Nanoil Keratin Hair Mask Review

De laatste maanden ben ik ontzettend goed voor mijn haren aan het zorgen, al zeg ik het zelf. Ik probeer mijn haar niet al te vaak te wassen, maar tijdens een wasbeurt gebruik ik wel fijne en verzorgende producten. Het Keratin Hair Mask van Nanoil is één van de producten die ik op dit moment gebruik voor mijn haar.

Ik vind het ontzettend leuk om met mijn haar bezig te zijn. Het geeft een goed gevoel wanneer mijn haar goed zit, maar het geeft nog een veel beter gevoel wanneer het ook gezond en sterk is. Iedere dag wordt het haar opnieuw blootgesteld aan nieuwe omstandigheden. Van buitenaf of van binnenin. Warmtestyling, chemische verwerking, stress en de verschillende weeromstandigheden. Een keratine haarmasker is een perfecte keuze wanneer je haar telkens aan deze omstandigheden wordt blootgesteld en je haar zwak, beschadigd of breekbaar is.

Het Keratine haarmasker van Nanoil bestaat onder andere uit keratine en panthenol. Keratine is de bouwsteen die de haarconditie herstelt en weer versterkt, een erg belangrijke bouwsteen in een masker als deze. Panthenol draagt zorg voor de hydratatie van het haar, verhoogt de veerkracht. Het beschermt het haar tegen vochtverlies en geeft het haar een erg mooie glans. Twee hele mooie ingrediënten, maar erg jammer dat er alcohol en parfum is toegevoegd aan het masker. Benieuwd naar de andere ingrediënten, dit is de volledige ingrediëntenlijst.

Nanoil Keratin Hair Mask bevat Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Gehydroliseerde Keratine, Panthenol, Propyleen Glycol, Silicone Quaternium-16, Undeceth-11, Butyloctanol, Undeceth-5, Parfum, Citroenzuur, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol.

Inmiddels gebruik ik het masker een tijdje en ik merk dat mijn haar erg goed reageert op het masker. Wel merk ik dat ik liever een masker kies waar géén alcohol en parfum aan toe is gevoegd. Op langer termijn denk ik namelijk dat mijn hoofdhuid en haar hier toch iets van gaat merken.

Toch merk ik op dit moment ook dat het masker bestaat uit fijne ingrediënten. Mijn haar voelt namelijk erg zacht aan na gebruik van het masker. Ik kan het gemakkelijk doorkammen, mijn haar vloed glad aan en glanst intens.

Ik ben op dit moment erg te spreken over het masker, maar ik blijf erbij dat ik liever een masker gebruik zonder alcohol en parfum erin verwerkt. Het Nanoil Keratin Hair Mask is verkrijgbaar voor €11,00 (300 ml) via de website van Nanoil.

2 Comments

 • Reply
  Ingrid
  oktober 20, 2021 at 15:24

  Ik zie dat er cetearyl alcohol inzit. Dit zegt huidexpert Jetske Ultee over alcohol:
  Beter vermijden ‘Alle soorten alcohol. Behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin)
  Volgens haar kan deze alcohol dus geen kwaad.

 • Leave a Reply