Hoe gaat het nu?

De afgelopen weken zijn voor mijn gevoel zo ontzettend snel voorbij gegaan, waardoor ik nauwelijks besef dat het alweer bijna juni is. De afgelopen weken ben ik erg druk bezig geweest met school en stage en daarnaast zijn er ook maar weinig persoonlijke updates online gekomen op de blog. Vandaar dat ik even wil bijkletsen met jullie over de afgelopen weken, maar daarnaast ook hetgeen wat mij nog te wachten staat. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

De afgelopen weken

Mijn afgelopen weken zaten behoorlijk vol. Ik had vaak 1,5 dag les voor mijn studie pedagogiek en daarnaast heb ik drie dagen stage. Ik heb al sinds halverwege maart stage vanuit huis en inmiddels heb ik goed mijn draai gevonden. Mijn stagedagen begin ik vaak wat eerder dan normaal en meestal start ik rustig op. Ik maak mijzelf klaar voor de dag met een basic make-upje, ik kleed mijzelf aan, ik maak een grote kop thee en een havermoutje klaar en ik ga achter mijn laptop zitten.

Dat rustig opstarten, vind ik zo ontzettend fijn! Ik kan op mijn gemak de eerste mailtjes wegwerken en mijn ontbijtje op eten, terwijl ik mijn sweatbroek of een sportlegging draag van LASCANA. Zeker nu het in de ochtenden nog kouder is, draag ik meestal een vest of mijn kimono over mijn kleding en die gooi ik snel uit wanneer ik een gesprek in ga. Dit zorgt ervoor dat ik nog rustig kan opstarten, het zeker niet te koud heb, maar het ook geen schande is als ik tussendoor een pakketje moet aannemen van de postbode. Later op de dag, wissel ik mijn legging om voor een leuk rokje, zodat ik in de middag kan genieten van het fijne weer (met mijn laptop op mijn schoot, terwijl ik verslagen schrijf).

Ondanks dat ik zo rustig opstart, merk ik wel dat ik super productief ben. Ik heb namelijk alle deadlines opgeschreven en alle kleine stapjes en taken die nog gedaan moet worden voor stage, school en de blog uitgeschreven. Dit tot het einde van het schooljaar en vervolgens ben ik een planning gaan maken. Ik weet dus precies wat ik af moet hebben voor de komende tijd en wat ik dus allemaal moet doen. Dit maakt mij super productief, want ik wil het natuurlijk allemaal af hebben voor de deadlines. Dit alles heb ik natuurlijk gepland in mijn Structuurjunkie Planner, die ik zeker nu met de coronacrisis erg graag gebruik om het overzicht te behouden.

De komende weken

De komende weken zijn voor mij al een beetje uitgestippeld, doordat ik zo’n duidelijke planning heb gemaakt. Daarnaast zal het er nog steeds hetzelfde uitzien als hoe het nu is, want ook de rest van mijn stage (tot het einde van het schooljaar) zal ik vanuit huis hebben. Dit vind ik eerlijk gezegd wel heel raar, want ik ga deze stage online afronden en daarnaast zal ook mijn eindgesprek online gevoerd worden. Heel erg vreemd!

Wel zorgt dit ervoor dat ik weet wat mij nog te wachten staat de komende periode, dat ik iedere ochtend rustig kan opstarten en met een beetje geluk verslagen kan typen vanuit mijn bikini in de tuin. Ik probeer het maar zo zonnig mogelijk in te zien, want het is de komende periode niet anders. Wel vind ik het prettig dat ik nu weet wat mij te wachten staat, want het is langere tijd onzeker geweest hoe de laatste weken van mijn stage eruit zouden zien. Inmiddels ben ik er zo aan gewend, die laatste weken zullen voorbij vliegen.

Nog wat leuk nieuws

Daarnaast heb ik nog een ander leuk nieuwtje wat ik met jullie wil delen, waar ik de afgelopen weken ook mee bezig ben geweest. Ik was namelijk bezig met de zoektocht naar een auto. Voor mijn afstudeerstage heb ik namelijk een auto nodig en dat betekende dat ik er een aan moest gaan schaffen. Inmiddels is de zoektocht met succes afgerond en vandaag mag ik mijn auto gaan ophalen! Dit is iets wat ook de afgelopen weken op de planning stond en wat nu gelukkig ook afgevinkt mag worden.

Je snapt dus wel dat ik niet kan wachten om mijn auto op te gaan halen vandaag. Ondanks dat ik al de hele week door het huis stuiter, ben ik wel super productief geweest en kan ik de komende weken alleen nog maar meer gefocust aan het werk voor school en stage.

Dit is een beetje hoe de afgelopen tijd er voor mij heeft uitgezien. De weken zagen er eigenlijk telkens hetzelfde uit, vandaar dat ik ook even heb gekozen om dus minder ‘Lief Dagboek’-verhalen te delen. In de tussentijd deel ik wel regelmatig op Instagram wat ik zoal doe en wat mij op het moment bezighoudt. Volg mij dus ook zeker daar en laat ook even een berichtje achter hoe het met jou gaat en hoe jouw dagen gevuld zijn.

Hoe gaat het met jou en hoe zien jouw weken eruit?

4 Comments

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  mei 30, 2020 at 15:18

  Wat leuk dat je nu een auto neemt! En succes alvast met je afstudeerstage! ­čÖé Ik heb net mijn eerste jaar van mijn masteropleiding afgerond, dus nu heb ik twee maanden vakantie! Echt heerlijk!

 • Reply
  Rosanen
  juni 3, 2020 at 11:50

  Jeeej wat leuk dat je een auto hebt gekocht! Ik vind trouwens dat je echt leuke content maakt en ik zie zoveel positiviteit op je blog!

 • Leave a Reply