Clinique iD BB-gel

Al jaren ben ik groot fan van de producten van Clinique! Ik heb inmiddels meerdere reviews online staan met producten van dit merk en gebruik het daarnaast ook in mijn dagelijkse routines. Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik mijn eerste Clinique iD huidverzorging samenstelde. Daarna heb ik dit nog eens gedaan met een andere combinatie die mijn huid weer op een andere manier verzorgde voor de wintermaanden en nu, een jaar later, gebruik ik de Clinique iD BB-gel. Meer weten? Lees dan verder.

Al eerder schreef ik een uitgebreide review over de Clinique iD en het concept ervan. Clinique iD biedt jou de mogelijkheid om jouw huidverzorging zo samen te stellen dat het perfect aansluit bij jouw huidtype en behoeften. Door middel van de speciaal ontworpen verpakking kun je exact de juiste hoeveelheid product per pompje creëren. Zo krijg je 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen. Deze geconcentreerde actieve werkstoffen komen namelijk uit een aparte cartridge die toegevoegd is aan jouw huidverzorging. Zo wordt het simpel en makkelijk om je huid zowel te verzorgen als te behandelen met Clinique iD.

Naast de 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen bevatten de producten uit de Clinique iD lijn geen parfum en ftalaten.

Clinique iD is erg simpel! Je maakt een keuze uit de drie Hydration Base opties en vervolgens kies je één van de vijf Active Cartridges Concentrates om je eigen, persoonlijk Clinique iD Custom Hydrator samen te stellen.

Mijn eerdere ervaringen met Clinique iD

Inmiddels heb ik twee combinaties geprobeerd voor mijn huid, zowel in de zomer- als wintermaanden. Over beide combinaties was ik ontzettend enthousiast en ik vond het concept erg fijn werken. Je kunt precies aansluiten bij hetgeen wat jouw huid nodig heeft. Mijn huid reageerde telkens erg goed op de producten en dat met een droge- en gevoelige huid. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar hoe mijn huid reageert op de Clinique iD BB-gel, ook net zo goed?

Benieuwd naar mijn eerdere review en uitgebreide uitleg over de Clinique iD? Die vind je hier.

Clinique iD BB-gel

Voorheen was het alleen huidverzorging, waar je vervolgens je eigen foundation en/of andere make-up over aanbracht. Sinds begin dit jaar is Clinique met een extra toevoeging gekomen, namelijk de BB-gel. Er wordt een beetje kleur toegevoegd aan de huidverzorging, waardoor de oneffenheden worden geëgaliseerd en de huid een frisse uitstraling heeft, zonder een zware foundation.

De BB-gel kun je zelf samenstellen naar jouw huidtype en -behoeften. De BB-gel base van 115 ml kost €40,00. Deze combineer je vervolgens met een cartidge die aansluit bij jouw behoeften. Ikzelf heb de Fatigue cartidge, wanneer ik dit combineer, kom ik uit op een bedrag van €54,50 (dit is voor alle combinatie cartidges hetzelfde). Iedere cartidge bevat een hoog gehalte pure, geconcentreerde actieve ingrediënten die een speciale huidzorg behandelen. De verschillende cartidges zijn:

 • Fatigue: Een oranje cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Taurine en andere actieve ingrediënten die de huid wakker maken en tekenen van vermoeidheid verminderen.
 • Lines & Wrinkles: Een paarse cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Wei Proteïne en andere actieve ingrediënten die de huid gladder en voller maken en lijntjes en rimpels opvullen.
 • Uneven Skin Tone: Een witte cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Japanese Angelica Root Extract en andere actieve ingrediënten die helpen om de teint egaler en helderder te maken.
 • Pores & Uneven Skin Texture: Een blauwe cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Alpha Hydroxy Acids en andere actieve werkstoffen die de zichtbaarheid van poriën reduceren en de huidstructuur zo verbeteren dat de huid frisser en helderder is.
 • Irritation: Een groene cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Lactobaccilus gist en andere actieve werkstoffen die de gevoelige huid kalmeren en verzachten.

Zoals je kunt zien, heeft de Clinique iD BB-gel een aparte kleur. Het heeft een grijze, bijna zilverachtige, kleur. Deze kleur verandert zodra je hem aanbrengt op je gezicht. Het aanbrengen van de BB-gel voelt alsof je jouw dagcrème aanbrengt en dat vind ik een fijn gevoel. Je verdeelt hem gemakkelijk over de huid en vervolgens resulteert dit in een stralende huid met een egale teint.

Ik gebruik de BB-gel als vervanging voor zowel mijn dagcrème als mijn foundation en vind het een hele mooie uitstraling geven. Vervolgens gebruik ik nog wel een beetje concealer onder mijn ogen en breng ik vervolgens de rest van mijn make-up aan. De BB-gel is op dit moment een tikkeltje te donker voor mij. Ik heb zelf een lichte huid en wanneer mijn huid op zijn lichtst is, is de BB-gel zeker te donker voor mij. Nu we wat meer mooiere dagen hebben en kunnen genieten van de zonnestralen, zal de BB-gel steeds beter gaan matchen bij mijn huid.

Clinique iD BB gel before
Clinique iD BB gel after
Clinique iD BB gel after 2

Links zonder make-up / Midden en rechts Clinique iD BB-gel met de rest van mijn make-up

Zoals je kunt zien, ziet het er heel netjes uit! Mijn sproetjes komen wel tevoorschijn, maar dit heb ik ook bij sommige foundations en het is natuurlijk een BB-gel. De BB-gel brengt fijn aan, je kunt het gemakkelijk verdelen en je krijgt een egale teint. Deze egale teint blijf je ook de rest van de dag zien. Aan het eind van een lange werkdag is de BB-gel wel iets meer in de huid getrokken en komen mijn sproetjes wat meer tevoorschijn. Dit heb ik bij een simpele foundation aan het einde van een lange dag helaas ook.

De Clinique iD BB-gel combinaties zijn te koop bij Douglas (en in hun webshop) en op Clinique.nl en haar verkooppunten. De basis BB-gel en de cartridge bevat samen 125ml en kost €54,50.

Ben jij bekend met Clinique iD en ben jij benieuwd naar de BB-gel?

Dit artikel bevat gekregen producten

6 Comments

 • Reply
  Darina
  mei 20, 2020 at 06:57

  Ik gebruik sinds kort de producten van Clinique en ben daar echt enthousiast over. De Clinique iD kende ik dan nog niet maar ik ben er wel benieuwd naar.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 26, 2020 at 16:54

   Zeker eens uitproberen als je heel erg zoekende bent naar de juiste huidverzorging.

 • Reply
  Rosanne
  mei 20, 2020 at 16:18

  Ik ben hier echt al tijden benieuwd naar. Binnenkort ga ik het toch eens proberen, misschien is het wel wat voor mij.

 • Reply
  Naomi
  mei 21, 2020 at 09:45

  Ik gebruik Clinique nu ook al zo’n 1,5-2 jaar. Ik ben er ook erg tevreden over! Helaas is de BB-gel voor mij ook te donker, maar straks met een meer gebruinde huid in de zomer sluit hij vast beter aan! De moisture surge collectie van Clinique is trouwens ook echt een aanrader! Weer een leuke review 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 26, 2020 at 16:56

   Nu met het mooiere weer, matcht hij steeds beter met mijn huid, maar in de wintermaanden kan ik beter kiezen voor een andere bb cream of foundation.

  Leave a Reply