Maak jezelf (mentaal) klaar voor de zomer

Ondanks dat het op dit moment nog vies en druilerig weer is, komt de zomer toch steeds dichterbij. Ik hoop iedere dag opnieuw dat het vandaag het moment is om mijn (nieuwe) zomerjurkjes aan te doen, maar helaas laat het weer mij nog in de steek en trek ik met tegenzin mijn truien uit de kast.  Vandaag een aantal tips hoe ik mijzelf (mentaal) klaar maak voor de zomer en mijzelf uit die winterdip haal.

Onlangs deed ik een poll op Instagram en daaruit kwam naar voren dat 90% van de stemmers op dit moment hunkert naar het echte zomergevoel, maar helaas nog verkeerd in een winterdip of zombiemodus. Heel herkenbaar, want het weer speelt op dit moment echt parten en houdt de energieke mindset van de zomer nog even tegen.

Zelf probeer ik toch een beetje uit die zombie modus te komen en mijzelf een beetje op te peppen, zodat ik dat energieke gevoel van de zomer wel krijg. Langzaam begin ik dat gevoel echt wel te krijgen. Hoe ik dat precies voor elkaar krijg, komt door de volgende dingen.

Vitamine D

Op dit moment is onze voorraad vitamine D die we vorige zomer hebben opgebouwd helaas op en dat is enorm balen, want juist nu de zon nog niet schijnt, moeten we het doen met de reserves die we hebben.

Juist nu is het enorm belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen, om juist uit die winterdip te komen. Vitamine D is namelijk niet alleen een vitamine, maar ook een hormoon. Vitamine D heeft enorm veel invloed op hoe wij ons mentaal voelen, naar zijn daarnaast ook van invloed op onze huid zoals eczeemklachten en op onze weerstand.

Boost je vitamine D dus en dat kan door iedere dag even naar buiten te gaan en te genieten van het zonlicht, maar je kunt het ook een boost geven door gebruik te maken van suplementen. Zelf gebruik ik Vitamine D3 Forte van Physalis om mijzelf die extra boost te geven, want ik moet eerlijk bekennen dat ik nog te weinig de zon heb gezien.

Met het zomergevoel opstaan

Het lukt mij daarnaast steeds beter om in de ochtend mijn bed uit te komen. In de lente en in de zomer heb ik hier normaliter geen problemen mee, omdat het buiten al licht is en het zonlicht en de temperatuur mij uitnodigt om naar buiten te gaan. Op dit moment is dat helaas nog niet het geval en kruip ik toch liever extra diep onder de dekens.

Om dat gevoel te de das om te doen, heb ik een wake-up light aangeschaft. Deze helpt mij om met een heerlijk gevoel wakker te worden! Ik word ‘s ochtends wakker door het heerlijke daglicht en de vogeltjes die op de achtergrond fluiten. Dit is voor mij echt het ultieme lente/zomer gevoel en helpt mij om mijn bed uit te komen en fris en fruitig op te staan.

Donkere kleuren verwisselen voor lichte en vrolijke tinten

Nadat ik heerlijk ben wakker geworden, duik ik mijn kledingkast aan en probeer ik mijzelf iedere dag te verwennen met een heerlijke outfit. Ik verruil mijn donkere broeken en donkere truien voor de lichte varianten en vrolijke kleuren en dat doet mij al zoveel goed. En hetgeen wat ik trouwens ook doe, is mijn favoriete playlist op zetten. Dit geeft mij tijdens het make-uppen een heerlijk gevoel, waarbij ik de dag op een positieve manier tegemoet zie!

Deze dingen pas ik op dit moment toe om mijzelf in de zomersferen te brengen ondanks dat het weer nog niet helemaal meezit. Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel en zorgt voor een positieve start van de dag.

Wat doe jij om uit jouw winterdip te komen?

1 Comment

  • Reply
    Charlotte
    juni 3, 2021 at 22:21

    Wat heb je een leuke blog! Inmiddels is het echt zomerweer en ik ben daar zo blij mee. Ik herken wel echt wat je zegt, het weer heeft zoveel invloed op hoe we ons voelen. Die winterdip is zo herkenbaar! Zeker nu het zo lang regenachtig weer is geweest, ik ben echt blij dat het nu eindelijk warmer (en zonniger) is 🙂

  • Leave a Reply