Toch een ronde tafel? Ons dilemma

Toch een ronde tafel? Ons dilemma

De laatste weken zijn we heel erg veel bezig met ons interieur. Er zijn zoveel dingen waar je over na moet denken, waar we soms nu al beslissingen over moeten maken en ondanks dat we ongeveer nog een jaar hebben voordat we daadwerkelijk in ons huis wonen, wil ik het liefst alles al vooruitgedacht hebben. Een van de dingen waar wij het regelmatig over hebben (en waarvoor ik regelmatig Pinterest door scroll en woonmagazine doorblader) is de keukentafel. Vandaag neem ik je mee in ons dilemma!

Een ronde eetkamer tafel. Ikzelf vind dit echt prachtig! Je voelt het wellicht al aankomen, maar mijn vriend is niet zo enthousiast over de ronde tafel. Hij vindt een rechthoekige tafel veel mooier, terwijl ik juist de charmes en de voordelen inzie van een ronde eetkamertafel. Wat mij betreft zijn er genoeg redenen om juist voor een ronde tafel te kiezen (en zeker voor in een klein huisje).

Naast de uitstraling van een ronde eetkamertafel, heeft het dus ook zijn voordelen. Om mijn vriend te overtuigen en wellicht ook om voor jou de keuze makkelijker te maken, heb ik de redenen waarom je juist voor een ronde tafel moet gaan even opgesomd.

Minder ruimte

Een ronde tafel, of het nu gaat om een eetkamertafel of een salontafel, het neemt simpelweg minder ruimte in dan een rechthoekige tafel. Het is dus ideaal als de ruimte niet al te groot is en je ietswat ruimte wilt besparen. Daarnaast is het ideaal voor bezoek, je kunt namelijk gemakkelijk meerdere stoelen aanschuiven.

Speelse vorm

Rond is een speelse vorm die de ruimte net wat kan breken. Veel woningen bestaan uit veel rechte stukken. Een rechte keuken, kasten en ramen. Juist door dit soort ronde vormen toe te voegen in je interieur wordt het een speelser geheel. Leuk om dit vervolgens ook door te trekken in de accessoires door bijvoorbeeld een rond kussentje op de bank te leggen.

Gezelligheid & praktisch

Een ronde tafel is daarnaast ook gezellig en praktisch! Je kunt iedereen aan de tafel gemakkelijk aankijken en je kunt gemakkelijk bij hetgeen wat op de tafel staat. Ideaal wanneer je met z’n allen een spelletje speelt of uitgebreid aan het eten bent.

Kids proof

Nu is dit voor ons niet zo van toepassing, maar een ronde tafel is kids proof. Jouw kleintjes of neefjes/nichtjes, zullen zich niet stoten aan de scherpe hoeken van de tafel wanneer je kiest voor een ronde eettafel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken en het is daarnaast ook fijn wanneer je zelf onhandig bent en je regelmatig stoot. Guilty!

Naast dat ik natuurlijk de redenen waarom je juist voor een ronde tafel moet gaan met je deel, wil ik natuurlijk ook een aantal ronde eetkamertafels met je delen. Ik vond een aantal prachtige ronde eetkamertafels (en ik kwam natuurlijk nog veel meer andere leuke dingen tegen) die ik graag met je wil delen. Ik vind zelf een houten ronde eettafel heel erg mooi en zeker in combinatie met bijvoorbeeld zwarte poten!

Leuke ronde eetkamertafels

Duverger Eettafel – rond
Duverger Pure Scandinavian – Eettafel
Kave Home Jeanette Eettafel
MOOS Kilian Eettafel
Duverger Eettafel – rond
Duverger Pure Scandinavian – Eettafel
Kave Home Jeanette Eettafel
MOOS Kilian Eettafel
Duverger Eettafel – rond
Duverger Pure Scandinavian – Eettafel
Kave Home Jeanette Eettafel
MOOS Kilian Eettafel

Ik ben heel benieuwd of jij inmiddels overtuigd bent van een ronde eetkamertafel en ik ben daarnaast ook heel erg benieuwd welke ronde eettafel jij dan zou kiezen. Je hebt namelijk zoveel mogelijkheden qua kleuren en materialen, dat dat wellicht het volgende dilemma kan worden!

Wat vind jij van een ronde eetkamertafel?

4 Comments

 • Reply
  Darina
  augustus 26, 2020 at 08:00

  Ik vind een ronde eettafel heel mooi, maar toch hebben wij voor een lange rechthoekige ‘leeftafel’ gekozen, omdat ik dit toch mooier in ons interieur en huis vond staan, al zie ik de voordelen van een ronde eettafel zeker in en wie weet ooit…:)

 • Reply
  Rosanne
  september 2, 2020 at 10:32

  In het begin wou ik ook heel graag een ronde tafel. Toch hebben we gekozen voor een rechthoekige tafel waar wat meer mensen aan kunnen zitten. Ook vind ik dit zelf wat fijner zitten als ik aan het werk ben voor mijn site.

 • Reply
  Tanny van der Rhee
  oktober 2, 2020 at 11:39

  Heel mooie ronde tafel met dat ruigeblad,
  Kunt u mij aub vertellen waar hij te koop is.

 • Reply
  Theo Martherus
  maart 21, 2022 at 10:26

  Ronde marmeren eettafel staat sjiek en ruimte besparend.Heel prachtig zo’n zwarte marmeren eettafel.
  Ben ook allang op zoek naar een zwarte ronde marmeren eettafel maar nog niet de juiste gevonden.Moet echt zwart blad zijn.

 • Leave a Reply