Bumble and bumble Prêt-à-Powder Post Workout Dry Shampoo

Na lange tijd review ik weer een product van een merk wat voor mij compleet onbekend terrein is, namelijk een product van Bumble & Bumble. Vanuit verschillende kanten hoor ik fantastische verhalen over dit merk, maar zelf ben ik nog niet bekend met dit Amerikaans award-winning merk. Vandaag review ik de Bumble and bumble Prêt-à-Powder Post Workout Dry Shampoo.

Onlangs ontving ik de Bumble and bumble Prêt-à-Powder Post Workout Dry Shampoo. Een droogshampoo speciaal ontworpen voor na het sporten! Vanaf maart heb ik door corona amper gesport of deed ik een snelle work-out thuis, maar ‘zweterig’ haar heb ik al lang niet meer gehad (althans niet door het sporten, maar van het genieten van het heerlijke zonnetje afgelopen zomer). Toch wil ik mijn goede gewoontes weer oppakken en wil ik weer meer gaan sporten en bewegen.

De droogshampoo van Bumble and Bumble is hier dus ideaal voor! Deze droogshampoo heeft namelijk een sneldrogende, twee fase formule. De droogshampoo absorbeert de oliën vanuit de haar aanzet en de hoofdhuid, helpt kroezen te verminderen en verwijderd nare geurtjes. De geurtjes verdwijnen inderdaad als sneeuw voor de zon! De mist ruikt namelijk heerlijk! Het is een mix van verse clementine, groene bamboe, nectarine, hyacinten, vanille-orchidee, witte amber, musk, sandelhout. Een heerlijke combinatie! Alleen voor de geur wil je dit product al gebruiken.

De droogshampoo zit in een handzame sprayflacon, ideaal om mee te nemen in je tas om hem direct na het sporten te gebruiken. Voordat je de droogshampoo gebruikt is het belangrijk dat hij goed wordt geschud. Vervolgens verdeel je jouw haar in delen en spray je de droogshampoo op het haar. Vervolgens laat je het haar 30 seconde met rust en na die 30 seconde kun je het haar in model brengen zoals je het voorheen ook zou doen.

Normaal gesproken vind ik het altijd prettig om met een borstel mijn haar in model te brengen, maar met deze droogshampoo kun je heel gemakkelijk je haar in model brengen met je vingers. Wanneer je een droogshampoo gebruikt met een meer poederige substantie (die vaak een witte waas achterlaten) vind ik het ideaal om het met een borstel te doen, zo voorkom je ook een witte waas nog na het in model brengen. Dit heb je bij deze droogshampoo niet! Er blijft geen witte waas achter en je haar ziet er fris uit.

Een fijn product, maar eerlijk gezegd heb ik wel even moeten wennen! Het is een heel ander product dan een andere droogshampoos. Je hebt geen witte waas, je hebt niet het poederige effect en het geeft ook niet de volume die ik gewend ben. Wel is het ideaal om te gebruiken na het sporten of wanneer je in de zon hebt gezeten en daarvan ‘zweterig’ haar hebt. Daarnaast zit er ook een UV-filter in  wat het haar beschermt tegen de uitdrogende effecten van de zon.

De Bumble and bumble Prêt-à-Powder Post Workout Dry Shampoo is verkrijgbaar voor €29,50 (120 ml) en is onder andere verkrijgbaar bij Douglas. De Bumble & Bumble droogshampoo is daarnaast vrij van sulfaten, siliconen, talk, parabenen, minerale oliën, ftalaten, formaldehyde en aluminiumchloride.

Ben jij bekend met het merk Bumble and Bumble?

Deze review bevat een gekregen product.

2 Comments

 • Reply
  Kelly
  september 7, 2020 at 15:43

  Hij klinkt prima, maar ik word er niet meteen enthousiast van. Ik vind de prijs ook aan de hoge kant, gezien hij niet helemaal fantastisch werkt!

 • Reply
  Rachel
  september 8, 2020 at 10:12

  oh ik vind de producten van Bumble ook zo enorm fijn.. deze klinkt ook enorm goed.

 • Leave a Reply