Een nieuwbouwwoning kopen. Update 2

Inmiddels is het november en dat betekent dat ze al 2,5 maand bezig zijn met de bouw van ons huis. We zijn ondertussen twee keer op de bouw mogen gaan kijken en wat is dat leuk en onwerkelijk tegelijkertijd! In deze update wil ik jullie iets meer vertellen over hoe het op dit moment gaat met de bouw (met natuurlijk weer een aantal foto’s) en wil ik ook iets meer vertellen over hoe het eraan toegaat wanneer je een nieuwbouwwoning koopt.

Een nieuwbouwwoning kopen, ons verhaal

Tweeëneenhalve maand verder sinds dat ze zijn begonnen met de bouw. Wanneer je mij begin 2020 had verteld dat wij een nieuwbouwwoning gingen kopen, had ik je hard uitgelachen, want ik had nog totaal niet verwacht dat het zo snel zou gaan. We zijn wel al langere tijd aan het kijken voor een huisje, maar niet met het idee dat het zou gaan lukken en dat ik ook daadwerkelijk mede-eigenaar zou worden van het huis, laat staan dat we zouden gaan voor een nieuwbouwwoning kopen. Op dit moment ben ik al helemaal gewend aan het idee en had ik het ook totaal niet anders willen doen. 

4 november 2020. De kozijnen zitten er deels in.

Op dit moment gaat het super voorspoedig met de bouw. Hier en daar hebben we wel wat vertraging opgelopen, maar tot nu toe hebben we echt niets te klagen (en het is toch niet anders). Bij een nieuwbouwwoning kopen ben je namelijk super afhankelijk van andere partijen en zeker nu rondom corona kan het zorgen voor wat (kleine) vertragingen. De trap en de kozijnen zijn er daarom net iets later in gegaan als dat de planning was. Gelukkig zitten de kozijnen er nu (deels) in en zal ook de trap er binnenkort ingaan. Gelukkig, want dan hoef ik niet meer met de ladder omhoog om op de eerste verdieping te gaan kijken!

In de afgelopen maanden heb ik ontzettend veel geleerd. Onze relatie bestond voornamelijk uit het doorhakken van knopen, het zetten van handtekeningen en heel veel overleg. Mocht ik een bel angst hebben gehad, dan was ik daar nu zeker vanaf geweest, want ik heb ontzettend veel telefoontjes moeten plegen. Ik had in het begin niet verwacht dat het allemaal zoveel werk zou kosten en qua kosten komt er ook steeds meer bij, heb ik het idee. Vooraf zijn we heel veel bezig geweest met de lening vergelijken en zijn we tig keukenzaken afgegaan voor offertes. 

Het huis op 3 oktober 2020

Helaas zijn we inmiddels nog niet bij de notaris geweest voor het tekenen van de akte en dit betekende ook dat we heel even in spanning zaten of we niet meer moesten gaan betalen. Continu hielden we de actuele rentestanden in de gaten, maar gelukkig zijn deze tot nu toe niet gestegen en is eindelijk de afspraak bij de notaris gepland! 

Bij de volgende update kan ik jullie hopelijk vertellen dat nu alles geregeld is wat betreft de hypotheek en dat we eindelijk bij de notaris zijn geweest. Pas dan kunnen we zeggen dat het officieel ons huis is!

Ga jij binnenkort ook een nieuwbouwwoning kopen of heb je al eens een nieuwbouwwoning gekocht?

 

No Comments

Leave a Reply