Wij gaan samenwonen!

Ik heb ontzettend leuk nieuws wat ik met je wil delen, want… Wij gaan samenwonen! De afgelopen paar weken zijn we het een en ander aan het regelen geweest, maar nu wordt het echt! In deze blogpost wil ik je het een en ander vertellen over hoe de afgelopen weken eruit hebben gezien en wat ons te wachten staat. Ik heb er in ieder geval zin in om het met je te delen en ik hoop dat jij net zoveel zin hebt om dit alles te lezen, kijk snel verder.

Mijn vriend en ik zijn al langer aan het rondkijken voor een huisje. We hadden eerst in ons hoofd dat we in het dorp (of dichtbij het dorp) waar mijn vriend woont, wilde gaan wonen. Dit was alleen zonder succes. Vervolgens hebben we dat een beetje uit ons hoofd gezet en toen kwam er totaal iets anders op ons pad.

Een nieuwbouw huis

We hebben ons zondag 21 juni namelijk ingeschreven voor een nieuwbouw project in de gemeente waar ik woon en die maandag kregen we al het verlossende woord dat wij de vijfde waren die in aanmerking kwamen voor een kavel! Diezelfde week gingen we nog op gesprek bij het bouwbedrijf, kozen we welke kavel het ging worden en toen werd het tijd om de financiën te regelen.

Je leest het dus goed; ons huis moet nog gebouwd worden, wat betekend dat we heel veel moeten gaan beslissen, maar dat we het ook kunnen gaan inrichten naar onze smaak. We moeten nadenken over tegels op de badkamer, welke keuken we graag willen, waar de stopcontacten moeten, hoe we de tuin willen inrichten, echt alles moet bedacht worden. Mijn bureau ligt daarom nu vol met kleurpaletten, moodboards en papieren van hypotheken en brochures.

En nu verder?

De komende weken is het belangrijk dat we nadenken over het samenlevingscontract, dat we het financiële stukje volledig rond hebben en dan kunnen ze na de bouwvak beginnen met de bouw van ons huisje! Het komende jaar zal dus in het teken staan van de bouw en voor ons staat het in het teken van heel veel keuzes maken. Op de blog wil ik jullie natuurlijk meenemen in de hele proces, want wat komt er allemaal bij kijken als je een eerste huis koopt (een nieuwbouw huis nota bene), voor het eerst gaat samenwonen en hoe ga je aan de slag met de inrichting? Heleboel interessante en nuttige content met heel veel inspiratie voor jouw eigen (toekomstige) huis!

Wij zijn in ieder geval super enthousiast om hier het komende jaar mee aan de slag te gaan!

Woon jij al samen en heb jij ooit in een nieuwbouw huis gewoond?

10 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  juli 8, 2020 at 11:22

  Aah wat superleuk! Ik woon zelf nog thuis, deels omdat het door mijn eigen situatie nog niet mogelijk is om op mijzelf te gaan wonen. En als ik dit wel ga doen wordt het waarschijnlijk wel een begeleid wonen traject, maar ik moet zeggen dat ik me daar nog niet echt mee bezig houd.
  Wel echt tof dat jullie huis nog gebouwd moet worden en je zelf dus zoveel mag gaan beslissen!

 • Reply
  Rosanne
  juli 9, 2020 at 16:27

  Yaaaay, zo leuk gefeliciteerd!!

 • Reply
  Resie van den Berk
  juli 10, 2020 at 12:12

  Zo ontzettend leuk! Gefeliciteerd Suzanne en Bram

 • Reply
  Elke
  juli 10, 2020 at 14:12

  Wat super leuk om te horen! Gefeliciteerd! ♡

 • Reply
  Heidi
  juli 13, 2020 at 09:31

  Wat super leuk is het….
  Gefeliciteerd met jullie aankoop, altijd fijn om het zelf naar jullie smaak te brengen.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  juli 14, 2020 at 21:43

  Gefeliciteerd! Super leuk!

 • Reply
  Vera
  juli 16, 2020 at 15:22

  Wat super leuk en wat gaaf dat je het dan helemaal zelf kan samenstellen zoals je wil!

 • Reply
  Yaika
  juli 16, 2020 at 17:06

  Ah wat gaaf! Gefeliciteerd met jullie woning. Lijkt me zo tof om alles naar je eigen wens in te richten!

 • Reply
  Rachel
  juli 20, 2020 at 22:18

  Wat mega leuk en spannend, gefeliciteerd! En ik ben benieuwd naar je foto’s en verhalen.

 • Reply
  Heel veel nuttige cadeau ideeën - Suzanne Elisa
  juli 24, 2020 at 06:04

  […] van deze maand vertelde ik dat we gaan samenwonen. Beide wonen we op dit moment nog thuis, want betekent dat we nog zo goed als alles moeten […]

 • Leave a Reply