Project Pan – Update mei

Inmiddels is het alweer juni en dat betekent dat ik begin aan de zesde maand van Project Pan. Begin 2020 ben ik begonnen met Project Pan en wilde ik mijn beautyproducten eens goed onder de loep nemen! Project Pan is een challenge die ik met mijzelf ben aan gegaan om zoveel mogelijk orde in mijn beauty chaos te krijgen en producten ook eens echt op te maken! Inmiddels ben ik vijf maanden bezig en heb ik veel meer orde en rust in mijn stash. Vandaag weer een update. 

In januari schreef ik dus de eerste blogpost over de challenge, mocht je alles willen weten en de gigantische lijst aan beautyproducten die ik heb zien, lees vooral dan dat artikel nog eventjes. Ik kwam er op dat moment namelijk achter dat ik maar liefst 18 dagcrèmes had en dat is echt belachelijk veel! Inmiddels ben ik een aantal maanden bezig en zijn er al meerdere updates online gekomen die je hier kunt lezen.

Hoe is het gegaan?

Deze maand heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer rust kreeg en weer zin had om mijn producten te gaan gebruiken. Dat kwam doordat ik heel rigoureus door mijn producten heen ging en heel veel producten weg gaf. Qua verzorgingsproducten en parfums viel het wel mee wat ik wegdeed, maar ik deed wel de helft van mijn make-up weg! Hoe dit voelde en waarom ik dat deed, kun je hier lezen. Inmiddels is er wel weer het een en ander aangevuld door de perspakketjes die ik ontving, maar ook hier ben ik een stuk selectiever in geworden.

Mei

Opgemaakte producten in mei

2 maskers
1 deodorant
1 shampoo
1 droogshampoo
1 mascara

Gekochte producten in mei

2 shampoos
1 droogshampoo

Producten weg gedaan in mei

1 gezichtsscrub
6 maskertjes
6 parfums

Er zijn de afgelopen maand weinig producten opgegaan en ook weer wat producten bijgekocht, maar wel is het veel opgeruimder en een minder grote chaos. Dit zorgt ervoor dat ik inmiddels precies weet wat ik heb aan producten en gebruik ik nog steeds één product per categorie tegelijkertijd. Dat zorgt ervoor dat ik ze wel veel gemakkelijker/sneller opmaak. Ik ben in ieder geval trots op hoe ver ik al ben met het opruimen van al mijn producten.

Hoe ziet jouw beauty stash eruit en heb jij wel eens van Project Pan gehoord?

4 Comments

 • Reply
  Vera
  juni 5, 2020 at 14:13

  Wat een super leuke challenge! Dit zou ik ook echt eens moeten doen, want mijn stash is echt toe aan een opruim actie.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   juni 8, 2020 at 15:12

   Tijd om er dus mee aan de slag te gaan, zou ik zeggen! Ik heb zelf eerst in kaart gebracht welke producten ik had en vervolgens ben ik gaan kijken waarom ik er zoveel van heb (gebruik ik het nooit, heb ik simpelweg te veel, kan mijn huid er niet tegen). Vervolgens ben ik producten structureel gaan gebruiken en heb ik veel producten weggegeven. En… de rem op het kopen van nieuwe producten.

 • Reply
  Gretll
  juni 6, 2020 at 16:27

  Lijkt me een leuke challenge om te doen !

 • Reply
  Natiza
  juni 7, 2020 at 15:37

  Toffe challenge!

 • Leave a Reply