Duurzame telefoonhoesjes met telefoonketting – ideaal!

De afgelopen tijd kom ik steeds meer in aanraking met duurzame producten. Zo ben ik dol op de vegan perenijsjes van de Albert Heijn, testte ik onlangs vegan producten voor onder de douche, zocht ik mijn make-up uit en kregen deze een tweede huisje en deze telefoonhoesjes met telefoonketting zijn duurzaam en milieuvriendelijk! Vandaag vertel ik je meer dit duurzame telefoonhoesje met koord van Nice Guy Freddie en hoe ideaal het is!

Sinds een tijdje ben ik bekend met Nice Guy Freddie, een merk uit Berlijn met telefoonhoesjes met koord. Sinds begin dit jaar hebben ze een milieuvriendelijke collectie met duurzame telefoonhoesjes van tarwestro en biologisch afbreekbaar plastic. Een telefoonhoesje die de telefoon beschermt en tegelijkertijd draag jij een steentje bij aan het verbeteren van de wereld. In tijden van corona vind ik het belangrijk om de lokale ondernemer te steunen. Nice Guy Freddie is een in Berlijn gevestigd merk, maar het is door de Nederlandse Anne-Marie gecreëerd.  Zo steun je zowel haar tijdens de coronacrisis en je draagt jouw steentje bij aan een duurzamere wereld.

Het duurzame telefoonhoesje is gemaakt van een mix van tarwestro en biologisch afbreekbaar, gerecycled plastic. Daarnaast is het uitsluitend geproduceerd uit oud plastic en landbouwresten om het milieu te beschermen. Niet-vervuilend plus vrij van chemicaliën en giftige stoffen zoals BPA, lood en ftalaten.

Ik probeer steeds bewuster te zijn van hetgeen wat ik doe. Zo probeer ik minder te consumeren, probeer ik mijn spullen zoveel mogelijk een tweede leven te geven en kies ik bewust voor een telefoonhoesje dat duurzaam is.

Hetgeen wat ik al kort vertelde, is dat ik probeer minder te consumeren. Dit is ook de inspiratie geweest voor de nieuwe collectie van Nice Guy Freddie. “We maken ons vaak zorgen over hoe we allemaal produceren en consumeren, en hoe onze toekomst er daardoor uit zal zien. Precies dit was de belangrijkste inspiratie voor onze nieuwe collectie. Met de telefoonhoesjes van plantaardig en gerecycled materiaal doen we poging om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en het is onze eerste stap om de schade aan het milieu te verminderen”, legt Anne-Marie den Hertog van Nice Guy Freddie uit.

De voordelen van een telefoonketting

Naast dat het een duurzaam hoesje is, is het door het koord ook ideaal in gebruik. Zo kun je gemakkelijk het hoesje bij je dragen als een tas, waardoor je hem altijd bij de hand hebt, zelfs als je een jurkje draagt.

Het dragen van een telefoonketting heeft een aantal voordelen. Helaas kunnen we dit jaar niet naar festivals, maar gedurende het festivalseizoen is het ideaal! Je draagt je telefoon namelijk als een tas of ketting, waardoor je hem niet in een tasje of in je hand hoeft te bewaren. Dit is vooral ideaal wanneer je een outfit hebt zonder zakken, zoals een jurkje.

Afgelopen zomer droeg ik zelf regelmatig een heuptasje, zodat ik daar gemakkelijk mijn telefoon in kon bewaren. Het nadeel was dat dit heuptasje niet overal bij paste of niet bij ieder jurkje gedragen kon worden, waardoor ik alsnog telkens met mijn telefoon in mijn hand liep. Dit is zo onpraktisch, omdat je één hand minder hebt. Zonde van de lekkere cocktail waar je ook van wilt genieten! Daarnaast merk ik dat ik, zeker op vakantie, graag mijn telefoon binnen handbereik wil hebben. Ik wil overal foto’s van maken om dit later te verwerken in een fotoboek. Het is dus veel gemakkelijk om je telefoon als ketting om te hangen dan hem telkens uit je tas te moeten vissen. Je hebt je telefoon binnen handbereik, maar je hoeft het niet telkens vast te houden.

telefoonhoesje met koord

De verschillende telefoonhoesjes

De collectie waar het bij Nice Guy Freddie allemaal mee begon, is de Unicorn collectie. Dit is een collectie bestaande uit een doorzichtig hoesje met keuze uit verschillende soorten koorden. De tweede collectie van Nice Guy Freddie is de Naturals collectie. Deze collectie bestaat uit twee verschillende hoesjes, namelijk de kleur Bio Pink en Bio zwart. In deze collectie heb je ook verschillende koorden die je kunt combineren met de hoesjes. Er zijn inmiddels dus drie verschillende hoesjes, waaronder twee duurzame hoesjes. Alle drie de hoesjes worden gekenmerkt door de tekst achterop het hoesje, namelijk Nice Guy Freddie. Voor de rest kun je de kleur van het hoesje kiezen, het koord en de afwerkingen. Deze kunnen zilver- of goudkleurig zijn en op die manier kun je het samenstellen naar jouw smaak!

Zelf heb ik onlangs twee hoesjes mogen uitzoeken bij Nice Guy Freddie en inmiddels heb ik al meerdere momenten gehad dat ik ze wilde gebruiken. Zo heb ik het al willen gebruiken wanneer ik ging wandelen, toen ik met het mooie weer een jurkje droeg en toen ik mijn handen vol had was het ook ideaal! Zelf koos ik Marie Cherie + Bio Pink met de gouden details en Jon Bronx + Bio Black met de zilveren details. Beide hoesjes zijn van goede kwaliteit en zien er goed uit. Je kunt je telefoon opladen door middel van een kabel of natuurlijk met een draadloze oplader (QI).

Natuurlijk wil ik dat jullie ook de voordelen van een telefoonhoesje met koord kunnen ervaren. Ik wil daarom een van jullie blij maken met een telefoonketting. Deelnemen? Volg onderstaande stappen.

 • Follow @suzanne_elisa op Instagram
 • Follow @niceguy.freddie op Instagram
 • Laat een reactie achter onder deze blogpost dat je mee wilt doen. Vermeld onder deze blog je telefoonmodel en de telefoonketting die je graag wilt ontvangen.

Laat het juiste emailadres achter bij de reacties (deze is alleen zichtbaar voor mij), zodat ik de winnaar op 22 mei 2020 een persoonlijk berichtje kan sturen.

Benieuwd naar de telefoonhoesjes met koord? Je vindt op de website van Nice Guy Freddie alle hoesjes met de verschillende koorden om zo jouw perfecte combinatie samen te stellen. Wil je de lokale ondernemer nog meer steunen in deze tijd? Nice Guy Freddie wordt inmiddels in meer dan 25 conceptstores in Nederland verkocht.

Wat vind jij van een telefoonhoesje met koord?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nice Guy Freddie

14 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  mei 14, 2020 at 10:05

  Wat een mooi initiatief zeg!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  mei 14, 2020 at 13:09

  Ik zie dit steeds vaker, zo handig eigelijk!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  mei 14, 2020 at 13:10

  Ik doe trouwens graag mee haha!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  mei 14, 2020 at 15:39

  Ik heb ook zo’n tasje thuis dus ik sla deze actie eventjes over, maar het is ideaal!

 • Reply
  Tamara
  mei 14, 2020 at 16:11

  Oh, ziet er heel leuk uit! Ik bedacht me onlangs nog dat ik dringend eens iets moet zoeken om m’n gsm deftig vast te houden tijdens het wandelen/lopen. Dat ziet er dus ideaal uit. Ik doe graag mee! 🙂
  Op 23 mei is het trouwens m’n verjaardag dus sowieso een fijn cadeautje zijn! Ik heb een Iphone XS en ben fan van Black Panther + Bio Black.

 • Reply
  Lotte
  mei 15, 2020 at 08:39

  Wat super leuk! Ik doe graag mee.

 • Reply
  Giovanna Jansen
  mei 15, 2020 at 13:48

  Wat handig zo’n hoesje met telefoonketting, zeker op een jurkje!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 18, 2020 at 09:13

   Inderdaad, nu hoeft mijn vriend mijn telefoon niet meer bij te houden!

 • Reply
  Kiki
  mei 15, 2020 at 22:40

  Ik moet zeggen dat ik moest wennen aan deze nieuwe trend. Maar nu vind ik het best handig! Ik heb niet vaak (ruime) zakken, dus ik loop al vaak met mijn telefoon in mijn hand op het kantoor. Met deze telefoonketting kan ik gemakkelijk mijn telefoon overal meenemen, zonder hem stom in mijn hand te houden. Een uitvinding!

 • Reply
  Marloes
  mei 17, 2020 at 10:14

  Ik heb een paar maanden geleden zo’n telefoonhoesje met ketting gewonnen, maar ik vind deze trend helemaal niks (sorry), haha. Mijn telefoon heb ik dan liever in mijn jaszak of in een echte tas zitten.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 18, 2020 at 09:19

   Dat kan ik me voorstellen! Ik vind het zelf ideaal, omdat ik niet altijd een tas mee hoef te nemen (wanneer je snel even iets moet doen of bijvoorbeeld op stage, wanneer ik niet de hele dag met een tas rondloop).

  Leave a Reply