Krullend haar? Ik probeerde de Curly Girl Methode

Krullend haar, ik heb vaak gezegd dat ik het liefst krullend haar zou willen. Ik ben hartstikke blij met mijn steile haar, maar krullend haar lijkt mij toch echt fantastisch! Een tijdje terug ging ik naar een nieuwe kapper en zij vroeg zich tijdens het wassen van mijn haren af of ik wellicht krullen/slag in mijn haar had. Dit maakte mij nieuwsgierig, had ik wellicht toch krullend haar, maar zou ik het al die tijd verkeerd hebben behandeld? Vandaar dat ik de Curly Girl Methode ging uitproberen en vandaag vertel ik je daar meer over.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De CG Methode bestaat uit een aantal stappen, namelijk het wassen van je haar, de conditioner en vervolgens de styling. Welke producten je gebruikt en hoe je jouw haar wast, verzorgt en vervolgens in model brengt, is erg belangrijk voor de CG methode. Hoe deze stappen er precies uitzien, wat je moet doen en wat je juist niet moet doen, lees je hier.

Er zijn een aantal producten die je gaat vermijden wanneer je de Curly Girl methode gaat doen. Producten met sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol ga je vermijden. Dit, omdat deze ingrediënten minder goed zijn voor jouw haar.

Heb ik krullend haar?

Via CGproducten.nl heb ik een aantal producten opgestuurd gekregen om te gaan testen of mijn haar wellicht van nature een slag of krullen heeft. CGproducten.nl is dé webshop voor CG methode proof producten met een groot aanbod aan verschillende producten van unieke merken. Ik was razend benieuwd en ging direct aan de slag met de producten die ik opgestuurd had gekregen van CGproducten.nl.

De producten die ik ben gaan gebruiken, zijn uitgekozen op basis van mijn haareigenschappen. Welke producten geschikt zijn voor jou, is geheel afhankelijk van de conditie en de eigenschappen van jouw haar. Op basis eigenschappen wordt bepaald welke producten geschikt zijn voor jou. Wanneer jij de curly girl methode wilt gaan uitproberen, is het belangrijk om te bepalen welke haareigenschappen je hebt en welke producten passend zijn bij deze eigenschappen. Laat je hiervoor vooraf goed informeren door de mensen van CGproducten.nl.

Mijn haareigenschappen zijn als volgt:

 • Ik heb medium tot dun haar
 • Dikte en structuur: medium/normaal
 • Normale elasticiteit/in balans

Op basis van mijn haareigenschappen zijn de producten uitgekozen en deze ben ik trouw gaan gebruiken volgens de stappen van de CG methode.

De CG producten

XHC Shimmer of Silver Conditioner

Een van de producten die ik ben gaan gebruiken, is deze CG vriendelijke zilverconditioner. Voorheen gebruikte ik altijd zilverproducten, zoals shampoo’s, conditioners en maskers om de warmte zoveel mogelijk uit mijn haar te houden. Dit wilde ik ook graag wanneer ik de CG methode ging volgen. Deze conditioner heeft mij daarbij geholpen. Het is een hele fijne, zachte conditioner die mijn haar erg zacht en goed doorkambaar maakt. Een aanrader wat mij betreft!

XHC Shimmer of Silver Conditioner bevat 400 ml en is verkrijgbaar voor €3,15.

Sumilayi Leave-in Conditioner & AliKay Naturals, Honey & Sage Deep Condtioner

Naast de zilvershampoo ben ik ook twee andere producten gaan gebruiken. Ik wisselde deze producten af. Soms gunde ik mijn haar wat extra verzorging en dan koos ik voor het masker en af en toe had mijn haar weer een boost nodig en wilde ik de warmte er weer uit halen, dan koos ik weer voor de zilverconditioner. Hierin keek ik heel erg naar hetgeen wat mijn haar op dat moment nodig had.

Sumilayi Leave-in Conditioner is een veelzijdig producten. Je kunt het namelijk als leave-in gebruiken, maar tegelijkertijd ook als conditioner of masker. Ik heb het zelf als een ontzettend fijn product ervaren die mijn haar intens verzorgt en laat glanzen. Alle drie de verzorgende producten zijn producten die ik met veel liefde heb gebruikt en nu nog steeds gebruik, want man, het laat mijn haar stralen!

De AliKay Naturals, Honey & Sage Deep Condtioner vind ik echt een luxe product. Ik heb het telkens gebruikt als masker om mijn haar weer intens te verzorgen. Dat deed dit product ook zeker! Mijn haar zag er telkens stralend uit als ik dit product weer eens had gebruikt. Het is een ideaal product om je haar weer intens te verzorgen, zeker wanneer het aan de droge kant is. De honing trekt namelijk het vocht uit de lucht in je haar en in combinatie met de andere ingrediënten wordt dit proces nog eens verbeterd. Een heel fijn product en ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je haar wordt blootgesteld aan zon en zee.

Sumilayi Leave-in Conditioner bevat 200 ml en is verkrijgbaar voor 13,30 en AliKay Naturals, Honey & Sage Deep Condtioner bevat 236 ml en is verkrijgbaar voor €21,00.

Curls Poppin Pineapple Curl Defining Jelly

Als er iets is wat lekker ruikt, is het de Curls Poppin Pineapple Curl Defining Jelly. Dit is een heerlijk product wat mij meteen een vakantiegevoel geeft. Dit product ziet er allereerst hartstikke leuk uit en ruikt ook nog eens fantastisch! Deze jelly zorgt ervoor dat je de hele dag kunt genieten van jouw krullen. Je gebruikt dit product na de leave-in conditioner en laat het vervolgens aan de lucht drogen of je droogt het haar met een diffuser.

Curls Poppin Pineapple Curl Defining Jelly bevat 237 ml en is verkrijgbaar voor €13,50.

Is het gelukt?

Na het gebruik van de producten, zijn we natuurlijk benieuwd of het ook is gelukt en of ik nu daadwerkelijk met krullen door het leven ga. Daar is het antwoord helaas ‘nee’ op. De producten zijn mij ontzettend goed bevallen, maar het resultaat is géén krullen. Vanaf de before & after foto is te zien dat er iets gebeurd met mijn haar, maar het zijn geen krullen of slag.

CG methode before
CG methode after

Ik vind het eerlijk gezegd jammer dat het niet is gelukt, maar dat zegt niets over de CG methode. Mijn haar heeft simpelweg van nature géén slag of krullen. Wel heb ik gemerkt dat de producten fantastisch zijn voor mijn haar en dat het inderdaad belangrijk is om producten aan te schaffen die passen bij jouw haareigenschappen. Ik ben in ieder geval daarover heel tevreden en daarnaast ben ik erg tevreden over de hulp die ik kreeg via CGproducten.nl.

Helaas voor mij geen krullend haar, maar wellicht heb jij wel van nature krullend haar en is dit een manier om ze tevoorschijn te toveren.

Heb jij krullend haar en ooit gehoord van de Curly Girl Methode?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met CGproducten.nl

1 Comment

 • Reply
  Rachel
  augustus 28, 2020 at 08:45

  Fijn dat de producten zelf wel fijn zijn, wel jammer dat het bij jou niet werkte!

 • Leave a Reply