vooroplevering nieuwbouwhuis

Het is bijna zover! Vooroplevering van ons nieuwbouwhuis. Update 6

Het is echt bijna zover! Het is een kwestie van weken en we hebben de sleutel van ons huisje. 23 maart plaatste ik de laatste update rondom de bouw van ons huis en daarin vertelde ik dat alle data bekend waren en nu is het echt echt aftellen! Vandaag wil ik jullie een aantal nieuwe foto’s laten zien en je meenemen in de voorbereidingen van de vooroplevering van ons nieuwbouwhuis.

De laatste loodjes

Op dit moment zijn het de laatste loodjes, zowel voor het huis als voor mijn opleiding en dat brengt aardig wat stress voor mij mee. Ik merk dat ik alles zoveel mogelijk wil afronden, voorbereidingen wil treffen, maar helaas kan dat nog niet overal mee. Op dit moment is het echt wachten op het moment dat we de sleutel krijgen en vervolgens kunnen we weer verder. 

vooroplevering nieuwbouwhuis

vooroplevering nieuwbouwhuisHet enige wat we op dit moment nog moeten doen voor de oplevering van ons huis, is kranen bestellen en alvast wat latex in slaan, zodat we de eerste week direct het badkamermeubel op kunnen hangen en aan de slag kunnen met de muren texen. 

Hetgeen waar ik mij veel liever mee bezighoud – welke wasmachine en het inslaan van wasmiddel, de indeling van de inloopkast en waar mijn make-up komt te liggen – is nog totaal niet belangrijk, maar wel veel leuker!

De vooroplevering van ons nieuwbouwhuis

Helaas hoef ik me daar nu nog niet mee bezig te houden, maar dat moment komt wel steeds dichterbij. Komende week is namelijk de vooroplevering van ons huis en kunnen we eindelijk weer in ons huis rondlopen en alles bekijken. Toch is de vooroplevering een belangrijk moment, want je controleert je huis op gebreken of afwijkingen. Deze gebreken of afwijkingen kunnen dan nog hersteld worden voordat je de sleutel krijgt. 

Vanaf het begin van de bouw zaten we er bovenop om te kijken of alles klopte, maar helaas zijn we vanwege corona al langere tijd niet meer in ons huis geweest. We proberen vanaf buiten alles in de gaten te houden en te controleren of alles goed gaat, maar we zijn ook erg benieuwd als we komende week weer in ons huis rond mogen lopen. 

Dit doen we overigens niet alleen. We hebben ervoor gekozen om iemand van Vereniging Eigen Huis mee te nemen. Vereniging Eigen Huis is een onafhankelijke vereniging die hulp kan bieden bij het kopen, verkopen en verduurzamen van je huis. Zij kijken met hele andere ogen naar een huis, kunnen je bijstaan door middel van bouwkundig of juridisch advies en kijken daarnaast ook mee met dit soort opleveringen. 

vooroplevering nieuwbouwhuisDeze week is het eindelijk zo ver en daarna is het nog een kwestie van heel eventjes wachten (en tussendoor heel veel werken aan school!) en dan krijgen we eindelijk de sleutel. 

Heb jij ooit een vooroplevering gehad van een nieuwbouwhuis en hoe ging dat eraan toe?

No Comments

Leave a Reply