwonen en op ‘eigen’ benen staan en van studeren naar het werkende leventje. Het is pittig om dit alles in één blog samen te vatten, want er is zoveel te vertellen! Ik ga een poging doen, maar de komende weken zullen er nog veel meer blogposts online komen die raakvlakken hebben of dieper ingaan op sommige veranderingen.

We hebben de sleutel!

De laatste update van het huis was op moment van de vooroplevering. Op moment dat we de sleutel kregen van ons huis, ging al onze tijd en energie daarheen en liet ik de digitale pen links liggen. Ik had een weekje vrij van stage en wilde die week natuurlijk zoveel mogelijk in het huis zijn om daar te klussen. Vaak was ik ‘s ochtends om 06:30 uur op en ging ik alleen, samen met mijn vriend of samen met mijn vader richting het huis om te klussen. De hele klusperiode heb ik zelf als heel leuk ervaren. Van een leeg huis zagen we het iedere dag opknappen en werd het steeds meer van ons.

De eerste periode samenwonen

Zo’n beetje op de warmste dagen van het jaar besloten wij om het ouderlijk huis te verlaten. Achteraf misschien niet de beste keuze, want we hadden nog géén gordijnen of zonwering, dus het was ontzettend warm in ons huis. Inmiddels wonen we bijna drie maanden in ons huis en voelt het steeds meer als thuis. In grote lijnen is het af en staan er enkel kleine to-do’s en kleine decoratieplannen op ons lijstje. De komende tijd gaan we daar rustig mee aan de slag.

De komende tijd zal ik wat vaker blogposts wijden aan het samenwonen en de inrichting van ons huis. Het loopt in ieder geval allemaal op rolletjes en ik ben hartstikke trots op ons als ik om me heen kijk!

Afgestudeerd!

En. De laatste loodjes voor mijn opleiding Pedagogiek. Deze moesten ook nog gebeuren en dit ging allemaal door in de periode van de sleuteloverdracht en de eerste maand van het samenwonen. Gelukkig kreeg ik in juli het verlossende woord dat ik mijzelf Pedagoog mag noemen, want ik ben afgestudeerd!

De laatste loodjes hebben mij best wel wat stress gekost. Ik zat de laatste periode heel veel (aanpassingen te doen) aan mijn scriptie. Het huilen stond mij soms nader dan het lachen, maar inmiddels is die stress beloond met een diploma in de pocket. Dat moest ook wel een beetje, want het werkende leventje stond op mij te wachten. Halverwege juli ging het werken voor mij écht beginnen! Inmiddels ben ik bijna twee maanden aan het werk als pedagoog en dat bevalt mij goed.

Suzanne-Elisa.nl 2.0

En toen had ik alles op de rit. Het samenwonen verliep soepel, geen stress meer rondom mijn studie en afstuderen, het werkende leventje had ik onder controle, maar nu de blog nog. Doordat ik vier maanden er geen omkijken naar heb gehad en de digitale pen had neergelegd, werd het voor mij een flinke stap om de draad weer op te pakken. Ik besloot het roer om te gooien. Een nieuw webdesign, nieuwe foto’s, nieuwe (Instagram)concepten en met een frisse start er tegenaan.

Inmiddels is het nieuwe webdesign gepubliceerd en heb ik weer ontzettend veel zin om nieuwe blogposts te schrijven en jullie telkens weer even te mogen bijkletsen. Dat betekent dat er vanaf nu weer twee blogposts per week zullen verschijnen: op dinsdag en op vrijdag. Veel lifestyle en persoonlijke blogposts die een kijkje geven in mijn leven.

Nou goed, ik geloof dat jullie weer aardig op de hoogte zijn. Het even bijkletsen was voor mijn gevoel echt even nodig en het voelt ook weer als van ouds om het allemaal op digitaal papier te zetten. Als jullie het leuk vinden om op de hoogte te blijven, volg mij dan ook vooral op Instagram. Daar zal ik namelijk (bijna) dagelijks updates plaatsen en kijkjes achter de schermen. 

Liefs,
Suzanne

No Comments

Leave a Reply