Uit huis gaan? De inboedellijst (gratis download!)

Het komt steeds dichterbij, het moment dat ik daadwerkelijk het ouderlijk huis ga verlaten en op mijzelf ga wonen. Ikzelf heb samen met mijn vriend een nieuwbouwhuis gekocht en op dit moment wonen nog beide bij onze ouders. Dit betekent dat we alle spullen nog moeten aanschaffen, maar een inboedellijst zorgt ervoor dat je niets vergeet.

Eens zal de tijd komen dat je het ouderlijk huis gaat verlaten. Je gaat op kamers, je gaat samenwonen of je gaat op jezelf wonen. Per situatie en per persoon is het verschillend wat je aan uitzet nodig hebt. Wanneer je bij jouw vriend(in) intrekt, hoef je waarschijnlijk niet meer veel spullen aan te schaffen. Wanneer je net als wij voor het eerst uit huis gaat, is het lijstje met uitzet behoorlijk lang. 

Juist om die reden heb ik een inboedellijst samengesteld. Een lijst met alle spullen die je mogelijk nodig zult hebben. Het is natuurlijk per persoon verschillend wat je nodig hebt, dus deze inboedellijst is echt als richtlijn. Kijk dus voor jezelf wat je nodig hebt voor jouw uitzet en ga daarna lekker shoppen!  

Inboedellijst, wat nu?

Onderaan het artikel kun je de inboedellijst gratis downloaden. Een heel handig hulpmiddel, als je het mij vraagt. Maar, wat nu? De inboedellijst is heel handig ingedeeld, namelijk per ruimte. Het is namelijk per ruimte verschillend welke spullen je nodig hebt. 

Het is vervolgens tijd om de spullen bij elkaar te gaan verzamelen. Ikzelf ben al een aantal jaren bezig met het verzamelen van spulletjes. Heel langzaam begon mijn uitzet steeds groter te worden, omdat ik door de jaren heen telkens wat verzamelde. Het waren voornamelijk spulletjes voor de keuken en handdoeken die ik aan het verzamelen was. 

Nu, het moment dat we weten hoe het huis is ingedeeld en we weten hoe we het willen gaan inrichten, gaan we echt de grote spullen verzamelen. Grote spullen, maar ook spullen die zichtbaar zijn in het huis (en die qua kleur wel moeten passen) en spullen waar nog garantie op zit. 

De spullen zijn we nu beetje bij beetje aan het verzamelen en telkens strepen we weer iets af van onze inboedellijst. Daarnaast zijn ook verjaardagen en de feestdagen ideaal om dingen af te strepen van de inboedellijst. Mijn vriend kreeg bijvoorbeeld met zijn verjaardag een mooie pannenset en ik heb een zwart bestekset cadeau gekregen. 

Download hier de gratis inboedellijst!

Download hier de gratis inboedellijst! Je ontvangt via de mail de inboedellijst als Pdf-bestand. Check ook zeker jouw spambox, want het kan zomaar zijn dat hij daar in belandt. 

Ik hoop dat je met deze inboedellijst gemakkelijk jouw spulletjes kunt verzamelen voor jouw eigen huisje! 

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of samenwonen?

No Comments

Leave a Reply