Week 19 – Ik deed de helft van mijn make-up weg

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met een heleboel dingen, waaronder het uitzoeken van mijn make-upstash, mijn blog weer op een aantal punten verbeteren en meters maken rondom mijn opdrachten voor stage. Inmiddels heb ik flink geminimaliseerd in mijn beauty stash, ik deed namelijk de helft van mijn make-up weg! Hoe ik dat deed, de voordelen daarvan en wat ik nog meer de afgelopen tijd deed, lees je in dit artikel.

De afgelopen tijd ben ik continu vanuit huis aan het werk. Voor mijn stage, mijn studie en natuurlijk ook voor mijn blog. We zijn met z’n alle dus het hele huis aan het opruimen, poetsen en hier en daar een likje verf. Mijn slaapkamer hadden we een paar weken terug al gedaan, zoals je hier al kon lezen. Mijn slaapkamer was dus al spik en span, behalve mijn beautykasten. Ik besloot dus mijn kasten eens goed uit te mesten en ik had de smaak zo te pakken dat ik de helft van mijn make-up heb weggedaan!

Waarom dan?

Ik kreeg van mijn zusje al een opmerking ‘ben je ziek ofzo?’ en ik denk dat ik ook van velen van jullie deze vraag zal krijgen. Door mijn blog krijg ik ontzettend veel producten opgestuurd. Deze producten fotografeer, test en review ik voor mijn lezers en vervolgens ben ik helemaal verliefd op deze producten of belanden ze in mijn stash en worden ze niet meer gebruikt. Dit is heel jammer, want het zijn vaak hele mooie producten. Het zijn alleen niet altijd producten die goed werken voor mijn huid of niet de juiste kleur zijn voor mij, maar waar ik wel anderen blij mee kan maken. Ik besloot dus om mijn producten goed uit te zoeken en hier een kleine selectie uit te maken van producten waar ik enorm blij van word.

Inmiddels heb ik de helft van mijn producten weggedaan en dat voelt goed! Ik heb nu mijn kasten gevuld met producten die mij goed staan en waar ik onwijs happy van word. Dit zorgt er ook voor dat ik weer zin heb om mij iedere dag op te maken en dat ik weer wat vaker andere producten pak, omdat het veel overzichtelijker is.

Heb je alles weggedaan?

De meeste producten hebben een nieuw huisje gekregen. Ik heb alle producten goed nagekeken en de meeste producten hebben een nieuw huisje gekregen bij familie of vriendinnen. Ik heb alles vooraf goed ontsmet, zodat ook zij het met veel plezier kunnen gaan gebruiken. Op die manier kan ik er nog iemand blij mee maken, hebben zij er plezier van en heb ik plezier van mijn veel kleinere stash!

IMG_3072
Catrice Full Satin Lipsticks
IMG_3248

En verder

Natuurlijk heb ik de afgelopen tijd niet stil gezeten! Ik heb onder andere heel veel aan stage gewerkt en ben mezelf weer aan het verdiepen in andere dingen die behoren tot mijn blog. Zo ben ik mijzelf aan het inlezen voor Tailwind, werd ik geïnterviewd door Tamara van de blog Meer dan Mama, deed ik veel voor mijn stageopdrachten en schreef ik natuurlijk ook een aantal leuke blogposts en reviews van nieuwe producten (die overigens wel in mijn stash bleven).

Reviews die ik onder andere schreef en die jij wellicht interessant vindt, zijn:

De komende weken ga ik mijzelf weer meer bezig houden met school en natuurlijk ga ik met veel liefde door met het testen van nieuwe producten!

Hoe groot is jouw beautystash en gebruik jij deze producten allemaal?

14 Comments

 • Reply
  Ilona Wielinga
  mei 11, 2020 at 11:06

  Aan het begin van de crisis heb ook ik mijn make-up la goed uitgemest. Alhoewel het meeste toch echt wel in gebruik is heb ik ook het een en ander weg kunnen doen. Voelt inderdaad altijd lekker als er alleen producten overblijven waar je echt blij mee bent.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 11, 2020 at 11:39

   Klopt, ik vind het zo fijn om mij in de ochtend weer op te maken. Alsof je weer nieuwe producten hebt, zo voelt het!

 • Reply
  Tamara
  mei 11, 2020 at 11:18

  En het was een tof interview! Normaal komt jouw stukje woensdag op mijn blog!
  En groot gelijk dat je je echt een selectie maakt van je make up want trop is trop. Ik had een tijdje een Goodiebox en ik kon opeens ook niet meer van alle producten die ik kreeg. Ik heb die toen ook stopgezet en gewoon een selectie beginnen maken in drie categorieën: gebruik ik – zou ik kunnen gebruiken – ga ik nooit gebruiken. De laatste categorie heb ik dan gewoon weg gegeven.

 • Reply
  Darina
  mei 11, 2020 at 11:42

  Goed bezig! Ik heb mijn make up ook allemaal uitgezocht. Doordat ik opeens weer veel last kreeg van eczeem kan ik heel veel producten niet meer gebruiken en moet ik over op parfumvrije producten. Zo ruimt het ook wel lekker op 🙂

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 18, 2020 at 09:10

   Op deze manier heb je wel een aanleiding om hiermee aan de slag te gaan! Helaas is het geen hele fijne aanleiding.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  mei 11, 2020 at 15:42

  Wat ben je goed bezig geweest zeg en je make-up stash opruimen is altijd fijn om te doen, zo heb je ook gelijk zelf wat meer overzicht! 🙂

  andere mensen genieten er weer van!

 • Reply
  Evelyne
  mei 12, 2020 at 14:34

  Ik ben hier ook aan het opruimen geslagen. Gisteren de living, vandaag de extra kamer en morgen moet ik terug aan het werk. Ik probeer mij te houden aan een lijstje om alles redelijk opgeruimd te krijgen, want er was ooit een tijd dat ik er geen beginnen aan wist.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 18, 2020 at 09:12

   Wat goed dat je een lijstje bijhoudt! Wanneer je aan het werk bent, is het soms wat lastiger. Ik probeer dit vooral in de avonden te doen.

 • Reply
  Marloes
  mei 12, 2020 at 15:14

  Wat goed zeg, dit moet ik ook nog gaan doen!

 • Reply
  Rosanne
  mei 12, 2020 at 15:48

  Wat ben je goed bezig geweest! Het geeft denk ook een opgeruimd gevoel haha!

 • Reply
  Elke
  mei 16, 2020 at 22:53

  Super slim! Heb ook onwijs veel spullen thuis die ik krijg doordat ik in een parfumerie werk. Het is eigenlijk veel te veel dus ik denk dat ik binnenkort ook maar eens ga opruimen ♡ Het is eigelijk ook best wel zonde .. zeker als het niet gebruikt wordt!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 18, 2020 at 09:17

   Je kunt er ook altijd anderen blij mee maken en dat voelt het al minder zonde.

  Leave a Reply