Op mezelf wonen? Dit ga ik missen!

Voor mijn gevoel ben ik op dit moment echt aan het aftellen. Aftellen naar ieder bouwbezoek, aftellen naar het moment dat we de sleutel krijgen (ondanks dat er op dit moment géén datum bekend is), aftellen naar het moment dat we echt gaan samenwonen en ik dus het ouderlijk huis verlaat. Er zijn ontzettend veel momenten waar ik naar uitkijk, maar daarnaast zijn er ook dingen die ik ga missen, zoals de heerlijke tuinoverkapping.

Het zal in het begin echt wel wennen zijn. Niet meer bij onze ouders wonen en simpelweg aan hoeven te schuiven wanneer het eten klaar is. Alle kosten die op je afkomen, al kunnen we daar nu al langzaam inkomen doordat er nu al steeds meer kosten zijn. Wennen aan elkaar in de vorm van samenwonen. Wanneer we eenmaal gesetteld zijn, is het hopelijk voornamelijk fijn (op de volle wasmanden na). Toch blijven er dingen die ik zal missen vanuit huis, al kijk ik er dus ook enorm naar uit! Benieuwd waar ik wel naar uitkijk, binnenkort deel ik dat lijstje met je op Suzanne-Elisa.nl

Nog even kind zijn 

Wanneer je nog thuis woont, kun je echt nog even kind zijn. Het is niet dat ik niets doe in de huishouding of dat ik te lui ben om even te helpen met koken of poetsen, maar het is dadelijk echt anders. Dadelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de boodschappen, een schoon en opgeruimd huis, de was en daarnaast ook alle kosten. 

Wanneer je bij jouw ouders woont, hoef je je meestal niet druk te maken over de kosten van gas, water, licht of de kosten van de boodschappen en de was ligt vaak aan het eind van de week weer gestreken in de kast. Dit zal dadelijk allemaal veranderen wanneer ik zelf verantwoordelijk ben voor de gewassen en gestreken was, de schone kopjes en borden en alle kosten die erbij horen. Hoe fijn ik het ook vind dat ik dadelijk van mijn eigen borden mag eten en notabene eten wat ik zelf (of mijn vriend) heeft klaargemaakt, ga ik dat even kind zijn wel missen. 

Met mijn zusje Marieke

De gezelligheid 

De gezelligheid is één van de dingen die ik zeker zal missen. Het komt op dit moment namelijk maar zelden voor dat ik alleen thuis ben. Soms kijk ik er echt naar uit om even alleen thuis te zijn en om ongegeneerd mijn eigen ding te kunnen doen (lees: dansen en vals zingen in mijn pyjama zonder dat iemand gek op kijkt). Dit is dus één van de dingen waar ik naar uit kijk, maar tegelijkertijd vind ik de gezelligheid die je hebt wanneer er altijd wel iemand thuis is, heel fijn. 

Nu besluit ik spontaan om op de maandagavond een romantische film te kijken met mijn moeder of mijn zusje. Knus op de bank in onze pyjama met een pot thee. Dit zal ik voortaan of alleen moeten doen (want mijn vriend haat romantische films) of ik moet dit vooraf afspreken met mijn moeder of zusje. Net als het knuffelen met onze lieve viervoeter Dribbel. 

Alle ruimte 

Eerlijk is eerlijk, de ruimte die ik nu thuis heb, ga ik ontzettend missen. Wij hebben dadelijk een super leuk huisje voor ons tweeën, maar we hebben niet de ruimte die we nu beide gewend zijn. Mijn vriend en ik hebben beide best wel wat spullen. Mijn vriend allemaal kabels en spullen voor de pc (de spullen die ik amper heb) en ik ontzettend veel kleding, schoenen en make-up (alles wat hij dan weer niet (veel) heeft). Deze ruimte hebben we dadelijk helaas niet en dat betekent dat we een beetje moeten inkrimpen qua spullen. Ik ben op dit moment mijn spullen aan het uitzoeken en veel dingen aan het verkopen, weggeven of weggooien. De ruimte die we nu hebben ga ik dus zeker missen, maar het scheelt; we hoeven niet met vijf gezinsleden in ons huisje te wonen. 

Een grote tuin & tuinoverkapping 

Over de ruimte gesproken, wij hebben dadelijk een klein tuintje. Prima voor ons, want we hebben niet zo’n hele groene vingers, maar ook deze ruimte gaan we missen. In de tuin van mijn ouders hebben we namelijk voldoende ruimte en meerdere zitjes, waaronder een zitje onder de tuinoverkapping. Door de fijne tuinoverkapping kun je nog heel lang ‘s avonds buiten zitten, omdat het onder de overkapping minder snel afkoelt. Mocht je het toch te koud hebben, dan doe je de glazen schuifwand dicht en zit je helemaal lekker warm! Dit moeten we dadelijk gaan missen. Maar wie weet komt dit er in de toekomst alsnog. 

Ondanks dat er genoeg dingen zijn die ik dus ga missen, kijk ik er nog steeds enorm naar uit! Heerlijke (en waarschijnlijk ook een aantal mislukte) gerechten koken, zelf de was doen (zolang er maar niets krimpt) en genieten van het zonnetje in eigen tuin (en op tijd naar binnen ‘s avonds, omdat we géén tuinoverkapping hebben). 

Zijn er dingen die jij mist nu je niet meer bij jouw ouders woont?

 

2 Comments

 • Reply
  paula
  november 10, 2020 at 10:19

  Wat mooi geschreven

 • Reply
  Rosanne
  december 2, 2020 at 13:26

  Vooral de gezelligheid herken ik heel erg. Wij wonen nu drie weken samen en bij mijn ouders thuis was het altijd druk. Toen verlangde ik naar de rust en nu mis ik drukte toch wel haha!

 • Leave a Reply