kerstkaarten maken

Tijd voor kerstkaarten! (+ gratis download)

De laatste jaren hebben we niet meer zoveel kerstkaarten verstuurd, maar dit jaar leek mij het toch leuk om weer eens kerstkaarten te versturen. Fotofabriek benaderde mij of ik zelf aan de slag wou gaan met kerstkaarten maken. Vandaag laat ik twee van mijn ontwerpen zien en daarnaast kun je gratis alle 8 mijn ontwerpen downloaden.

Ik vind het altijd ontzettend leuk om bezig te zijn met ontwerpen. Als is het ontwerpen door middel van een fotoboek maken of net als nu kerstkaarten ontwerpen. Je kunt er zo ontzettend creatief mee zijn en je kunt het helemaal naar jouw eigen stijl ontwerpen. 

Zelf ben ik dus aan de slag gegaan met het ontwerpen van mijn eigen kerstkaarten. Ik vond het heel leuk om kerstkaarten te ontwerpen  met tekeningen van waterverf. Verder wou ik het graag heel minimalistisch houden. Ik ben opzoek gegaan naar leuke patronen, minimalistische lettertypes en zo ben ik tot het design gekomen van deze 8 kerstkaarten. 

Mijn kerstkaarten

Dit zijn de twee kerstkaarten die ik heb gemaakt. Ik heb het gemaakt met de Watercolor Christmas Holiday Set van Madiwaso. 

 

kerstkaarten makenOp de eerste kerstkaart staat een leuk kerst tafereeltje met een stoel, een kerstboom en cadeautjes en daarboven heb ik de tekst Merry Christmas geplaatst.  

kerstkaarten maken

De tweede kaart vind ik zelf echt fantastisch! De kaart bevat geen tekst, maar alleen een terugkerend patroon met kerstballen, kerstbomen, dennenappels en takjes. De andere kaarten uit de set zijn vrij rustig met allemaal een tekst en deze is juist weer totaal anders door het (drukke) printje, maar daardoor juist ook hartstikke leuk!

Download mijn 8 kaarten

Hier kun je gemakkelijk alle 8 mijn kerstkaarten downloaden. Je vult jouw emailadres in en daar wordt het naar toe gestuurd! Je ontvangt maar liefst acht ontwerpen, waar ik je er nu al vier van heb laten zien. Wil je ze vervolgens echt als kaart versturen, dat kan heel gemakkelijk via Fotofabriek

Wanneer jij nog opzoek bent naar leuke kerstkaarten om te versturen, dan kun je heel gemakkelijk mijn ontwerp gebruiken en de kerstkaarten bestellen via Fotofabriek. Ikzelf ben gegaan voor een A6 formaat (staand) en natuurwit papier. Wanneer je voor die opties gaat, heb je een set van acht kaarten, voor nog geen €7. 

Ik ben in ieder geval super enthousiast geworden door mijn kaarten en ik kan niet wachten om nog vaker iets te ontwerpen. Wellicht is het leuk om een verhuiskaartje te ontwerpen, zodra onze nieuwbouwwoning af is.

Stuur jij dit jaar ook kerstkaarten en ontwerp je deze toevallig ook zelf?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek

1 Comment

  • Reply
    Neele
    december 14, 2020 at 23:35

    Hele leuke kerstkaarten!

  • Leave a Reply