Heel veel nuttige cadeau ideeën

Volgende week is mijn vriend jarig en dat betekent dat ik op pad moet voor cadeautjes! Ik vind dit ieder jaar weer een zoektocht, want ik wil toch iets leuks bedenken voor zijn verjaardag. Iets wat hij graag wil, iets waar hij ook daadwerkelijk iets aan heeft en het liefst ook nog iets echt persoonlijks. Dit jaar ben ik van de praktische en nuttige cadeautjes en daarom leek het mij ook leuk (en handig voor jou) om maar liefst 20 nuttige cadeau ideeën met je te delen.

Begin van deze maand vertelde ik dat we gaan samenwonen. Beide wonen we op dit moment nog thuis, want betekent dat we nog zo goed als alles moeten aanschaffen voor in ons eigen huis. Gelukkig hebben we nog een tijdje om deze spulletjes te verzamelen, want het huis moet nog gebouwd worden. We schaffen nu tussendoor wat spulletjes aan, maar de verjaardagen zijn ook ideale momenten om elkaar wat te geven voor ons huis. Tijd om maar liefst 20 nuttige cadeau ideeën te delen!

De cadeau ideeën

Je kunt heel veel verschillende kanten op gaan met cadeautjes. Ik heb zo van mijn ouders ieder jaar in de decembermaand een pyjama gekregen en sokken. Dit waren namelijk dingen die wij als kind altijd nodig hadden en waarom dan niet met Sinterklaas of Kerst?

De cadeautjes die wij nu (van elkaar) vragen, zijn veelal gerelateerd aan het huis. Denk aan stoffer en blik, een gieter en vaatdoekjes. Hele nuttige cadeautjes die je iemand kunt geven en niet veel hoeven kosten. Dit zijn dingen die wij nodig hebben voor ons huis, maar natuurlijk kun je ook heel gericht kijken naar wat iemand nodig heeft. Wat gebruikt iemand veel? Wat gaf diegene aan dat bijna op is of wat diegene wel kan gebruiken? Vaak maak ik gedurende het jaar notities van dit soort opmerkingen van anderen, zodat ik altijd leuke cadeau ideeën heb. Nuttige cadeau ideetjes die niet al te veel geld kosten, maar wel heel leuk en nuttig zijn, kunnen een planner of agendaeen portemonnee of sokken.

Cadeautjes bundelen

Daarnaast kun je ook cadeautjes bundelen tot een leuk pakketjes. Dit vind ik zelf het meest leuke om te geven! Je kunt hiermee ook hele nuttige (en leuke) cadeautjes geven. Dit soort setjes kun je geven aan je vriend, vriendin, zus, broer, moeder, vader, noem maar op!

Me-time pakket

Een me-time pakket is ontzettend leuk om te geven aan een vriendin, zus of moeder. Je kunt het heel nuttig maken door er spulletjes in te doen die iedereen nodig heeft en gebruikt. Denk aan deodorant, nagellak remover, douchegel, wattenschijfjes. Je kunt het pakket vervolgens opleuken met een leuk nagellakje, warme sokken en een maskertje!

Lekker bakken

Zelf houd ik bijvoorbeeld ook heel erg van bakken en wij hebben momenteel nog heel weinig bakspullen voor in ons eigen huis. Genoeg cadeau ideeën wat dat betreft en dit kun je ook gemakkelijk in één cadeau bundelen. Denk aan een pannenlikker, een springvorm, een taartschep en natuurlijk de ingrediënten voor een monchoutaart of een lekkere cake (of koekjes om alvast op te eten, wanneer je de bakspullen nog niet kunt gebruiken, omdat het huis nog in aanbouw is!).

Favoriete gerecht

Hoe leuk is het om iemand te verrassen met een cadeauset met daarin zijn of haar favoriete gerecht. Alle ingrediënten, maar daarnaast ook de keukenbenodigdheden. Ik houd bijvoorbeeld enorm van rijst met verschillende wokgroente en verse knoflook. Dit setje kan bestaan uit de ingrediënten, maar ook: een wokpan, een knoflookpers, verschillende (verse) kruiden en natuurlijk een afwasborstel voor de afwas.

Grotere, nuttige cadeaus

Daarnaast zijn er ook nog een heleboel grotere, nuttige cadeaus die je aan iemand kunt geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar er is een heleboel wat je cadeau kunt geven, namelijk:

Ik kan nog veel meer opnoemen aan nuttige cadeau ideeën, maar mijn grootste tips is om te kijken naar wat diegene nodig heeft en veel gebruikt. Je kunt iemand namelijk ook heel erg blij maken met (het samen uitzoeken van) nieuwe schoenen als diegene die toevallig nodig heeft. Daarnaast is het ook een idee om de eventuele kosten te delen als je wel een nuttig cadeau wilt geven, maar niet al te veel geld wilt uitgeven.

Voldoende leuke ideeën om iemand mee te verrassen op zijn of haar verjaardag of op een ander moment. Ik ben heel benieuwd geworden wat jij een leuk en nuttig cadeau vindt om te krijgen en te geven.

Wat is jouw meest nuttige cadeau dat je ooit hebt gekregen of gegeven?

6 Comments

 • Reply
  Lieke
  juli 24, 2020 at 11:00

  Wat een leuke cadeau ideeën! Heel iets anders als wat ik normaal doe, maar wel super leuk!

 • Reply
  Nienke
  juli 24, 2020 at 11:32

  Wat een handig lijstje!

 • Reply
  Sanne
  juli 24, 2020 at 11:40

  Wat een leuke cadeau ideeën! Top lijstje!

 • Reply
  Karin
  juli 27, 2020 at 11:52

  Ik houd een lijstje bij voor mijn vriend, want ik vind het zo moeilijk om voor hem iets te bedenken! Dus als hij tussen neus-en-lippen door iets noemt, dan gaat het meteen op dat lijstje zodat ik het niet vergeet. Zelf vind ik het leuk om iets te geven wat iemand niet zo snel voor zichzelf zou kopen. Bijvoorbeeld luxe chocolade in een mooie verpakking of voor een man een bierpakket om nieuwe smaken uit te proberen 🙂

 • Reply
  Teddy
  augustus 13, 2020 at 14:22

  Wat een leuke cadeau ideeën! Ik vind cadeaus voor mannen altijd zo lastig!

 • Reply
  Giovanna Jansen
  augustus 24, 2020 at 14:27

  Leuke cadeau ideeën! Ik hou er ook van om cadeautjes te bundelen tot een leuk pakket.

 • Leave a Reply