wooninspiratie

Zo doe ik mijn wooninspiratie op!

Het komt steeds dichterbij, ons eigen stekkie! Het bouwen van een nieuwbouwhuis is heel erg leuk, want je kunt overal zelf over beslissen. De keuken, de vloer, de badkamer, de deuren, alles! Heel erg fijn, maar des te meer om over na te denken. Hier doe ik graag wooninspiratie over op en hoe ik dat doe, ga ik je vandaag vertellen.

Op mijn blog vertel ik regelmatig over ons nieuwbouwhuis. Op dit moment zijn ze nog volop aan het bouwen en wordt het steeds meer ons huis. Regelmatig deel ik updates van de bouw en neem ik jullie mee in de keuzes die wij maken voor ons nieuwbouwhuis.

De keuzes die wij maken, maken wij op grond van een heleboel onderzoek. Bij het uitzoeken van de keuken bestond dit bijvoorbeeld uit inspiratie opdoen naar hetgeen wat wij mooi vinden, een logische indeling van een keuken, daarnaast ook onderzoek op basis van de prijs (en prijs/kwaliteit). Om de keuze voor een keuken te kunnen maken en te bepalen wat wij mooi en praktische vinden, doen we een heleboel wooninspiratie op. Dit doen we op verschillende manieren.

Wooninspiratie VTwonenWoonmagazines

Ik doe heel graag inspiratie op via woonmagazines. Inmiddels heb ik een hele stapel met prachtige magazines verzameld en blader ik hier regelmatig doorheen. Je vindt in magazines de trends van dit moment, tips zoals handige tools voor in de keuken, leuke DIY projecten en favoriete items van stylisten of interieurbloggers. Een groot voordeel van een woonmagazine is dat je bladzijdes uit je magazine kunt scheuren en er een mooi moodboard van kunt maken. Zo heb je al jouw wooninspiratie op één plek met bijvoorbeeld staaltjes van verf en de vloer.

Mijn favoriete woonmagazines

Tijd om dus mijn favorieten woonmagazines te delen. Er zijn een heleboel woonmagazines, maar mijn nummer 1 favoriet is het VTwonen tijdschrift. Een ontzettend mooi, luxe tijdschrift boordevol wooninspiratie.

Andere favoriete woonmagazines zijn Scandinavian Living, Stijlvol Wonen en Wonen Landelijke Stijl.

Wooninspiratie in woonwinkels

Daarnaast is het ook ontzettend leuk om wooninspiratie op te doen in woonwinkels. Je ziet alle items bij elkaar, maar je kunt items ook aanraken en voelen. Dit vind ik zelf wel heel prettig wanneer je ook daadwerkelijk een items wilt gaan aanschaffen. Een ander groot voordeel is dat je direct ziet wat de prijzen van de items zijn, terwijl je bij de andere items nog moet achterhalen waar het items vandaan komt of het nog verkrijgbaar is én wat het kost. Favoriete woonwinkels zijn Xooon, Henders en Hazel en daarnaast Karwei.

wooninspiratie tuinPinterest wooninspiratie

Daarnaast doe ik ook ontzettend graag inspiratie op via Pinterest. Via Pinterest zie je het allemaal in het geheel. Je ziet een volledige keuken in een echt huis, in plaats van in een stijlstudio. Ditzelfde geldt voor een tuin. Je kunt het wel bij elkaar zien in een winkel, maar hoe staat het daadwerkelijk in de tuin en hoe kleed je het voor de rest aan? Ikzelf kijk dan het liefst op Pinterest. Een groot voordeel is dat je heel gericht kunt zoeken. Ikzelf vind voor in de tuin een ligbed erg leuk, maar hoe doe je dat in een kleine tuin en hoe combineer je dit met planten en een ander zitje? Je typt het in en voila, ontzettend veel inspiratie voor jouw ligbed!

Heel veel rondkijken

Een andere manier waarop ik ontzettend veel inspiratie heb opgedaan is heel veel rondkijken bij anderen. Sinds dat wij wisten dat we gingen samenwonen en binnenkort een eigen huis zouden hebben, zijn we heel anders naar huizen van anderen gaan kijken. Je kijkt ineens anders naar vloeren, plinten, kleurkeuzes en bovenal de inrichting en combinaties. Daarnaast kun je ook om adviezen vragen, want hoe bevalt het televisiemeubel en ziet die bank er na een halfjaar ook nog zo schitterend uit?

Op de volgende manieren doe ik mijn wooninspiratie op voor ons nieuwbouwhuis. Ik merk zelf dat vooral de combinatie van tijdschriften, woonwinkels, Pinterest en hetgeen wat ik zie bij anderen erg prettig is.

Hoe doe jij jouw wooninspiratie op?

3 Comments

 • Reply
  Darina
  november 14, 2020 at 10:02

  Precies hetzelfde als jij en ik kijk het VT Wonen programma op zondag. Zo leuk om te zien hoe ze een interieur helemaal transformeren.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  november 15, 2020 at 13:03

  Dat vind ik inderdaad ook hele goed bronnen voor wooninspiratie. Lijkt mij trouwens echt leuk en bijzonder om je nieuwe huis helemaal gebouwd te zien worden en alles te kunnen bepalen naar je eigen zin.

 • Reply
  Solfelt
  oktober 25, 2022 at 11:39

  Wat een handige tips! Ik ga binnenkort verhuizen en ben al druk bezig met het vinden van inspiratiebronnen. Ik zal jouw tips zeker gebruiken. Bedankt voor het delen van dit artikel!

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 • Leave a Reply