leuke kerstfilms

10 leuke kerstfilms die je moet zien!

Kerstfilms, ik houd er echt ontzettend van! De laatste week ben ik mijzelf regelmatig aan het verwennen met een avondje kerstfilms kijken met een grote kop thee en (natuurlijk!) kerstkransjes. Vandaag deel ik 10 leuke kerstfilms met je!

Leuke kerstfilms om te kijken

Er zijn ontzettend veel leuke kerstfilms te bekijken! Je hebt de klassiekers, maar ook ieder jaar komen er weer nieuwe films bij. Ieder jaar wordt er bij ons thuis minimaal een van de Home Alone films gekeken en de rest wordt aangevuld met romantische kerstfilms. Netflix en Videoland staat er vol mee en vandaag deel ik 10 leuke kerstfilms met je. 

Write Before Christmas

Deze kerstfilm ontdekte ik afgelopen week en ik heb er enorm van genoten! Onder andere Chad Michael Murray (Luke) en Lolita Davidovich (Jessica) spelen in deze romantische kerstfilm. Wanneer Jessica gedumpt wordt, besluit ze kerstkaarten rond te sturen en Luke krijgt deze kaart te lezen, terwijl hij (ofcourse!) niet voor hem bedoeld is. En van het een komt het ander! Een hele leuke, romantische kerstfilm waar je bij weg kunt zwijmelen. 

leuke kerstfilms

The Princess Switch & The Princess Switch: Switched Again

Vorig jaar heb ik zo enorm gelachen om de film The Princess Switch! Deze kerst-romcom met in de hoofdrol Vanessa Hudgens is erg leuk om te kijken en wat het nog leuker maakt, er is een deel 2! Stacy (Vanessa Hudgens) komt in The Princess Switch erachter dat ze een look-a-like heeft en ze rolt zo in het leventje van Lady Margaret. In The Princess Switch: Switched Again is er alleen nog een look-a-like bij gekomen. Een ding is zeker, Vanessa Hudgens heeft niet stil gezeten op de set!

Holidate

Als het een romcom is, dan vind ik het prima! In de film Holidate besluiten twee vrijgezellen om elkaars partner te spelen tijdens de feestmaand tijdens alle sociale verplichtingen. Echter, het blijft niet alleen bij deze feestmaand! 

Forever Christmas

Ook dit is een echte kerst-romcom. Dit is een typisch verhaal van twee tegenpolen die voor elkaar vallen, want Will viert elke dag kersten Sophia houdt helemaal niet van kerst. Daarnaast is er ook nog zoiets van liefde die eigenlijk niet mag, want Sophia werkt als televisieproducer en is bezig met een film over Will en zijn uitbundig gedecoreerde huis. 

leuke kerstfilms

A Christmas Prince 

Wederom een serie aan films in het teken van kerst en waar de romantiek bloeit! In de eerste film komt de journaliste in het leven van de prins en ze worden (hoe kan het ook anders) verliefd. Daarop volgt een prachtige bruiloft met kerst en met kerst het jaar later komt er een baby! Super leuke films en zeker om allemaal achter elkaar te bingewatchen.

The Holiday

The Holiday is inmiddels een klassieker geworden! De Amerikaanse Amanda en de Engelse Iris ruilen tijdens de feestdagen van huis. Beide zijn ze het vertrouwen in de liefde verloren, maar niets lijkt minder waar als ze beide verliefd worden tijdens deze tijdelijke woningruil.

Merry & Bright 

Een zuurstokkenwinkel, daar is waar dit verhaal zich afspeelt! Kate heeft de zuurstokkenwinkel van haar oma geërfd en Gabe helpt haar om het bedrijf toekomstbestendig te maken. De twee botsen enorm. Zij houdt van kerst en niet van veranderingen en hij houdt helemaal niet van kerst en wil juist wel dingen in bedrijf veranderen. Toch lijkt er ergens iets op te bloeien tussen de twee!

Maar liefst 10 leuke kerstfilms, waarvan ik de komende dagen nog zeker ga genieten! Wil je daarnaast een leuke serie om in de kerststemming te komen? De Nederlandse serie Kerst bij Koosje is een hele leuke serie. Deze is te bekijken via Videoland. Benieuwd wat je nog meer in de decembermaand kunt doen in plaats van Kerstfilms kijken? Ik schreef twee blogposts met 45 ideeën wat je in december kunt doen en allemaal me-time ideeën voor december.

Bij deze wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen! Geniet van deze dagen met waar mogelijk vrienden en familie. Veel liefs, Suzanne. 

Welke kerstfilm raad jij aan om te kijken tijdens de feestdagen?

1 Comment

  • Reply
    Kelly
    december 23, 2020 at 11:19

    The Holiday blijft mijn favoriet! Ik ben niet zo fan van de ‘moderne’ Kerstfilms over het algemeen.

  • Leave a Reply