Ze gaan beginnen met de bouw!

Vorige week zijn ze begonnen met de bouw van ons huis! Vorige week was de bouwvak voorbij en ging de bouw van ons huis van start. Vorige week maandag zijn ze ook direct van start gegaan, wat betekent dat het nu echt wordt! Inmiddels zijn we al meerdere keren wezen kijken (meerdere keren.. bijna iedere dag bedoel ik!) en iedere keer is er wel weer iets veranderd en is er al meer opgebouwd dan de dag daarvoor. Heel leuk om te zien en vandaar ook deze update.

Op mijn blog schrijf ik regelmatig updates over de dingen die er in mijn leventje gebeuren. Updates over mijn gezondheid, hoe het gaat rondom mijn opleiding (en dit jaar het hele proces rondom afstuderen) en dus ook updates over het huis. Het leek me leuk om iedere maand een update met jullie te delen met foto’s van de bouwplaats en het huis, maar ook hoe wij aan de slag gaan met het uitzoeken van het interieur en het shoppen van de inboedel.

Dit is de eerste echte update, want nu zijn ze ook daadwerkelijk begonnen met de bouw en begint het steeds meer te worden dan simpelweg een grasveldje. Ik ga in ieder geval de eerste foto’s met je delen van de dagen voordat ze begonnen met de bouw en de start die ze gemaakt hebben.

Zo zag het eruit voordat ze gingen beginnen. Dit is de eerste foto die we hebben gemaakt. Allebei zijn we tussen het hoge onkruid gaan staan voor de eerste foto’s!

Het laatste weekend van de bouwvak is het onkruid gemaaid en toen werden de paaltjes ook beter zichtbaar.

17 augustus, het moment dat ze gingen beginnen, kreeg ik deze foto doorgestuurd van mijn ouders. Ik was zelf aan het werk en had gepland om ‘s avonds te gaan kijken, maar zij konden het natuurlijk niet laten om even te gaan kijken. Vervolgens kreeg ik de foto’s en filmpjes doorgestuurd van hoe de bouwvakkers bezig waren.

begonnen met de bouw 4
begonnen met de bouw 5
begonnen met de bouw 6

De dagen daarna zag je het steeds meer veranderen. Iedere dag was er wel weer iets nieuws bijgekomen, zo leuk om te zien!

Nu wordt het langzaam allemaal echt! Morgen, woensdag, gaan we weer op pad voor de keuken en voor de badkamer en zo wordt ook dat stukje steeds echter. Het voelt nog heel gek om te beseffen dat we hier komen wonen, dat hier ons huis komt te staan, maar dit idee begint ook langzaam te wennen! De komende weken zal er nog heel veel gaan veranderen, want hoogstwaarschijnlijk gaan ze vanaf 7 september aan de slag met de begane grond! Dit zal allemaal voorbij komende in de volgende updates die natuurlijk met je ga delen!

Benieuwd hoe ver ze op dit moment zijn met de bouw? In dit artikel deel ik meer over hoe het tot nu toe gaat en tegen welke belemmeringen wij aanlopen.

Liefs, Suzanne

2 Comments

 • Reply
  Karin
  augustus 25, 2020 at 21:38

  Leuk! Wij hebben ook een nieuwbouwhuis en gingen vaak kijken bij de bouw. Vooral de eerste verdieping en het dak zaten er razendsnel op!

 • Reply
  Darina
  augustus 26, 2020 at 08:02

  Heel spannend! Het lijkt mij een heel mooi proces om je huis gebouwd te zien wordne.

 • Leave a Reply