Mijn eerste ervaringen met Fitbit

Alweer een hele poos geleden besloot ik om een Fitbit aan te schaffen en ik ging voor de Fitbit Charge 3. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en heb ik mijn Fitbit al flink uitgeprobeerd. Omdat ik zelf heel benieuwd was en nu ook regelmatig vragen krijg, leek het mij leuk om er meer over te vertellen in deze blog.

Een echte hype

Momenteel is het hip om je stappen bij te houden en daar helpt een Fitbit je bij. Dit, omdat we steeds meer met onze gezondheid bezig willen zijn. Het is belangrijk om goed voor ons lichaam te zorgen en er lief voor te zijn. De hoeveelheid stappen die we op een dag zetten, geeft een indicatie van hoe actief je die dag bent geweest.

Het dragen van een Fitbit, of een andere smartwatch, geef je inzicht in de hoeveelheid stappen die je zet, maar kan daarnaast jou ook motiveren om nog meer stappen te zetten. Daarnaast geeft het je ook inzicht in je hartslag, je slaapritmes en je kunt gemakkelijk het aantal stappen en workouts bijhouden.

Charge 3

Ikzelf heb gekozen voor de Charge 3, omdat dit de enige Fitbit is die bij mij past (en nog betaalbaar is). Ik heb er smalle polsen en daar moet een Fitbit wel om heen passen. De Charge 3 is de opvolger van de Charge 2 en het scherm is 40% groter dan de Charge 2. Dit maakt het gemakkelijk om de gegevens af te lezen. Ik merk dat het aflezen van de gegevens ook echt gemakkelijk gaat. Je scherm is groot genoeg om het goed af te kunnen lezen, maar toch is het nog vrij subtiel om je pols.

Ik merk dat ik het heel fijn vindt om een Fitbit te dragen, omdat het zo ontzettend veel inzicht geeft. Ik heb bijvoorbeeld nooit geweten dat ik zo ontzettend veel wakker werd ‘s nachts en dat ik hierdoor niet altijd 8 uur slaap haal.

Daarnaast kun je de Fitbit ook gemakkelijk de hele zomer dragen, doordat hij waterdicht is. Zo kun je gerust een watergevecht houden, even afkoelen in het zwembad of om houden tijdens het douchen. Op die manier heb je altijd een tijd bij de hand, zonder dat bijvoorbeeld je horloge of telefoon sneuvelt.

De batterij van de Fitbit Charge 3 gaat verrassend lang mee! Afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt, kun je zo’n zeven dagen vooruit zonder hem op te laden. Vervolgens laad ik hem, vaak op zondag, op en kan ik er weer een week mee vooruit!

Mijn ervaringen

Ik ben zelf heel erg blij met de Fitbit Charge 3. Het geeft mij zo ontzettend veel inzicht! Ik zet normaal gesproken best een aantal stappen op een dag, maar merk dat dit rondom corona toch fors minder is geworden. Dit geeft mij weer motivatie om juist op de dagen dat ik thuis zit een extra blokje te lopen.

Een hele fijne motivatie als je meer wilt bewegen en inzichten wilt krijgen in zowel je hartslag, slaapritmes en de hoeveelheid beweging. Weer een reden om binnenkort weer een 10.000 stappen challenge te doen!

Ik ben erg blij met mijn Fitbit! Wat zijn jouw ervaringen met Fitbit?

1 Comment

  • Reply
    Rosanne
    juni 26, 2020 at 15:51

    Wat leuk dat je ook een Fitbit hebt! Ik heb twee jaar de Fitbit Charge 2 gehad en nu heb ik sinds een paar weken de Fitbit Versa 2. Een Fitbit zorgt er bij echt voor dat ik meer beweeg!

  • Leave a Reply