update nieuwbouw woning

Hoe gaat het met de bouw? Update 5

Het is inmiddels een hele tijd geleden dat ik een update heb geplaatst met betrekking tot de bouw van ons huis en dat heeft een aantal redenen. Binnenkort vertel ik je meer over alle drukte rondom mijn studie, maar corona heeft ook een beetje roet in het eten gegooid met betrekking tot het huis. Vandaag vertel ik jullie alles over hoe het op dit moment gaat met de bouw en kan ik eindelijk vertellen dat we weten wanneer de oplevering is!

Het laatste bouwbezoek

Eind 2020, tijdens het laatste bouwbezoek, hebben we samen door het huis gelopen. Wetende dat dit het laatste bouwbezoek van dat jaar zou zijn en 2021 naderde, het jaar waarin we echt gaan samenwonen. Niet wetende dat dat bouwbezoek ook echt het laatste bouwbezoek zou zijn. In februari stond het volgende bouwbezoek al gepland. Het bouwbezoek waar het allemaal om draaide, want dan werd de opleverdatum bekend gemaakt.

Een week voor het bouwbezoek in februari kregen we helaas te horen dat er géén bouwbezoeken meer plaats zouden gaan vinden vanwege de maatregelen. Heel erg jammer, want dat betekent voor ons dat we pas bij de vooroplevering en oplevering het huis weer van de binnenkant kunnen zien.

update nieuwbouw woning

Toch leuks nieuws

Ondanks dat we op dat moment te horen kregen dat we het huis dus een poos niet van de binnenkant kunnen zien, kregen we ook leuks nieuws. We kregen namelijk de twee belangrijke data door, namelijk de datum van de vooroplevering en de datum van de oplevering.

Eind april is de vooroplevering en begin mei is de daadwerkelijke oplevering. Op dit moment zijn wij dus aan het aftellen naar deze data en iedere week is een stapje dichterbij het moment van de sleuteloverdracht.

En nu… Afwachten!

Ondanks dat het steeds dichterbij komt en we eindelijk weer in ons huisje mogen rondlopen, betekent het nu gewoon afwachten. Dit afwachten wordt behoorlijk op de proef gesteld, omdat we voorheen nog heel veel aan de buitenkant zagen veranderen, maar op dit moment zijn het voornamelijk kleine dingen die er veranderingen.

Voor nu blijft het bij aftellen en afwachten tot de (voor)oplevering en dan starten we met klussen, intrekken en daarna het proces van samenwonen! I’ll keep you updated!

Liefs, Suzanne

2 Comments

  • Reply
    Rachel
    maart 27, 2021 at 20:18

    Blijft een spannend proces he… ik kan niet wachten om de rest te zien!

  • Leave a Reply