Leuke DIY’s voor de zomer

De lente en de zomer zijn de ideale momenten om leuke DIY’s uit te proberen. Over een maand heb ik de meeste drukte van mijn studie achter de rug en kan ik meer tijd gaan besteden aan DIY projecten. Op Pinterest sla ik alle DIY’s op die ik tegenkom en nog graag wil uitproberen. Arm- en enkelbandjes, decoratie voor in huis of de tuin, kleding of kleine, simpele DIY’s voor wat tijdverdrijf. Ik wil vandaag een aantal leuke DIY’s delen, waardoor je er ook deze zomer tip top uitziet in jouw eigen gemaakte kleding!

Onlangs ontdekte ik de blog The Essentials Club, een blog met fantastische DIY’s! Ik kwam deze blog tegen via Pinterest, want daar deelde ze de fantastische outfits die (deels) zelfgemaakt waren. Super leuke items die je gemakkelijk zelf kunt maken, waardoor je er de hele zomer leuk uitziet. Alle items heb ik dus direct opgeslagen op mijn Pinterest borden, want zo ontzettend leuk vind ik ze!

Ik wil een aantal favorieten met je delen, maar daarnaast wil ik ook delen welke stoffen ik in gedachte heb voor deze items. Hetzelfde item, maar dan in een andere stof doet al zo ontzettend veel! Zelf koop ik mijn stoffen voor DIY’s regelmatig bij De Stoffenkraam, daar hebben ze een uitgebreid assortiment aan stoffen. Zo hebben ze leuke tricot stoffen, waarmee je dus zelf een shirt kan maken (passend bij een van de mooie rokjes die je ook zelf kunt maken!).

4e90b26aa7bdaf1a1fbb5499dd7133c8
acab0d70b231759f0ba7dbea3afc0e36
7d8ab2ead274476beb4f8fbd375caa28

Dit zijn de eerste drie items die ik met je wil delen. Als eerst een prachtige blouse die iets weg heeft van een off-shoulder blouse. De blouse kun je gemakkelijk maken van een oud kledingstuk, maar je kunt er ook een zelf maken van een leuke katoenen stof. Via De Stoffenkraam heb je hele leuke katoenen stoffen. Je zou kunnen gaan voor een volledig witte blouse, een okergele stof met kleine streepjes of een grijs-wit gestreepte stof.

Je kunt dezelfde kanten op voor de mini wrap skirt. Een leuk rokje voor deze zomer dat je kunt combineren met een leuk basic shirt, wanneer je kiest voor een stof met een print of juist een shirt met een print, wanneer je kiest voor een basic rok. Ik zag al een donkerroze stof voorbijkomen met een heel klein stipje, dit is ook prachtig voor zo’n rok! Dezelfde stof was er ook in een terracotta kleur, mooi als je huid iets meer zongebruind is.

De Silk Slip Skirt is een prachtige satijnen rok die je gemakkelijk zelf kunt maken. Je kunt hier echt alle kanten mee uit en dit kun je ook combineren richting de herfst met een mooi laarsje eronder en een wollen trui! Ik zie het al helemaal voor me!

02fa2d24cef44db878e8aa870af24bdf
0b1ad900c2d5a051ebeecc5e2d4cb760
8bb634019f7a5a917e90a8151840aebe

Daarnaast wil ik ook dit leuke shortje met je delen, die ideaal te combineren is met de top die ik je zo dadelijk wil laten zien. Dit shortje is ideaal in de zomer, omdat het los over je billen valt en daardoor niet te warm is. Je kunt het combineren met een off-white shirt of natuurlijk een crop top.

De vijfde DIY die ik met je deel, lijkt een beetje op de Silk Slip Dress, maar deze heeft een split! Dit vind ik zelf ook heel mooi, zeker wanneer mijn benen een stukje bruiner zijn. In een mooie lichtroze kleur, donkerblauw of olijfgroen!

De crop top is de laatste DIY die ik met je wil delen, die ideaal te combineren is met de verschillende rokjes en het shortje. Zeker in een off-white kleur kun je alle kanten op met de top.

Dit zijn de zes DIY die ik met je wil delen en waar je de hele lente en zomer mee vooruit kan. Wanneer je alle items hebt gemaakt, kun je kiezen voor andere kleuren of printjes en het weer opnieuw maken. Zo heb je binnen no-time een hele garderobe met leuke items en je ziet er iedere dag weer stralend uit!

Vind jij het leuk om je kleding zelf te maken?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Stoffenkraam

5 Comments

 • Reply
  Naomi
  mei 27, 2020 at 07:39

  Wat leuk!! Meteen zin om het zelf ook te gaan proberen. Bedankt voor de leuke tips ­čÖé

 • Reply
  Giovanna Jansen
  mei 27, 2020 at 11:32

  Wat een leuke idee├źn! Ondanks dat ik heel creatief ben (ook met de naaimachine) is kleding maken niet mijn ding; ik vind het niet leuk om te doen en het wordt ook niet leuk bij mij. Ik vind het heel knap als mensen zelf mooie kleding kunnen maken.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   juni 5, 2020 at 09:30

   Wat jammer dat het telkens niet lukt! Ik ben benieuwd wat je dan wel zoal maakt.

 • Reply
  Rosanne
  mei 27, 2020 at 15:50

  Oeeh dit zijn leuke idee├źn zeg! Het lijkt mij nog heel tof om een shirt te gaan bleken. Je ziet echt leuke resultaten!

 • Leave a Reply