acne gevoelige huid

De producten voor mijn acne gevoelige huid

Een acne gevoelige huid. Ik heb altijd al een gevoelige huid gehad. Een huid die snel rood en geïrriteerd is, niet altijd even goed reageert op verzorgingsproducten, wat zich vervolgens uit in een droge huid met acne. De laatste jaren had ik het redelijk onder controle tot een poos geleden. Hormoonschommelingen en het dragen van een mondkapje doet niet veel goeds voor mijn huid.

Momenteel ben ik weer erg strikt in mijn verzorgingsroutine en heb ik producten gevonden die het nog enigszins onder controle houden. Vandaag deel ik deze producten voor mijn acne gevoelige huid met je.

acne gevoelige huid

Lavera Neutral Ultra Sensitive-lijn 

Momenteel gebruik ik de producten uit de Neutral Ultra Sensitive-lijn van Lavera. Ik ben zelf al langere tijd bekend met de producten van Lavera en deze bevallen mij altijd erg goed. Ik merkte alleen dat mijn huid de laatste tijd nog heftiger reageerde en meer aandacht verdiende en daarom ben ik de producten uit deze Neutral Ultra Sensitive-lijn gaan proberen. 

Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor mensen met een extreem gevoelige huid. De producten zijn vrij van kunstmatige conserveermiddelen en microplastics en bevatten ingrediënten van biologische landbouw. 

De producten uit deze lijn bevatten de beste natuurlijke milde ingrediënten voor de zachtste formules. Dit, om de extreem gevoelige en geprikkelde huid te kunnen verzorgen, hydrateren en kalmeren. De biologische teunisbloemolie, een van de actieve ingrediënten in de lijn, werkt ontzettend kalmerend voor de huid. Juist voor mijn acne gevoelige huid werkt dit perfect. 

acne gevoelige huid

Neutral Ultra Sensitive Reinigingsschuim

Iedere ochtend en avond reinig ik mijn huid met de Neutral Ultra Sensitive reinigingsschuim van Lavera. Mijn huid wordt op een milde manier gereinigd. Wat ik heel fijn vind aan dit product is dat het mijn huid niet irriteert, het de huid niet uitdroogt en naderhand voelt mijn huid ook niet trekkerig aan. 

Neutral Ultra Sensitive reinigingsschuim is verkrijgbaar voor €10,49 (150 ml).

acne gevoelige huid

Neutral Ultra Sensitive Acute Crème

De Neutral Ultra Sensitive Acute Crème is het wonderproduct uit de lijn. Het is een product dat de roodheid verminderd, een geprikkelde huid kalmeert en het houdt de huid elastisch. Het is een zeer zachte crème die ideaal is voor de extreem gevoelige huid. 

Mijn huid is enorm gevoelig en zeker mijn wangen kunnen snel geïrriteerd zijn en er rood uitzien. Dit product verminderd de roodheid en kalmeert mijn geprikkelde huid. Ik gebruik dit product op de momenten dat mijn huid iets extra’s nodig heeft of wanneer het erg rood en geïrriteerd is. 

Neutral Ultra Sensitive Acute Crème is verkrijgbaar voor €17,99 (75 ml).

acne gevoelige huid

Neutral Ultra Sensitive Gezichtscrème

Momenteel gebruik ik de Neutral Ultra Sensitive Gezichtscrème als dag- en nachtcrème. Het is een hele milde gezichtscrème en mijn huid reageert er erg goed op. Het kalmeert de huid en voorkomt irritaties. Mijn huid ziet er direct een stuk minder droog uit, voelt niet geïrriteerd aan en het vormt een mooie basis voor het aanbrengen van mijn make-up.

Wanneer ik de gezichtscrème in de avond aanbreng, laat ik hem vaak eventjes intrekken. Vervolgens stip ik de ergste acne aan met 100% tea tree olie. Dit heeft een goed effect op mijn acne, maar ik raad je wel aan om op te letten met dit product. In de blogpost van Jetske Eultee lees je alles over het gebruik van tea tree olie. 

Neutral Ultra Sensitive Gezichtscrème is verkrijgbaar voor €16,49 (50 ml). 

Ook de Neutral Ultra Sensitive Bodylotion is een ontzettend fijn product. Deze is erg fijn om te gebruiken om de rest van je lichaam te verzorgen en te beschermen. Ik gebruik hem dagelijks, maar zeker na bijvoorbeeld het scheren van mijn benen is dit een heel fijn product. Het is een pH-huidneutrale bodylotion en irriteert daardoor de huid niet. 

Deze producten lijken voor mij op dit moment erg goed te werken. De producten irriteren mijn huid niet en in combinatie met de tea tree olie werkt heeft het een prettig effect op de acne. Benieuwd naar de producten van Lavera? De producten zijn verkrijgbaar bij Bewustwinkelen.nl, DA.nl en Sebio.be. Ben je echt opzoek naar producten voor de acne huid, dan heb je wellicht iets aan deze review van de producten van Gladskin.

Heb jij een acne gevoelige huid?

Deze producten zijn opgestuurd door een merk

No Comments

Leave a Reply