Mijn thuiswerkplek met handige tips

Gisteren kwam er een blogpost online waarin ik meer vertel over hoe het met mij gaat, waar ik momenteel mee bezig ben en hoe mijn dagen er uitzien. Ik werk al een hele poos vanuit huis, zowel voor stage als school en daarnaast zit ik ook heel wat tijd achter mijn laptop voor de blog. Het leek me daarom leuk om mijn thuiswerkplek aan je te laten zien en daarnaast een aantal handige tips met je te delen.

De afgelopen weken ben ik heel erg zoekende geweest naar de juiste plek om te werken. Momenteel wissel ik een beetje tussen twee werkplekken in huis. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het op de ene plek in huis koeler is dan de andere. Zeker wanneer ik daar de hele dag moet zitten, vind ik het fijn dat ik op een koele plek zit. Ik kies er daarom voor om beneden te gaan zitten, maar een echte werkplek is het niet. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik licht van voren heb, zodat ik goed te zien ben wanneer ik moet videobellen voor mijn stage en school. Ik zit dus aan een kastenwand met mijn benen tegen de kasten en heel prettig is dat helaas niet.

Vandaar dat mijn voorkeur toch uit gaat naar het zitten op mijn slaapkamer, waar het helaas iets warmer is. Daar kan ik namelijk aan mijn bureau zitten en heb ik ook licht van de twee ramen op mijn slaapkamer. Dit vind ik ideaal wanneer ik gesprekken moet voeren, waarbij ik wel wil dat ik een beetje goed belicht ben. Mijn grootste tip hiervoor is om voor een raam te gaan zitten, zodat je voldoende daglicht vangt. Je ziet er zelf meteen een stuk opgewekter uit en het is ook veel prettiger om naar te kijken, omdat jouw mimiek beter te zien is door het licht.

Naast een goede werkplek met voldoende licht, probeer ik ook een plek te hebben waar ik alles bij de hand heb. Voldoende stopcontacten, mijn planner, maar daarnaast ook een notitieboekje voor mijn aantekeningen en natuurlijk een grote kop thee (of in de middag een groot glas ijswater!). In het begin van de quarantaine nam ik telkens een pot thee mee naar mijn werkplek, maar inmiddels heb ik deze verruild voor één kop thee. Dit zorgt ervoor dat ik telkens blijf lopen naar de waterkoker om weer een nieuwe kop in te schenken. Op die manier blijf ik tussendoor wel voldoende bewegen, namelijk trap op, trap af en regelmatig toiletbezoekjes door mijn volle blaas van al die liters thee.

Dit is iets wat ik heel bewust ben gaan doen, omdat ik merkte dat ik te weinig bewoog nu ik alleen maar thuis zit. Daar moest dus verandering in komen en daarom probeer ik regelmatig mijn bewegingsmomenten te hebben. Zo loop ik af en toe een rondje om het huis wanneer ik tussendoor tijd heb, sta ik te springen en te dansen in huis en loop ik een ronde met de hond na of voor werktijd. Zo blijf ik toch voldoende in beweging.

Er is nog een andere tip die ik met je wil delen om voldoende te bewegen en een goede houding aan te nemen achter de laptop. Bij het inrichten van de kantoorruimte of jouw thuiswerkplek, is het belangrijk om een goede stoel aan te schaffen. Een stoel die past bij jouw bureau en lengte en die voldoende ondersteuning geeft aan je rug en nek. Ik zelf heb niet echt een bureaustoel, maar vind het wel belangrijk dat ik een goede houding heb. Zo kun je eventueel jouw laptop op een verhoging zetten, zodat je niet telkens omlaag hoeft te kijken. Het vervangen van je stoel voor een fitnessbal kan er ook voor zorgen dat je een betere houding aanneemt. Je moet namelijk je balans vinden door recht te zitten. Je neemt een goede houding aan en traint tegelijkertijd jouw buikspieren, een win-win situatie.

Dit zijn in ieder geval een aantal tips om voldoende te bewegen en een juiste houding aan te nemen als je vanuit huis werk. Dit is in ieder geval hoe ik het doe om voldoende te bewegen en geen last van mijn nek te krijgen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Albeka

2 Comments

  • Reply
    Rachel
    mei 31, 2020 at 09:43

    Hier moet ik echt aan werken; een goede werkhouding.. ik ben soms net een oude muts van 80 jaar die bijna met haar neus in het scherm zit.

  • Leave a Reply