UNG Cosmetics Colour Pigments

Terugblik 20 in 2020

Wauw, 2020 is voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen en wie had gedacht dat 2020 er op deze manier uit zou komen te zien. Er is in de hele wereld van alles gebeurd, maar ook voor mij persoonlijk is er veel gebeurd in 2020. Vandaag blik ik samen met je terug op het afgelopen jaar door het 20 in 2020 lijstje dat ik begin dit jaar maakte.

Wat is 20 in 2020?

Begin van dit jaar verscheen er een blogpost online met daarin 20 dingen die ik graag in 2020 zou willen doen. Een positieve lijst met dingen die ik graag zou willen doen in 2020. Géén musts, maar juist dingen die het voorgaande jaar verwaterd zijn en ik graag zou willen oppakken of juist dingen die ik wil uitproberen.

Wat heb ik wel & niet gedaan…

1..Het liefst wil ik weer meer gaan wandelen. Ik sport op het moment vaak drie of vier keer in de week, maar ik vind het ook fijn om te bewegen tussendoor. Een wandeling maken. Het lijkt me bijvoorbeeld heel fijn om in de ochtend, voordat ik de deur uit moet (voor school of werk) even een wandeling te maken. Tja, ik begon heel fanatiek met dit doel dat ik meer wilde gaan wandelen en het sporten fanatiek blijven doen. Tijdens de eerste lockdown heb ik beide ook fanatiek gedaan. Na de zomer verwaterde dit helaas. 

2. Daarnaast, nu we het toch over bewegen hebben, zou ik graag eens thuis yoga doen. Yoga lijkt me eerlijk gezegd wel fijn, dus ik wil het eens uit proberen en wellicht hou ik het er wel in. Misschien heerlijk om in de avond voor het slapen yoga te doen. Ik wist geeneens meer dat ik dit graag wilde gaan doen. Nope, niet gedaan dit jaar.

3. Ik mis mijn bullet journal en het knippen en plakken echt! In 2018 ben ik hiermee begonnen en ik heb anderhalf jaar met veel liefde hierin gewerkt. Tot afgelopen zomer, toen werd het steeds minder, omdat ik minder tijd had (of er voor nam). Ik mis het alleen super erg, dus ik wil weer snel gaan beginnen en hier in 2020 ook echt mijn tijd voor nemen. Mijn bullet journal heb ik zo goed als het hele jaar niet aangeraakt en nog steeds mis ik het heel erg. Wel ben ik wat meer gaan tekenen om zo toch creatief bezig te zijn. 

4. In februari 2020 ga ik beginnen met mijn stage en ik vind het belangrijk dat ik vooraf een goede planning maak. Een planning waarin duidelijk is wat ik wanneer wil doen voor stage, maar daarnaast ook hoe ik voldoende tijd kan besteden aan mijn blog (omdat ik dit ook heel leuk vind), hoe ik voldoende vrije tijd heb en hoe ik toch alles af kan krijgen. Dit is mij gelukt! Ik moest mijn hele planning na een maand wel omgooien vanwege corona, maar ondanks dat heb ik alles op tijd afgerond en mijn stage netjes afgerond. 

5. In 2020 wil ik ‘sparen’ echt centraal hebben staan. Ik heb in 2019 al netjes gespaard en dit wil ik in 2020 doorzetten. Ik spaar iedere maand een vast bedrag en dit wil ik ook zeker zo houden. Op dit moment ben ik aan het sparen voor een auto, want deze heb ik vanaf augustus 2020 nodig voor mijn stage. Check! Iedere maand zet ik nog steeds een vast bedrag op zij en inmiddels heb ik ook een leuk autootje. 

6..Het lijkt mij ontzettend leuk om een e-book te schrijven en dit heb ik ook al meerdere malen gezegd. Ik heb zelf verschillende ideeën en heb het ook zojuist in de groep gegooid bij mijn vriend. Wellicht dat we samen een e-book kunnen schrijven over een onderwerp wat we beide interessant vinden. Hopelijk komt het er in 2020 echt eens van! Helaas is dit er niet van gekomen, maar het kriebelt wel nog steeds. Dit zou ik heel graag willen oppakken in 2021 als ik mijn studie heb afgerond. 

7. Daarnaast wil ik vanaf januari beginnen met project pan. Dit project kwam ik onlangs tegen bij een andere blogger en stiekem was ik hier al mee bezig. Ik gebruik namelijk verschillende producten door elkaar en dit zorgt ervoor dat er telkens half lege verpakkingen in mijn beautykast liggen en zo raakt nooit iets op. Binnenkort vertel ik hier meer over op de blog! Project pan, ik vond dit een super leuk project, maar helaas verwaterde het wel om iedere maand bij te houden wat ik heb opgemaakt. Begin 2021 verschijnt wel de terugblik op project pan online, want ik ben er verder wel fanatiek mee bezig geweest. 

8. Het lijkt me leuk om eens een cursus te volgen. Voorheen heb ik de productiviteitscursus van Cynthia via Instagram gevolgd, maar het lijkt me leuk om nog eens een cursus te volgen! Ik heb dit jaar ook de Structuurjunkie Plantraining gevolgd, dus dit kan ik ook van mijn lijstje afstrepen!

9. Ik wil weer eens een stedentripje doen in Nederland of in België. Mijn vriend en ik hebben dit al een paar keer gedaan, maar in 2019 niet echt. Het lijkt me wel leuk om dit weer eens te doen. Een weekendje naar Maastricht of naar Antwerpen. Het lijkt me overigens ook heel leuk om in mijn zomervakantie naar Antwerpen te gaan. In februari zijn mijn vriend en ik samen naar Utrecht gegaan. 

10. Mijn schoenencollectie is groot, ik zou deze wel eens willen uitdunnen door eens mijn schoenen onder de loep te nemen en ze eventueel te verkopen. Hier ben ik in 2020 ook mee aan de slag gegaan en ik heb aardig wat schoenen weggedaan/weggeven. Ik heb ook geprobeerd om te verkopen en is met een paar modellen ook gelukt en daarna had het helaas weinig succes. 

11. Naast dat een e-book een project is wat ik graag zou willen doen, zat ik ook te denken aan een Instagram account waarin ik mijn passie deel over morning habits en productieve ochtenden. Ik heb al nagedacht over een naam, over het format en denk zelfs na over een wekelijkse nieuwsbrief op de vroege ochtend over dit onderwerp. Ik ben begonnen met het maken van nieuwsbrieven voor mijn blog, maar helaas is een apart Instagram account en bijbehorende nieuwsbrieven er niet van gekomen. 

12. Ik zou graag meer foto’s willen maken. Ik maak vaak heel veel foto’s in een keer, maar zou graag meer verschillende (spontane) foto’s willen op verschillende momenten. Wellicht kan ik ook de momenten met mijn vriendinnen of mijn vriend gebruiken om even een foto te schieten van de outfit die ik die dag draag. Dit mag ik echt nog meer gaan doen…

13. Ik wil eigenlijk meer gaan lezen. Ik heb dit altijd zo fijn gevonden en ik heb dit ook altijd veel gedaan, maar na de zomervakantie van 2019 is het een beetje verwaterd. Dit wil ik weer op gaan pakken, want ik heb een lijstje met boeken die ik nog heel graag zou willen lezen. Begin 2020 heb ik heel veel gelezen en nu lees ik voornamelijk studieboeken… Begin van 2021 zal ook nog in het teken staan van studieboeken, maar daarna ga ik weer volop andere boeken lezen.

14. Het liefst wil ik in januari weer eens een grote schoonmaak houden (dit doe ik meerdere keren per jaar wel), om even alles netjes te krijgen en weer order en structuur in mijn volle boekenkast. Een frisse start van het nieuwe jaar. Het hele jaar ben ik aan het opruimen en minimaliseren geweest! Zeker met het huis op komst vind ik het fijn als ik al mijn spullen flink heb uitgedund. 

15. Het lijkt me heel leuk om een verre reis te maken wanneer ik ben afgestudeerd. Dit duurt nog wel eventjes, want ik ben in juni/juli 2021 pas afgestudeerd, maar het lijkt me heel tof om alvast plannen te maken voor dan, zodat je ook ergens voor kan sparen en naar toe kan leven. Hier ben ik het afgelopen jaar totaal niet mee bezig geweest. Ik denk dat dit iets is om in 2021 na mijn studie op te pakken. 

16..Meer me-time in 2020, ondanks de vele plannen en taken die er op mijn pad zullen komen. Begin van het jaar ging dit aardig goed, maar vanaf september staat het behoorlijk in het teken van studie, werken, stage en nog meer studie. 

17. In 2020 moeten we echt eens naar een pretpark. Mijn vriend en ik zeggen dit al meerdere jaren tegen elkaar en telkens komt het er niet van; of het is winter en ik vind het dus te koud of het is hartje zomer en waarschijnlijk veel te druk. De lente van 2020 moet het dus een keer! Dit is er door corona helaas niet van gekomen. 

18. Mijn gezonde levensstijl van voor de feestdagen weer oppakken, hier ben ik al mee bezig, maar ik ben ook heel benieuwd hoe dit is in combinatie met meer beweging. Uhm.. corona kilo’s? Het gaat op dit moment wel weer super goed met gezond eten (op de feestdagen na) en dit wil ik in 2021 ook zo volhouden. 

19. Heel belangrijk en iets wat ik ooit wil vergeten; lief zijn voor mijzelf. Dit kwam al terug in me-time, bullet journalen weer oppakken en een planning waarin alles aan bod kan komen, maar daarnaast moet ik ook niet de lat te hoog leggen voor mijzelf. Jaaa.. dit gaat steeds een beetje beter!

20. Daarnaast; ik wil meer experimenteren met mijn outfits. Ik merk dat ik het de laatste tijd al steeds meer doe en dit wil ik ook zeker voort zetten! Ik combineer nu al steeds meer dingen bij elkaar en kan uren op Pinterest en Instagram naar mooie outfits kijken. Yes yes yes! Dit gaat ook goed! Ik probeer steeds wat vaker andere dingen uit en mijn garderobe bevat ook wat nieuwe items (echte eyecatchers).

Dit was mijn terugblik op 2020! Het jaar is heel anders gelopen, want ik had nooit gedacht dat wij in 2020 een nieuwbouwhuis zouden kopen, een samenlevingscontract zouden tekenen en laat staan dat corona zo dichtbij zou komen. Een jaar wat ik niet snel zal vergeten. 

Alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst en hopelijk staat er weer een mooi jaar op ons te wachten. Liefs, Suzanne. 

No Comments

Leave a Reply