Een nieuw drankje en dat zonder kater!

De zomer is het moment voor een lekkere cocktail of een Gin-Tonic, zeker wanneer je op het terras zit of geniet van de avondzon. Zelf drink ik bijna nooit alcohol, maar ik vind het wel leuk om te experimenteren met non-alcoholische drankjes en er toch een feestje van te maken, maar dan zonder kater. Vandaag vertel ik je in ieder geval meer over een nieuw drankje, namelijk NONA June. Ik vertel je er vandaag meer over!

Ik ben geen groot fan van alcohol, maar ik houd dus wel van de uitstraling van een cocktail. De verschillende kleuren, de tropische smaken en de takjes munt in het glas. NONA June is voor mij dus ideaal, het is namelijk geïnspireerd op gin, je hebt verschillende variaties en je hebt naderhand geen last van een kater.

NONA staat voor twee dingen: allereerst Non Alcoholic, maar NONA staat stevens voor het getal negen, Nona in het Latijns. Het getal negen verwijst naar de botanicals die verwerkt zijn in de spirit. June refereert naar de jeneverbes die erin zit verwerkt. Je jeneverbes is het bestandsdeel in gin dat zorgt voor de unieke smaak van gin. Vandaar dat het ook zo veel lijkt op een gin, maar dan zonder alcohol.

De cocktails

Je kunt met NONA June variëren en telkens een nieuw drankje samenstellen. Je kunt het combineren met tonic, een heerlijke variant met citroen of een French N°9.

Cocktail NONA & Tonic

 • 5cl NONA June;
 • 10cl Indian tonic;
 • Sinaasappelzeste;
 • Basilicum;
 • IJsblokjes .

Bereidingswijze
Een gin tonic is geen gin tonic zonder ijsblokjes. Vul een glas met ijsblokjes, voeg 5cl NONA June toe en 10cl Indian tonic. Roer dit voorzichtig en voeg basilicum en sinaasappelzeste toe als garnituur.

NONA Collins

 • 5 cl NONA June
 • 3 cl Citroensap
 • 2 cl Suikersiroop
 • Soda
 • Citroenzeste of een schijfje citroen
 • Eventueel takje tijm
Bereidingswijze
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg NONA June, citroensap en suikersiroop toe. Aftoppen met soda en zachtjes omroeren. Garnering: citroenzeste of schijfje citroen. Optionele garnering: takje tijm.

French N°9

 • 3 cl NONA June
 • 2 cl Verjus
 • 1 cl suikersiroop
 • 3 cl bruisend water
 • Salieblaadjes

Bereidingswijze
Schenk de NONA June, Verjus en suikersiroop in een glas. Roer dit gedurende een minuut. Voeg dan het bruisend water toe en garneer met de salieblaadjes.

Inmiddels is het drankje in ruim negen landen verkrijgbaar in (sterren)restaurants en cocktailbars. NONA June is verkrijgbaar in een 70cl fles voor €29,90 en in een kleiner formaat van 20cl voor €11,90 per fles. Benieuwd geworden? Je vindt hier de verkooppunten of je kunt het online bestellen.

Ben jij al bekend met NONA June en wat vind jij van het drankje?

3 Comments

 • Reply
  Darina
  juli 21, 2020 at 09:49

  wat een heerlijke drankjes. Dit ga ik zeker onthouden.

 • Reply
  Lieke
  juli 24, 2020 at 11:03

  Ik kende heel dit drankje nog niet, maar wel super leuk!

 • Reply
  Sanne
  juli 24, 2020 at 11:41

  Ik ben ook totaal niet van de alcohol, dus dit is wel ideaal!

 • Leave a Reply