Week 26 – De laatste loodjes

De laatste loodjes. De afgelopen weken stonden in het teken van mijn opdrachten afronden voor school en stage. Door de warmte, door het thuis zitten en door een hele vage opdracht, heeft dit er toch wel ingehakt! De afgelopen weken ging de meeste tijd dus hierin zitten, werd er soms gevloekt omdat ik al over het maximaal aantal pagina’s zat voor een opdracht (met ontzettend veel eisen) en was ik blij toen ik mijn eindgesprek achter de rug was. Vandaag blik ik samen met je terug op afgelopen week.

Afgelopen week stond echt in het teken van de laatste loodjes en dat viel me, in combinatie met het weer, zwaar! Ik heb langere tijd een opdracht voor school uitgesteld, omdat ik er werkelijk niets van snapte, maar ik moest er nu toch echt mee verder. Deze week en ook komende week zal nog een beetje in het teken staan van die opdracht. Vervolgens had ik de opdracht eenmaal onder de knie en bleek ik alweer veel te enthousiast te zijn! Ik had de opdracht nog niet eens af en ik zat al over het maximaal aantal pagina’s heen. Dit betekende dat ik al mijn harde werken weer kon gaan schrappen.

Gelukkig was dit het enige wat ik telkens vooruit had geschoven en liep ik voor de rest overal mee op schema. Zo had ik dinsdag mijn eindgesprek voor stage en kon ik dit dus ook op tijd afronden voor het einde van het schooljaar met een mooi eindcijfer! Na mijn eindgesprek moet ik wel nog gewoon stagelopen, want de leerlingen moeten natuurlijk nog begeleid worden. Wel loopt dit allemaal ten einde, waardoor ik iets meer ruimte heb om nog aan die opdracht te werken en na te denken over een leuk afscheidscadeautje voor stage.

Komende week zie ik mijn stagebegeleiders en andere collega’s weer vanwege een overleg en ik had bedacht om dan een heerlijke mounchoutaart te maken. Fris en lekker, zelfs met dit warme weer! Daarnaast geef ik mijn stagebegeleiders een zelf gekweekt plantje en op mijn laatste stagedag wordt er nog een kaartje bezorgd bij mijn stagebegeleiders! Op die manier wil ik ze namelijk bedanken voor mijn stage. Hier ben ik afgelopen dagen dus ook mee bezig geweest; kaartjes uitzoeken, plantjes overpotten, boodschappen doen en natuurlijk een mounchoutaart maken. Hier vind je overigens het recept voor de mounchoutaart, die je ook heel gemakkelijk als toetje kunt serveren.

Voor de rest waren mijn dagen vrij eentonig en bracht ik veelal mijn tijd door achter mijn laptop om verslagen te tikken en begeleidingstrajecten af te ronden. Dit, onder het genot van een verfrissend voetenbadje en een glas koude ranja! Dit is komende week nog niet heel anders.

Hoe zag jouw week eruit en hoe zocht jij de verkoeling op?

1 Comment

  • Reply
    Yaika
    juli 1, 2020 at 09:36

    Heel herkenbaar dit! Ik ben zelf momenteel bezig met het schrijven van mijn scriptie. Ik zit nu ook al over het aantal pagina’s en ik moet nog de helft uitwerken. Echt super irritant. Wel fijn dat dit schooljaar er nu bijna opzit voor je. Lekker genieten van je welverdiende vakantie!

  • Leave a Reply